Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019 (V.15.) önkormányzati rendelete

Csólyospálos Község Tanulmányi Ösztöndíjáról

Hatályos: 2019. 05. 15

Csólyospálos Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§

1) Csólyospálos Község Tanulmányi Ösztöndíjban (továbbiakban: ösztöndíj) részesülhet az a Csólyospálosi állandó lakos, aki az ország bármely

  1. középiskolája 9-12 évfolyamának nappali tagozatán tanul, vagy
  2. államilag elismert magyar felsőoktatási intézmény teljes idejű nappali alapképzésben, mesterképzésben, vagy egységes osztatlan képzésben részt vevő hallgatója, és aki huszonnyolcadik életévét a pályázat benyújtásának időpontjában még nem töltötte be, tanulmányait teljes idejű alapképzésben, vagy ezt követő mesterképzésben, vagy az egységes osztatlan képzésben az első diploma megszerzéséért folytatja, és ösztöndíjpályázatot nyújt be.


2) Az ösztöndíj fajtája, mértéke és elnyerésének feltételei:

Ösztöndíj állapítható meg annak a pályázónak, aki országos tanulmányi, szakmai, művészeti vagy sport versenyen 1-10. helyezést ért el. Az országos versenyen elért 1-10 helyezésért 50.000 Ft egyszeri ösztöndíj nyújtható.



2.§

1) Az ösztöndíj fedezetét a Képviselő-testület évente költségvetési rendeletében állapítja meg, melynek összege évenként 200.000 Ft-nál kevesebb nem lehet.


2) A pályázatokat, a tanulói /hallgatói jogviszonyt és a tanulmányi verseny- alátámasztó igazolásokkal együtt a pályázók minden év június 30-ig nyújthatják be a polgármesterhez.


3) Az ösztöndíj odaítéléséről a polgármester dönt. 


4) A megállapított ösztöndíj falusi rendezvény keretében kerül átadásra.



3. §

Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2019. január 1-től kell alkalmazni.



Csólyospálos, 2019. május 14.



( : Ábrahám-Furus János : )                                                ( : dr. Szöginé dr. Lajkó Erika : )

           polgármester                                                                                  jegyző


Kihirdetve: 2019. május 15.



dr. Szöginé dr. Lajkó Erika

            jegyző

Mellékletek