Csabaszabadi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IX. 17.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2015. 01. 16- 2016. 02. 10

Csabaszabadi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IX. 17.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

2015.01.16.

Csabaszabadi Községi Önkormányzata Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (továbbiakban: Vgtv.) 44/C. § (2) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 13. § (1) bekezdés 5. és 11. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozóan közszolgáltatásról a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével összefüggő közszolgáltatásra terjed ki.

(2) A rendelet területi hatálya Csabaszabadi község közigazgatási területére terjed ki.

(3) A rendelet személyi hatálya a közszolgáltatást ellátó közszolgáltatóra, a közszolgáltatást igénybe vevő ingatlantulajdonosra, vagyonkezelőjére vagy az ingatlant egyéb jogcímen használóra (a továbbiakban: ingatlanhasználó) terjed ki.

A közszolgáltatás rendje, módja

2. § (1) A közszolgáltatást a közszolgáltató kizárólagosan jogosult és köteles ellátni e rendelet, valamint a közszolgáltatás ellátására vonatkozó szerződésben foglaltak szerint. A közszolgáltató nevét és elérhetőségét az 1. számú melléklet tartalmazza.

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításáról és ártalommentes elhelyezéséről az ingatlanhasználó a közszolgáltatás kötelező igénybevétele útján köteles gondoskodni.

(3) A háztartási szennyvíz elszállítása az ingatlanhasználó előzetes bejelentésére, megrendelésére történik. A szennyvizet úgy kell szállítani, hogy annak során a környezet ne szennyeződjön. Szállításból eredő szennyeződés esetén a közszolgáltató a terület szennyeződésmentesítéséről, az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni.

(4) Az ingatlanhasználó köteles a szennyvíz szállítás költségeit megfizetni, valamint a költség megfizetéséről szóló bizonylatot szükség esetén felmutatni.

(5) A közszolgáltató a megrendeléstől számított 72 órán belül köteles a nem közművel összegyűjtött szennyvizet elszállítani és szennyvíztisztító telepen (Újkígyós külterület 05/4. hrsz.) elhelyezni. Az ártalmatlanítást a közszolgáltató végzi.

(6) A közszolgáltatás igénybevételével az ingatlanhasználó és a közszolgáltató között - a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai szerinti - szerződés jön létre.

(7) Az időlegesen használt ingatlanok esetében a közszolgáltatást évente egy alkalommal kötelező igénybe venni.

(8) A nem használt ingatlan és a beépítetlen ingatlan tulajdonosa mentesül a közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettség alól. Ennek tényét a közszolgáltatónál be kell jelenteni.

A közszolgáltatással összefüggő személyes adatok kezelése

3. § A közszolgáltató a tevékenysége végzése során birtokába jutott, a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat (természetes személyazonosító adatok, lakcím) köteles az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezelni.

A közszolgáltatás díja

4. § A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséért, elszállításért és ártalommentes elhelyezéséért az ingatlanhasználó a rendelet 2. mellékletben meghatározott díjat köteles fizetni.

Záró rendelkezés

5. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

1. melléklet

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését végző közszolgáltató adatai

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését, elszállítását és ártalmatlanítását végző közszolgáltató megnevezése:

Újkígyósi Vízmű Korlátolt Felelősségű Társaság

Címe: 5661 Újkígyós, Petőfi utca 34.
Adószáma: 11042813-2-04
Cégjegyzék száma: 04-09-002141
Elérhetősége:
Telefon: 66/256-159 30/428-2333
E-mail: kigyosvizmu@ujkigyos.hu

2. melléklet

Közszolgáltatás díja

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséért, elszállításáért és ártalmatlanításáért fizetendő díj (egytényezős):

1. Közület számára:

1- 3 m 3 szennyvíz kiszállítás, ártalmatlanítás díja: 3 600 Ft + ÁFA
4 m 3 szennyvíz kiszállítás, ártalmatlanítás díja: 4 800 Ft + ÁFA
5 m 3 szennyvíz kiszállítás, ártalmatlanítás díja: 6 000 Ft + ÁFA

2. Lakosság számára:

(10 % rezsicsökkentést figyelembe véve)
1- 3 m 3 szennyvíz kiszállítás, ártalmatlanítás díja: 3 240 Ft + ÁFA
4 m 3 szennyvíz kiszállítás, ártalmatlanítás díja: 4 320 Ft + ÁFA
5 m 3 szennyvíz kiszállítás, ártalmatlanítás díja: 5 400 Ft + ÁFA