Kötegyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2021. (X.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat közművelődési feladatairól

Hatályos: 2022. 01. 28

Kötegyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2021. (X. 13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat közművelődési feladatairól

2022.01.28.

Kötegyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Kultv.) 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Kötegyán Község Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzatával és a Kötegyán Román Nemzetiségi Önkormányzattal folytatott egyeztetést követően, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat közművelődési feladatairól a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed Kötegyán Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) közigazgatási területén a közösségi térre, működtetőire és alkalmazottaira, valamint a közművelődési tevékenység megvalósulásában részvevőkre.

2. § (1) Az önkormányzat a Kultv. 76. § (3) bekezdés a) pontja szerinti közművelődési alapszolgáltatást Kultv. 76. § (4) a) – c) pontja szerint szervezi meg és azt díjmentesen biztosítja.

(2) Az önkormányzat az (1) bekezdésben foglalt alapszolgáltatáson túl a Kultv. 76. § (3) bekezdés b) és d) pontjában foglalt közművelődési alapszolgáltatást is megszervezi és azt díjmentesen biztosítja.

(3) Kötegyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési alapszolgáltatások megszervezéséhez készített szolgáltatási tervet a tárgyév március 1-jéig fogadja el.

3. §1 Az Önkormányzat kötelező közművelődési feladatait az 5725 Kötegyán, Kossuth utca 50. szám alatti Ungvári Mihály Közösségi Tér és Könyvtár épületében működő közösségi színtér működtetésével látja el.

4. § (1) Az önkormányzat közművelődési feladatait, valamint az Ungvári Mihály Közösségi Tér és Könyvtár működését költségvetéséből finanszírozza, amelynek forrása a központi költségvetésből származó közművelődési támogatás, az önkormányzati támogatás, az önkormányzati saját bevétel és pályázati forrás.

(2) Az önkormányzat a közművelődési rendeletében rögzített feladatai vagy egyéb feladatok ellátására pénzügyi támogatásban részesítheti a közművelődési célú tevékenységet folytatókat.

5. § Ez a rendelet 2021. október 14-én lép hatályba.

1

A 3. § a Kötegyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.