Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2017 (X.2..) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól

Hatályos: 2017. 10. 03

Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (továbbiakban: TKtv.) 12. § (4) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1)  bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:


Általános rendelkezés

  1. §


  1. Ecsegfalva település településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, a településrendezési eszközeinek, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézmények, a településképi rendelet, a településképi arculati kézikönyv készítése, vagy azok módosítása széleskörű egyeztetés keretén belül e rendelet alapján alkotott partnerségi egyeztetési szabályok szerint történik.
  2. E rendelet alkalmazásában az egyeztetésben résztvevők (továbbiakban: Partnerek):

a)    Ecsegfalva lakossága,

b)   ecsegfalvi székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet

c)    ecsegfalvi székhellyel bejegyzett civil szervezet, vallási közösségek

d)   azok az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek, vallási közösségek, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) bekezdés a) pontja alapján a környezetvédelmi érdekek képviseletére létrehozott, politikai pártnak és érdekképviseletnek nem minősülő egyesületek.


A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei

2.§


  1. Az önkormányzat a partnerek tájékoztatására az alábbi eszközöket alkalmazza:
    1. www.ecsegfalva.hu honlap (továbbiakban: honlapon) ahol a „Partnerségi Egyeztetés” címszó alatt teszi közzé a hatályos dokumentumokat, terveket,
    2. az alábbi közterületen elhelyezett hirdetőtáblákon

ba) Ecsegfalva,Fő u. 67. ,

bb) Ecsegfalva, Fő u. 75.szám alatti hirdetőtáblákon),

  1. lakossági fórum.
  1. Az egyes eljárási szakaszoknál alkalmazandó tájékoztatási eszközöket e rendelet 1. melléklete tartalmazza.




A dokumentálás és nyilvántartásának rendje

3. §


  1. Az írásban beérkezett javaslatokat, véleményeket Dévaványai Közös Önkormányzati Hivatal Ecsegfalvi Kirendeltsége ( továbbiakban: Hivatal) ügyirat-kezelési rendszere útján, iktatva nyilvántartásba veszi.
  2. A név és cím nélkül érkezett írásos észrevételek figyelmen kívül hagyhatók.
  3. A lakossági fórumon elhangzott érdemi észrevételeket a lakossági fórumon készült hangfelvétel alapján jegyzőkönyvezéssel kell rögzíteni. Az iktatott jegyzőkönyvet a hivatal nyilvántartásba veszi.
  4. A beérkezett véleményeket a hivatal rendszerezi, melyek átadásra kerülnek a településfejlesztési, településrendezési, valamint településképi dokumentumok készítésével megbízottnak, aki ezek figyelembevételével elkészíti a dokumentumok tervezetét, amely a honlapra feltöltésre kerül. Az érdemi észrevételeket, javaslatokat az ügyirat részeként kell megőrizni.
  5. Az elkészített és közzétett dokumentumtervezetre érkezett valamennyi érdemi észrevételt, javaslatot az önkormányzat főépítésze a terv készítésével megbízottal együtt értékeli, összegzi és szakmai javaslatot készít az elfogadásra vagy az el nem fogadásra, annak indokával együtt.
  6.  Eltérő észrevételek, javaslatok esetén a polgármester azok tisztázása érdekében egyeztetést kezdeményezhet. Az érintettek meghívásáról a hivatal gondoskodik. Az egyeztetésről jegyzőkönyv készül.
  7. A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, az esetleges egyeztetési jegyzőkönyvet is ismertetni kell a Képviselő-testülettel, amelyek elfogadásáról, vagy el nem fogadásáról a Képviselő-testület dönt.
  8. A Képviselő-testületi döntés a honlapra feltöltésre kerül.


Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések

4.§


  1. A polgármester gondoskodik az elfogadott településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszköz, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet vagy azok módosítása nyilvánosságának biztosításáról, a honlapon való közzététellel, rövid, közérthető összefoglaló kíséretében.
  2. A polgármester gondoskodik a kézikönyv és a településképi rendelet monitorozása érdekében a honlapon nyilvános értékelő felület működtetéséről. A főépítész évente egy alkalommal a felületre beérkezett véleményeket értékeli és ismerteti az önkormányzat Képviselő-testületével.


Záró rendelkezés

5.§


(1) Jelen rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba.

(2) Jelen rendeletet a hatálybalépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.


Ecsegfalva, 2017. szeptember 26.



                    Kovács Mária                                                                    Czene Boglárka

                     polgármester                                                                             jegyző



Záradék:

A rendeletet 2017. október 2-án kihirdettem.


Ecsegfalva, 2017. október 2.




                                                                                                          Czene Boglárka

                                                                                                                 jegyző




Mellékletek