Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020 (I.29..) önkormányzati rendelete

Ecsegfalva Község Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 03

Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének

1/2020. (I.29.) önkormányzati rendelete

Ecsegfalva Község Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről

 

(módosításokkal egységes szerkezetben)

 

 

Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

 

 

I. Fejezet

 

A rendelet hatálya

 

  1. §

 

A rendelet hatálya kiterjed a képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzat alá tartozó költségvetési szervre.

 

  1. §

Az önkormányzat költségvetési szerve:

a)      Ecsegfalvi Óvoda

 

II. Fejezet

 

Az önkormányzat költségvetési bevételeinek és kiadásainak főösszege

 

3. §

 

Az önkormányzat költségvetés bevételei és kiadásai

 

A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetési bevételeinek működési és felhalmozási cél szerinti részletezését az alábbiak szerint állapítja meg

 

a)[1]                                      274.778 ezer Ft bevétellel

ezen belül

                                        147.594 ezer Ft működési c. támogatásokkal ÁHT-on belülről,

                                        34.487 ezer Ft közhatalmi bevétellel,

                                        18.568 ezer Ft működési bevétellel,

                                        542 ezer Ft működési célú átvett pénzeszközökkel,

                                        3.750 ezer Ft felhalmozási bevételekkel,

                                        28.565 ezer Ft felhalmozási célú támogatásokkal államháztartáson belülről

                                        1.341 ezer Ft felhalmozási célú átvett pénzeszközökkel,

                                        39.931 ezer Ft finanszírozási bevétellel,

 

és

 

b)[2]                                      274.778 ezer Ft kiadással,

ezen belül

                                           90.037 ezer Ft személyi juttatással,

                                           13.009 ezer Ft munkaadót terhelő járulékkal,

                                           72.547 ezer Ft dologi kiadással,

                                           5.244 ezer Ft ellátottak juttatásaival,

                                           49.894 ezer Ft egyéb működési célú kiadás,

                                           11.396 ezer Ft beruházási kiadással,

                                           19.925 ezer Ft felújítási kiadással,

                                           9.586 ezer Ft egyéb felhalmozási kiadással

                                           3.140 ezer Ft finanszírozási kiadással állapítja meg.

 

4. §

 

(1)          [3]A 3. § - ban megállapított bevételi-kiadási főösszegének kiemelt előirányzatok részletezését 1. melléklet tartalmazza.

 

(2)          [4]A Képviselő – testület az önkormányzat 2020. évi költségvetési bevételeit és kiadásait a 2. melléklet szerint állapítja meg

 

(3)         [5]A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzatát, kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban, a 2.1 és a 2.2 mellékletek részletezik.

 

(4)         [6]Az Önkormányzat működési és fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak 2020/21/22. évi alakulását külön bemutató mérleget a 3. melléklet tartalmazza.

 

5. §

 

(1)         [7]Ecsegfalva Község Önkormányzatának Képviselő - testülete az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek statisztikai létszámát 2020. évre együttesen 18 főben állapítja meg az 4. mellékletben foglalt részletezéssel.

 

(2)         [8]A közfoglalkoztatottak létszám kerete 27 fő.

 

6. §

 

[9]Az Önkormányzat működési és fejlesztési célú bevételi és kiadásai előirányzatait bemutató mérlegét a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

 

7. §

 

[10]Az Önkormányzat előirányzat - felhasználási ütemtervét a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

 

8. §

 

(1)         [11]Az Önkormányzat közvetett támogatásainak kimutatását a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

 

(2)         [12]Az Önkormányzat pénzeszköz átadását és egyéb szervezetek részére juttatott támogatásának részletezését a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

 

(3)         Az Önkormányzat Európai Uniós csatlakozási eszközök támogatásával megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásait a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

 

(4)         [13]Az önkormányzat 2020. évi beruházásáról szóló kimutatást a rendelet 10. számú melléklete tartalmazza.

 

(5)         Az önkormányzat 2020.01.02-tól 10.000.000 Ft folyószámla hitelkerettel rendelkezik.

 

 

III. Fejezet

 

A 2020. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

 

9. §

 

(1)          Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző felelős.

 

(2)          Az önkormányzat gazdálkodásának biztosságáért a Képviselő-testület, a gazdálkodás szabályosságáért a polgármester a felelős.

 

(3)     A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének, és a bevételek növelésének lehetőségeit.

 

(4)     A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönthet.

 

(5)     A helyi önkormányzati költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatai a Kormány rendeletében meghatározott esetekben saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók. A polgármester a költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosításokról, átcsoportosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

 

(6)     Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

 

10. §

 

A polgármester felhatalmazást kap:

 

a)            Az önkormányzat számláján lévő, átmenetileg szabad pénzeszközeinek határozott időre lekötött betétként történő elhelyezéséről, államilag garantált értékpapírban történő elhelyezéséről ajánlatkérés eredménye ismeretében a polgármester dönt.

 

b)             A 2020. évi központi céljellegű - mérlegelést nem igénylő - pótelőirányzatok saját hatáskörben történő felosztására.

 

A költségvetési előirányzatok évközi módosítása, átcsoportosítása

 

11. §

 

(1)         A Közös Önkormányzati Hivatal Gazdálkodási Irodája az e rendeletben szabályozott adatszolgáltatások alapján előkészíti az önkormányzati költségvetési rendelet módosítására az előterjesztést.

 

(2)         Az évközben engedélyezett központi pótelőirányzatok átvezetéséről, esetleges felosztásáról a polgármester előterjesztésében a képviselő-testület dönt a 2020. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet egyidejű módosításával.

 

(3)         A Képviselő-testület a 2020. évi költségvetési rendeletet- – az első negyedév kivételével, - negyedévenként döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb a beszámoló készítésének határidejéig december 31– ei hatállyal módosítja.

 

(4)         Ha évközben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetésesét követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

 

Tartalék és egyéb előirányzatokkal kapcsolatos külön rendelkezések

 

12. §

 

(1)     A 2019. évi maradvány elszámolásnál kimutatott szabad - előző évről áthúzódó kötelezettséggel nem terhelt - maradványt az intézmény által benyújtott igények fedezetére, vagy a tartalék terhére kell fordítani.

 

(2)     Az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szerv a 2020. évi költségvetésében a tervezett előirányzatot meghaladó és szabad felhasználású bevételeket a tartalék emelésére kell fordítani.

 

(3)     Az (1) és (2) bekezdésben foglaltakkal összefüggésben megemelt tartalék előirányzatból a tervezett, de nem teljesülő kieső bevételeket kell korrigálni.

 

13. §

 

A Képviselő - testület dönt a tartalék előirányzatok felhasználásáról az érintett szakbizottságok, illetve a polgármester javaslata alapján.

 

 

 

 

 

14. §

 

A tartalékon belül jóváhagyott pályázati önrészek előirányzata a pályázat meghiúsulása esetén csak a Képviselő - testület döntése alapján használható fel más célra.

 

 

IV. Fejezet

 

Számlavezetésre vonatkozó szabályok

 

15. §

 

Ecsegfalva Község Önkormányzatának számlavezető hitelintézete az OTP Bank Nyrt. Dévaványai fiókja, 5510 Dévaványa Árpád u. 32.

 

 

V. Fejezet

 

16. §

 

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

 

(1)     Az önkormányzati költségvetési szerv ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

 

(2)     Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról, a megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

 

VI. Fejezet

 

Vegyes és záró rendelkezések

 

17. §

 

(1)           A Képviselő - testület felhatalmazza az intézmények vezetőit, valamint a Gazdálkodási Iroda vezetőjét az önkormányzat költségvetésében előírt bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére azzal, hogy a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultsága nem jár felhasználási kötelezettséggel és ennek mértéke az első félévben nem haladhatja meg az időarányos rész kilencven százalékát.

 

(2)           A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig - figyelemmel a bevételek teljesülési ütemére is - vállalható, és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el.

 

18. §

 

Az önkormányzat kiadásainak készpénzben történő teljesítésének esetei:

 

a)             lakossági folyószámlával nem rendelkező ellátottak szociális juttatásainak kifizetése,

b)             olyan beszerzések ahol a számla összege a bruttó 200.000,- Ft-ot nem haladja meg.

c)             igazgatás-szolgáltatási díjak,

d)             a munkába járással, munkavégzéssel összefüggő napidíj saját gépjármű vagy tömegközlekedési eszköz használatának megtérítése,

e)             illetményelőleg hatályos szabályzat alapján,

f)              lakossági túlfizetések visszafizetése,

g)             vásárlásra, elszámolásra kiadott előlegek,

h)             egyéb előre nem látható fentiekben nem részletezett működtetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatban felmerülő azonnali kifizetések esetei gazdálkodási irodavezető engedélyével.

 

19.§

 

E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő - testületének a 16/2019.(XII.18.) rendelete a 2020. évkezdet átmeneti gazdálkodásáról.

 

20. §

 

(1)     E rendelet 2020. január 30-án lép hatályba, rendelkezéseit 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

 

(2)     A 2020. évi költségvetés végrehajtásáról 2021. április 30. - ig kell beszámolni a Képviselő - testületnek.

 

 

Ecsegfalva, 2020. január 28.

 

 

 

 

                                  Galambos István                                                       Czene Boglárka

                                     polgármester                                                                 jegyző

 

 

 

Záradék:

 

A rendeletet 2020. január 29-én kihirdettem.

 

Ecsegfalva, 2020. január 29.

 

 

 

                                                                                                                   Czene Boglárka

                                                                                                                           jegyző



1. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez


Ecsegfalva Község Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatait bemutató mérlege 2020. évi költségvetéshez[14]


adatok: ezer forintban

BEVÉTELEK

 

KIADÁSOK

B1

Működési célú támogatások ÁHT-on belül

147 594


K1

Személyi juttatások összesen

90 037

 

 

ebből: önkormányzatok működési támogatása

77 393

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

13 009

 

B3

Közhatalmi bevételek

34 487

K3

Dologi kiadások

72 547

 

B4

Működési bevételek

18 568

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 244

 

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

542

K5

Egyéb működési célú kiadások

49 894

 

B5

Felhalmozási bevételek

3 750

K6

Beruházások

11 396

 

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-on belülről

28 565

K7

Felújítások

19 925

 

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 341

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

9 586

 

B8

Finanszírozási bevételek

39 931

K9

Finanszírozási kiadások

3 140

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

274.778

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

274.778

 

 


 

2. számú melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez













 

Ecsegfalva Községi Önkormányzat bevétele 2020. évi költségvetéshez[15]










adatok ezer forintban


 

Sor-szám

Megnevezés

Bevételek jogcímenként


 

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Mind-összesen


 

Működési célú támogatások ÁHT-n belül

Közhatal-mi bevételek

Működési bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belül

Felhalmozási bevételek

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszí-rozási bevételek


 

1.

Helyi önkormányzat

147 594

34 487

16 731

542

28 565

3 750

1 341

39 814

272 824


 

2.

Ecsegfalvi Óvoda

0

0

1 837

0

0

0

0

117

1 954


 

MINDÖSSZESEN:

147 594

34 487

18 568

542

28 565

3 750

1 341

39 931

274 778


 













 

Ecsegfalva Községi Önkormányzat kiadása 2020. évi költségvetéshez



 











adatok ezer forintban

 

Sor-szám

Megnevezés

Kiadások jogcímenként

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Mind-összesen

 

Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájáru-lási adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatása

Egyéb működési célú kiadás

Beruházások

Felújítások

Egyéb felhalmo-zási kiadások

Finanszíro-zási kiadások

 

1.

Helyi önkormányzat

63 002

8 160

61 310

5 244

49 894

11 159

19 925

9 586

3 140

231 420

 

2.

Ecsegfalvi Óvoda

27 035

4 849

11 237

0

0

237

0

0

0

43 358

 

MINDÖSSZESEN:

90 037

13 009

72 547

5 244

49 894

11 396

19 925

9 586

3 140

274 778

 

















2.1 melléklet Ecsegfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez






Kötelező feladatainak mérlege 2020. évi költségvetéshez[16]






adatok ezer forintban

COFOG

Kötelező feladat megnevezése

Bevétel

Kiadás

Egyenleg (bevétel-kiadás)

 

Helyi önkormányzat

066010

Zöldterület kezelés

0

3 483

-3 483

064010

Közvilágítás

0

3 235

-3 235

066020

Város és községgazdálkodás

0

17 580

-17 580

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazd.

18 467

14 472

3 995

011130

Önkormányzati igazgatás

4 929

79 737

-74 808

016080

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

475

1 325

-850

018010

Önkormányzatok elszám. központi költségvetéssel

80 245

3 154

77 091

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

36 962

6 305

30 657

900020

Önk. Fel-ra nem tervez. elszám. (helyi adó, áll. előleg)

34 533

0

34 533

072111

Háziorvosi alapellátás

15 973

12 352

3 621

072311

Fogorvosi alapellátás

4 681

4 066

615

074031

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

2 556

2 768

-212

074032

Ifjúság-egészségügyi gondozás

38

0

38

107060

Egyéb szociális ellátások

67

6 554

-6 487

041237

Közfoglalkoztatott dolgozók

32 919

36 812

-3 893

062020

Település fejlesztési projektek támogatása

0

3 114

-3 114

082091

Művelődési tevékenység

0

3 260

-3 260

082042

Közművelődési könyvtár

1

3 523

-3 522

013320

Köztemető-fenntartás és -működtetés

0

4 212

-4 212

045160

Közutak üzemeltetése, fenntartása

0

504

-504

091140

Óvoda építés, működtetés

5 252

3 173

2 079

096015

Gyermekétkeztetés

0

65

-65

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

0

43

-43

045160

Külterületi útberuházás

23 313

17 643

5 670

Összesen:

260 411

227 380

33 031

 

Ecsegfalvi Óvoda

091110

   Óvodai nevelés szakmai

0

20 826

-20 826

091140

   Óvodai nevelés működési

203

8 064

-7 861

096015

Intézményi étkeztetés

1 751

14 457

-12 706

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

0

11

-11

Összesen:

1 954

43 358

-41 404

 


2.2 melléklet Ecsegfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez


Önként vállalt feladatainak mérlege 2020. évi költségvetéshez[17]






adatok: ezer forintban

COFOG

Önként vállalt feladat megnevezése

Bevétel

Kiadás

Egyenleg (bevétel-kiadás)

 

Helyi önkormányzat

042120

Föld utáni támogatás

11 776

0

11 776

011130

Önkormányzati igazgatás (fénymásolás)

46

0

46

066020

Város és községgazdálkodás (földmunka, piaci helypénz)

289

0

289

084031

Civil szervezetek működési támogatása

0

250

-250

107080

EFOP Humán szolgáltatások fejlesztése

302

3 790

-3 488

Összesen:

12 413

4 040

8 373

 


3.      melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez

 

Ecsegfalva Község Önkormányzat működési és fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak

2020 /2021/2022. évi alakulását külön bemutató mérlege költségvetéshez[18]




adatok: ezer forintban

Rovat

Megnevezés

s.sz.

2020

2021

2022

terv

Várható előirányzat

I. Működési bevételek és kiadások

B1

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

1.

147 594

104 265

105 829

B3

Közhatalmi bevételek

2.

34 487

21 719

21 500

B4

Működési bevételek

3.

18 568

33 844

38 680

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

4.

542

29

0

 

Működési bevételek összesen: (1-4)

5.

201 191

159 857

166 009

K1

Személyi juttatások összesen

6.

90 037

73 163

74 260

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

7.

13 009

10 803

10 965

K3

Dologi kiadások összesen

8.

72 547

66 096

67 087

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9.

5 244

8 388

8 300

K5

Egyéb működési célú kiadások

10.

49 894

472

479

 

ebből: működési tartalék

11.

43 325

0

0

 

Működési célú kiad. összesen (6-10)

12.

230 731

158 922

161 092

 

 

 

 

 

 

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások

B5

Felhalmozási bevételek

13.

3 750

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-on belülről

14.

28 565

2 603

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

15.

1 341

0

0

B8

Finanszírozási bevételek (maradvány igénybevétel)

16.

39 931

1 722

0

 

Felhalmozási célú bevételek összesen (13-16)

17.

73 587

4 325

0

K6

Beruházások

18.

11 396

4 942

4 594

K7

Felújítások

19.

19 925

318

323

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

20.

9 586

0

0

 

ebből: Felhalmozási tartalék

21.

3 750

0

0

K9

Finanszírozási kiadás

22.

3 140

0

0

 

Felhalmozási célú kiadás összesen (18-22)

23.

44 047

5 260

4 917

 

Önkormányzat bevételei összesen (5+17)

24.

274 778

164 182

166 009

 

Önkormányzat kiadásai összesen (12+23)

25.

274 778

164 182

166 009

 


4. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez





Ecsegfalva Község Önkormányzatának dolgozói létszám 2020. évi költségvetéshez[19]









Önkormányzat

Terület

Teljes munkaidős

Részmunkaidős

Összesen

Könyvtár

1 fő

-

1 fő

Községgazdálkodás

2 fő

-

3 fő

Köztemető

1 fő

-

1 fő

Zöldterület-gazdálkodás

1 fő

-

1 fő

Háziorvosi szolgálat

1 fő

-

1 fő

Közművelődés

1 fő

-

1 fő

Védőnő

-

1 fő

1 fő

Közalkalmazott összesen

7 fő

1 fő

8 fő

 

 

 

 

Igazgatás

1 fő

-

1 fő

Saját közszolgálati jogviszony összesen

1 fő

-

1 fő

 

 

 

 

Igazgatás

1 fő

-

1 fő

Munkatörvénykönyves alkalmazott

1 fő

-

1 fő

 

 

 

 

Önkormányzat összesen

9 fő

1 fő

10 fő

Ecsegfalvi Óvoda

Óvoda

6 fő

 -

6 fő

Konyha

2 fő

 -

2 fő

Ecsegfalvi Óvoda összesen

8 fő

 -

8 fő

MINDÖSSZESEN:

17 fő

1 fő

18 fő





Közfoglalkoztatottak létszámának kerete (áthúzódó)

27 fő



 


5. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez





Ecsegfalva Község Önkormányzatának működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatait


bemutató mérlege költségvetéshez[20]




adatok: ezer forintban


BEVÉTELEK

 

KIADÁSOK


MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTEL

 

MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁS


B1

Működési célú támogatások ÁHT-on belülről

147 594

K1

Személyi juttatások

90 037


 

ebből: önkormányzatok működési támogatásai

77 393

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 009


B3

Közhatalmi bevételek

34 487

K3

Dologi kiadások összesen

72 547


 

ebből: értékesítési és forgalmi adók

32 069

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 244


 

ebből: gépjárműadók

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

49 894


 

ebből: magánszeméjek kommunális adó

2 346

 

ebből: működési tartalék

43 325


 

ebből: egyéb közhatalmi bevételek

72

 

 

 


B4

Működési bevételek

18 568

 

 

 


B6

Működési célú átvett pénzeszközök

542

 

 

 


Működési célú bevétel összesen:

201 191

Működési kiadás összesen:

230 731


FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTEL 


FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁS


B5

Felhalmozási bevételek

3 750

K6

Beruházások

11 396


B2

Felhalmozási célú támogatások

28 565

K7

Felújítások

19 925


B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 341

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

9 586


B8

Felhalmozási célú pénzmaradvány

39 931

 

ebből: felhalmozási tartalék

3 750


 

72

 

K9

Finanszírozási kiadások

3 140


Felhalmozási célú bevétel összesen:

73 587

Felhalmozási kiadás összesen:

44 047


BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

274 778

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

274 778



6. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez















 

Ecsegfalva Község Önkormányzat előirányzatfelhasználási ütemterve 2020. évi költségvetéshez[21]















 

adatok: ezer forintban

Megnevezés

I. hó

II. hó

III. hó

IV. hó

V. hó

VI. hó

VII. hó

VIII. hó

IX.hó

X. hó

XI. hó

XII. hó

Összesen

 

Bevételek

Működési célú támogatás áht-n b.

9 243

9 243

9 244

13 384

13 384

13 385

15 280

13 646

14 666

12 016

12 016

12 087

147 594

 

Közhatalmi bevételek

300

300

11 150

100

700

100

100

100

21 337

100

100

100

34 487

 

Működési bevételek

1 000

325

325

325

2 856

325

325

7 211

326

325

325

4 900

18 568

 

Műk.c.átvett pe. ÁHT-n kívülről

 

 

 

 

108

109

108

109

108

 

 

 

542

 

Felhalmozási bevételek

 

 

 

 

 

 

 

50

50

 

3 650

 

3 750

 

Felh.c.átvett pe. ÁHT-n kívülről

 

 

 

 

315

551

159

158

158

 

 

 

1 341

 

Felh.c.tám. ÁHT-n belülről

 

28 565

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 565

 

Finanszírozási bevételek

39 931

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39 931

 

Bevételek összesen:

50 474

38 433

20 719

13 809

17 363

14 470

15 972

21 274

36 645

12 441

16 091

17 087

274 778

 

Kiadások

Személyi juttatások

5 327

5 328

5 327

8 064

8 065

8 064

8 731

8 065

8 065

8 334

8 333

8 334

90 037

 

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

879

880

879

1 158

1 159

1 158

1 277

1 158

1 159

1 100

1 101

1 101

13 009

 

Dologi kiadások

5 096

5 096

5 096

7 128

8 445

8 480

6 715

6 535

6 535

4 200

4 610

4 611

72 547

 

Ellátottak pénzbeli juttatásai

437

437

437

437

437

437

437

437

437

437

437

437

5 244

 

Egyéb működési kiadás

43 983

296

296

364

71

2 868

1 561

171

71

71

71

71

49 894

 

Beruházás

1 387

1 388

661

2 000

3 000

 

435

 

2 525

 

 

 

11 396

 

Felújítás

 

17 643

883

 

159

970

111

 

159

 

 

 

19 925

 

Egyéb felhalmozási kiadás

3 750

 

 

 

5 836

 

 

 

 

 

 

 

9 586

 

Finanszírozási kiadások

3 140

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 140

 

Kiadások összesen:

63 999

31 068

13 579

19 151

27 172

21 977

19 267

16 366

18 951

14 142

14 552

14 554

274 778

 


7. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez


Ecsegfalva Község Önkormányzat Közvetett támogatásainak kimutatása 2020. évi költségvetéshez[22]


Közvetett támogatások



Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII. 31.) kormányrendelet 28. §-a rendelkezéseinek megfelelően közvetett támogatások:

1991. évi LXXXII. Gépjárműadóról szóló törvény 5. § pontja alapján biztosított mentesség költségvetési szervre vonatkozóan (1 db szélygépjármű:34.200 Ft, 2 db tgk: 45.540 Ft) 79.740 Ft,

1991. évi LXXXII. Gépjárműadóról szóló törvény 5. § (b) pontja alapján biztosított mentesség társadalmi szervezetre vonatkozóan (1 db) 9.520 Ft

1991. évi LXXXII. Gépjárműadóról szóló törvény 5. § (f) pontja alapján biztosított mentesség a súlyos mozgáskorlátozottakra vonatkozóan (4 db) 38.060 Ft,

1991. évi LXXXII. Gépjárműadóról szóló törvény 8. § alapján biztosított kedvezmény tehergépjárművekre vonatkozóan (17 db) 179.262 Ft,

Összesen: 306.582 Ft

 


8. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez


Ecsegfalva Község Önkormányzat pénzeszköz átadása és egyéb szervezetek

részére juttatott támogatásának részletezése 2020. évi költségvetéshez[23]


adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

Összeg

 

1.

Települési támogatások

5 244

 

I.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 244

 

2.

Civil szervezetek támogatása együttműködési megállapodás alapján

250

 

II.

Működési célú támogatás államháztartáson kívül összesen:

250

 

3.

Közép-Békési Térség Ivóvízminőség-javító program működési hozzájárulása

11

 

4.

Kisújszállás Kenderes Ecsegfalva Mikrotérségi Központ Orvosi Ügyelet Társulás

755

 

5.

Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó- parancsnokság

314

 

6.

Dévaványa Város Önkormányzata 2018-2019. évi elszámolás KÖH miatt

5 049

 

7.

Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás

176

 

III.

Működési célú támogatás államháztartáson belülre összesen:

6 305

 

 

 

 

 

 

ÖSSZESEN (I.+II.+III.):

11 799

 

 


9. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez





 

Ecsegfalva Község Önkormányzat Európai Uniós csatlakozási eszközök támogatásával megvalósuló projektek bevételei és kiadásai, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásai 2020. évi költségvetéshez





 

Sorszám

Megnevezés

Előirányzatok (ezer Ft-ban)

 

Bevétel

Kiadás

 

1.

TOP-1.4.1-15 „ÚJ Óvoda Épület Építése Ecsegfalván"

5 252

2 775

 

2.

VP6.7.2.1-7.4.1.2-16. „Külterületi helyi közutak fejlesztése"

25 916

17 643

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

Összesen:

31 168

20 418

 

 


10. melléklet Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I. 29) önkormányzati rendeletéhez




 

Ecsegfalva Községi Önkormányzat beruházási és felújítási kiadásai 2020. évi költségvetéshez[24]




 



adatok: ezer forintban

 

Ssz.

Beruházás megnevezése

Összeg

 

1.

Óvoda építés

2 775

 

2.

Külterületi útépítés

17 643

 

3.

Alföldvíz építési rekonstrukció (részletfizetés)

4 000

 

4.

Alföldvíz havaria építési rekonstrukció

887

 

5.

Magyar Falu Program orvosi eszköz beszerzés

2 809

 

6.

Művelődési ház porszívó

24

 

7.

Védőnő érintésmentes lázmérő

29

 

8.

Védőnő kerékpár

40

 

9.

Védőnő vezeték nélküli telefon

6

 

10.

Háziorvos kisértékű eszközök (érintésmentes lázmérő, íróasztal, informatikai csomag)

109

 

11.

Műhely alulétra, szúrófűrész

29

 

12.

Díszvilágítás gyertya 2. motívum

292

 

13.

Honda WH20 szivattyú benzinmotoros

233

 

14.

Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés közfoglalkoztatás (fűkasza, utánfutó rotációs kapához, vetőgép, talajfúró)

613

 

15.

Tálalókonyha zsúrkocsi, hokedli

55

 

16.

Tálalókonyha LG mosogatógép

200

 

17.

ÖNÓ gáztűzhely, vízmelegítő

101

 

18.

Kisértékű eszköz beszerzés önkormányzat

31

 

19.

Iskola konyha felújítás

1 395

 

20.

Óvoda háromszög alakú napvitorla

37

 

21.

Óvoda telefon

13

 

 

ÖSSZESEN

31 321

 

 



[1] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 1. § a) pontja. Hatályos: 2021. február 26-tól

[2] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 1. § b) pontja. Hatályos: 2021. február 26-tól

[3] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[4] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[5] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (3), 2. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[6] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[7] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (6) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[8] Módosította: a 9/2020. (XI.24) önkormányzati rendelet 2. § (6) bekezdése. Hatályos: 2020. november 25-től

[9] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (6) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[10] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (7) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[11] Módosította: a 9/2020. (XI.24.) önkormányzati rendelet 2. § (8) bekezdése. Hatályos: 2020. november 25-től

[12] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (9) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[13] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (11) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[14] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[15] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[16] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[17] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (4) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[18] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[19] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (6) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[20] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (7) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[21] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (8) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[22] Módosította: a 9/2020. (XI.24.) önkormányzati rendelet 2. § (9) bekezdése. Hatályos: 2020. november 25-től

[23] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (10) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól

[24] Módosította: a 3/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet 2. § (11) bekezdése. Hatályos: 2021. február 26-tól