Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007. (III. 28.) önkormányzati rendelete

kitüntetés alapításáról és adományozásának rendjéről

Hatályos: 2007. 03. 28

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007. (III. 28.) önkormányzati rendelete

kitüntetés alapításáról és adományozásának rendjéről

Hunya Község Önkormányzat Képviselő - testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló, módosított 1949. évi XX. törvény 44/A. § (2) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatokról szóló, módosított 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelemmel a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 7. § (1) bekezdésében foglaltakra, a községért tevékenykedő állampolgárok, közösségek munkájának elismerésére kitüntetést alapít, melynek elnevezésére és adományozásának rendjének meghatározására a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) "Hunya községért" kitüntetés adományozható azoknak az állampolgároknak, akik huzamosabb időn át kiemelkedő munkát végeztek, kimagasló eredményt értek el.

(2) A kitüntetéssel járó emléktárgy egy plakett, amelyen fel kell tüntetni az adományozás évét, a kitüntetés elnevezését, és a kitüntetett személy nevét.

2. § (1) Évente legfeljebb 2 kitüntetés adományozható.

(2) Kitüntetés átadási ideje általában minden év augusztus - szeptember hónapja, de a képviselő - testület ettől eltérő időpontot is megállapíthat.

(3) A kitüntetéssel pénzjutalom nem jár.

3. § (1) A kitüntetések adományozására javaslatot tehetnek: a képviselő - testület tagja, a képviselő - testület bizottsága, a körjegyző, az szmsz-ben meghatározott civil szerveződések vezetői.

(2) A kitüntetési javaslatot a polgármester terjeszti a képviselő - testület elé"

(3) A kitüntetések adományozására a képviselő - testület jogosult.

4. § A kitüntetett személyekről a körjegyző nyilvántartást vezet.

5. § Ezen rendelet a kihirdetésével lép hatályba.