Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról szóló 7/2021. (IX.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 16- 2021. 12. 17

Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról szóló 7/2021. (IX.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

2021.12.16.

Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132.§ (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A települési támogatásról szóló 7/2021. (IX. 16.) önkormányzati rendelet 4. §-a a következő e) ponttal egészül ki:

(Boldogkőváralja Községi Önkormányzat Képviselő-testülete)

„e)egyszeri természetbeni támogatást”

(állapíthat meg a jogosult részére az Szoctv.-ben foglaltak figyelembevételével, valamint az e rendeletben meghatározott feltételek szerint.)

2. § A települési támogatásról szóló 7/2021. (IX. 16.) önkormányzati rendelet 5. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A temetési támogatáshoz kapcsolódó feladat-és hatáskört a Képviselő-testület a Polgármesterre ruházza át. Az átruházott feladat- és hatáskör alapján a Polgármester jogosult a temetési támogatás megállapítására vagy a temetési támogatás megállapítására irányuló kérelem elutasításra.”

3. § A települési támogatásról szóló 7/2021. (IX. 16.) önkormányzati rendelet a következő alcímmel egészül ki:

„8/A. Egyszeri természetbeni támogatás

8/A. § (1) Amennyiben az önkormányzat költségvetésében a szociális ellátásokra biztosított keretösszeg lehetővé teszi, a családok téli időszakban megnövekedett kiadásai enyhítésére a képviselő-testület évente egy alkalommal – lakóingatlanonként egy jogosult személy részére – egyszeri természetbeni támogatást nyújt.

(2) A támogatásra az a személy jogosult, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét.

(3) Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül csak egy kérelmező részére állapítható meg a támogatás. Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelmek beérkezésének sorrendjében történik.

(4) A természetbeni támogatás élelmiszerutalvány formájában nyújtható, melynek összegéről és a kérelmek benyújtásának részleteiről (időpont, határidő) a képviselő-testület évente határozatban dönt.”

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.