Hernádvécse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 04. 27- 2027. 03. 30

Hernádvécse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.04.27.

Hernádvécse Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) – beleértve a közösen fenntartott intézményeket is – terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését

a) 346.985.026 forint költségvetési bevétellel

b) 420.310.224 forint költségvetési kiadással

c) - 73.325.198 forint költségvetési egyenleggel

d) 73.325.198 forint működési hiánnyal

e) 73.325.198 forint finanszírozási bevétellel

f) 420.310.224 forint bevételi és kiadási főösszeggel állapítja meg.

(2) A hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

3. § (1) Az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott bevételeit és kiadásait önkormányzati szinten a rendelet 1. melléklete szerint határozza meg a képviselő-testület.

(2) Az önkormányzat működési bevételeit kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet, felhalmozási bevételeit a 3. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat kiadási előirányzatát előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 4. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az önkormányzat felhalmozási kiadásait az 5. melléklet szerint állapítja meg.

(5) Az önállóan működő és gazdálkodó intézmények bevételi és kiadási előirányzatait a 6. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az önkormányzat egyéb működési kiadásait a 7. melléklet szerint részletezi.

(7) Az önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszámát a 8. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az önkormányzatnál foglalkoztatottak létszámát 5 főben, a közfoglalkoztatottak várható átlaglétszámát 50 főben állapítja meg.

(9) Az európai uniós forrásból finanszírozási támogatással megvalósuló programokat, projekteket a 10. melléklet mutatja be.

(10) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 11. melléklet részletezi.

(11) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 12. melléklet tartalmazza.

(12) Az Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 13. melléklet részletezi.

4. § (1) Képviselő-testület az önkormányzat alkalmazásában álló közalkalmazottak részére 2024. évben 100.000 Ft/év értékű pénzbeli hozzájárulást biztosít. A juttatás biztosításának feltétele, hogy a közalkalmazott munkavégzési kötelezettséggel együtt járó jogviszonyban álljon.

(2) Képviselő-testület a köztisztviselők és a polgármester cafetéria-keretét 2024. évben bruttó 400.000.- Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület hivatalánál (Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában – a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltak alapján – az illetményalapot 62.500.-Ft-ban állapítja meg.

5. § (1) Az önkormányzatnál és intézményeiben alkalmazott intézményi térítési díjak:

a)1 óvodai ellátás, általános iskolás gyermekétkeztetés 452 Ft /adag, ebből a tízórai 100 Ft, az ebéd 252 Ft, az uzsonna 100 Ft.

b) szociális étkezés helyben fogyasztással: 839 Ft/adag

c) szociális étkezés kiszállítási díja: 687 Ft/alkalom

d) házi segítségnyújtás: 3.230 Ft/gondozási óra

(2) A személyi térítési díj összege a jogosult havi jövedelmének 10 %-a, mely térítési díj megfizetése során az önkormányzat a (3) bekezdésben foglalt kedvezményt biztosítja.

(3) A személyi térítési díj összege – ellátási naponként legfeljebb 400 Ft térítési díjra – csökkenthető.

(4) Képviselő-testület a házi segítségnyújtás igénybevételéért térítési díjat nem állapít meg.

(5) Képviselő-testület a szociális étkeztetés kiszállítását díjmentesen biztosítja.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Képviselő-testület önkormányzati biztost rendel ki, ha az általa fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri éves eredeti kiadási előirányzatának 3 %-át, vagy 1 millió forintot, és e tartozását egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani.

(5) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 9. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

Az előirányzatok módosítása

7. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönthet.

(2) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók. A polgármester a saját hatáskörben végrehajtott módosításokról, átcsoportosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

(3) A költségvetési szerv a kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, azonban az nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt.

(4) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(5) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a negyedévet követő aktuális testületi ülésen, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles betartani.

A gazdálkodás szabályai

8. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

9. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés ellátásáról az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2027. március 31-én hatályát veszti.

11. § Ezen rendelet rendelkezéseit 2024. január 1-jétől kell alkalmazni.

1. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

HERNÁDVÉCSE KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE

Forintban

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Előirányzat

Megnevezés

Előirányzat

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

293 774 040

K1. Személyi juttatás

59 359 756

B3. Közhatalmi bevételek

6 500 000

K2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 416 118

B4. Működési bevételek

550 000

K3. Dologi kiadások

82 789 296

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

46 160 986

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

67 666 000

K5. Egyéb működési célú kiadások

204 079 054

Ebből: Általános tartalék

Céltartalék

A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1+B3+B4+B6)

346 985 026

A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1. …+K5.)

420 310 224

C. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (A+B)

C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

420 310 224

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

K6. Beruházások

B5. Felhalmozási bevételek

K7. Felújítások

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K6. …+K8.)

E. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

73 325 198

Ebből: B813. Maradvány igénybevétele

F. FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (D+E)

F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

G. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (A+D)

346 985 026

G. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (A+D)

420 310 224

H. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

73 325 198

H. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (B+E)

I. BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (C+F)

420 310 224

I. KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (C+F)

420 310 224

2. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS bevételi előirányzatai feladatonként

Forintban

BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (állam- igazgatási) feladatok

Összesen

B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

29 228 675

29 228 675

1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása

2. Település üzemeltetéshez kapcsolódó feladatok támogatása

12 954 088

12 954 088

2.1. A zöldterület gazdálkodáshoz kapcsolódó feladatellátás támogatása

3 241 621

3 241 621

2.2. Közvilágítás alaptámogatása

2 311 500

2 311 500

2.3. Közvilágítás üzemeltetési támogatása

3 760 000

3 760 000

2.4. Köztemető fenntartásának támogatása

1 740 206

1 740 206

2.5. Közutak fenntartásának támogatása

1 900 761

1 900 761

3. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

12 351 523

12 351 523

4. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

7 411

7 411

5. Polgármesteri illetmény támogatása

3 915 653

3 915 653

B112. Települési önkormányzatok egyes köznevelési támogatásai

116 913 390

116 913 390

1. Óvodapedagógusok és segítők bértámogatása

91 641 600

91 641 600

2. Óvoda működtetési támogatás

25 271 790

25 271 790

B113. Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és
gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

145 175 545

145 175 545

1. Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

72 670 596

72 670 596

2. Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás feladatai - családsegítés

3. Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás feladatai - gyermekjóléti szolgálat

4. Szociális étkeztetés

509 160

509 160

5. Házi segítségnyújtás

2 410 000

2 410 000

6. Idősek nappali intézményi ellátása

7. Kistelepülések szociális feladatainak támogatása

8. Gyermekétkeztetés támogatása (bér + üzemeltetés)

57 098 229

57 098 229

9. Gyermekétkeztetés szünidei

12 487 560

12 487 560

B114. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak
támogatása

2 456 430

2 456 430

Kulturális feladatok támogatása

2 456 430

2 456 430

B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei
államháztartáson belülről

43 508 650

43 508 650

1. Közfoglalkoztatás

21 310 650

21 310 650

2. OEP

22 198 000

22 198 000

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

337 282 690

337 282 690

B34 Vagyoni típusú adók

B351 Értékesítési és forgalmi adó (iparűzési adó)

6 500 000

6 500 000

B36 Egyéb közhatalmi bevételek

B3. Közhatalmi bevételek összesen

6 500 000

6 500 000

B405.Intézményi ellátási díjak

B402. Szolgáltatások ellenértéke

500 000

500 000

B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

B407. Általános forgalmi adó visszatérülése

B408. Kamatbevételek

50 000

50 000

B410. Egyéb működési bevételek

B4. Működési bevételek összesen

550 000

550 000

B63. Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

Közművelődési feladatellátás közös

2 652 336

2 652 336

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

2 652 336

2 652 336

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.6.)

346 985 026

346 985 026

Finanszírozási bevételek

73 325 198

73 325 198

B813. Maradvány igénybevétele (önkormányzat)

B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

73 325 198

73 325 198

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

420 310 224

420 310 224

3. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS bevételi előirányzatai feladatonként

Forintban

BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező
feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (állam- igazgatási) feladatok

Összesen

B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B22. Felhalmozási célú garancia- és kezesség-vállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B23. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B24. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen

B51. Immateriális javak értékesítése

B52. Ingatlanok értékesítése

B53. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B54. Részesedések értékesítése

B55. Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B5. Felhalmozási bevételek összesen

B71. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B72. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B73. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B812. Belföldi értékpapírok bevételei

B813. Maradvány igénybevétele

B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések

B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B816. Központi, irányító szervi támogatás

B817. Betétek megszüntetése

B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

4. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

HERNÁDVÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2024. ÉVI KIADÁSAI

Megnevezés/Cofog

011130 Önk.és önk.hiv. jogalkotó és államigazg. tev.

041232 Start-munka program - téli közfoglalk.

063020 Víztermelés, -kezelés, -ellátás

064010 Közvilá-gítás

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgált.

072111 Háziorvosi alapellátás

074031 Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

107051 Szociális étkeztetés

107052 Házi segítségnyújtás

082041 Könyvtári feladatok

Összesen

Személyi juttatások

kötelező feladat

eredeti ei.

26 393 756

20 010 000

4 708 000

4 336 000

3 912 000

59 359 756

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

Munkaadókat terhelő járulékok

kötelező feladat

eredeti ei.

3 431 188

1 300 650

612 040

563 680

508 560

6 416 118

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

Dologi kiadások

kötelező feladat

eredeti ei.

26 637 800

6 350 396

3 810 000

8 648 700

4 227 000

23 858 000

1 590 000

3 240 000

601 200

3 826 200

82 789 296

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

kötelező feladat

eredeti ei.

67 666 000

67 666 000

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

Működési célú pénzeszköz átadás

kötelező feladat

eredeti ei.

204 079 054

204 079 054

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

Felhalmozási célú kiadás

kötelező feladat

eredeti ei.

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

ÖSSZESEN

kötelező feladat

eredeti ei.

260 541 798

27 661 046

3 810 000

8 648 700

4 227 000

23 858 000

1 590 000

67 666 000

8 560 040

5 500 880

8 246 760

420 310 224

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

5. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú kiadások feladatonként

forintban

Kiadások

eredeti ei.

Beruházási/felújítási feladatok

Felhalmozási célú kiadások

6. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

2024. évi bevételek és kiadások az önálló intézményben - Hernádvécsei Napsugár Óvoda

forintban

Megnevezés

Előző évi pénzmaradvány

Intézményi bevételek

Átvett pénzeszközök

Támogatások

Bevétel összesen

Személyi juttatások

Járulék

Dologi kiadások

Felhalmozási kiadások

Kiadás összesen

ÓVODA

360 000

204 079 054

204 439 054

110 426 800

13 913 484

80 098 770

204 439 054

7. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Egyéb működési kiadások

forintban

eredeti ei.

Óvoda részére támogatás Társulásnak

204 079 054

ÖSSZESEN

204 079 054

Társulási hozzájárulások

2 400 000

Települési támogatások

67 666 000

ÖSSZESEN

70 066 000

MINDÖSSZESEN

274 145 054

8. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szervek engedélyezett létszáma

Költségvetési szerv

Engedélyezett létszám (fő)

Hernádvécse Község Önkormányzata

ebből: - közalkalmazott

4

- polgármester

1

Összesen

5

Közfoglalkoztatottak engedélyezett létszáma

Költségvetési szerv

Engedélyezett létszám (fő)

Hernádvécse Község Önkormányzata

50

Összesen

50

9. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szerv által elismert tartozásállományról

2024. ......................... hó

Költségvetési szerv neve: ........................................

Eredeti éves költségvetés kiadási előirányzata: ......................... eFt

Eredeti éves költségvetés kiadási előirányzat ....... %-a: ......................... eFt

(%= az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott mérték)

sorsz.

........ napon túli

Tartozásállomány megnevezése

tartozásállomány

(x)

1

Állammal szembeni tartozások

2

Központi költségvetési szervekkel

szemben fennálló tartozás

3

Elkülönített állami pénzalapokkal

szembeni tartozás

4

TB alapokkal szembeni tartozás

5

Tartozásállomány önkormányzatok

és intézményeik felé

6

Szállítókkal szembeni tartozásállomány

7

Egyéb tartozásállomány

Összesen

(x) Az önkormányzat költségvetési rendeletének ....... §-ában

meghatározott határnapon túli tartozásállomány.

........................ 2024. ............ hó .... nap

..........................................

költségvetési szerv vezetője

10. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei és kiadásai

forintban

nemleges

11. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Hernádvécse Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

forintban

Nemleges

Sorszám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen

2024

2025

2026

1.

2.

3.

4.

5.

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

12. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Hernádvécse Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

1.

Helyi adóból származó bevétel

6 500 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

6 500 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011.(XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

13. melléklet az 1/2024. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Hernádvécse Község Önkormányzata 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Nemleges

forintban

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összege*

*Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletek

1

Az 5. § (1) bekezdés a) pontja a Hernádvécse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.