Novajidrány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013.(IX.20.) önkormányzati rendelete

a közterületek filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 09. 21

Novajidrány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013.(IX.20.) önkormányzati rendelete

a közterületek filmforgatási célú használatáról

2013.09.21.

Novajidrány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mgtv.) 37. § (4) és (5) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A filmforgatási célú közterület-használat nem haladhatja meg a 10 napot.

(2) Vasárnap és ünnepnapokon filmforgatás célú közterület-használat nem engedélyezhető. A közterület-használat naponta 7 és 21 óra közötti időtartamra vonatkozhat.

(3) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani, és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt.

(4) A közterület-használatot a (3) bekezdés szerinti esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

2. § (1) A közterület filmforgatási célú igénybevételéért fizetendő díj felső határát az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott díj megfizetése alól mentesség nem adható.

(3) Kedvezmény kizárólag az Mgtv. szerinti közérdekű célokat szolgáló film forgatása esetén adható, mely díjkedvezmény mértéke maximum 50 % lehet.

3. § A képviselő-testület a filmforgatási célú közterület-használattal összefüggő hatásköröket a polgármesterre ruházza át.

4. § A közterület filmforgatási célú igénybevételével kapcsolatos eljárásra az Mgtv. és annak végrehajtásáról szóló Korm. rendelet rendelkezése az irányadó.

5. § Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.