Novajidrány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete

Novajidrány Község Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 12

Novajidrány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete

Novajidrány Község Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről

2022.03.12.

Novajidrány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében, valamint Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XC. törvény 62. § (6) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselőtestületre, annak bizottságaira, és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) – beleértve a közösen fenntartott intézményeket is – terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését

650.536.459.- forint költségvetési bevétellel
650.536.459.-forint költségvetési kiadással
Ezen belül kiemelt előirányzatonként:
290.785.705.- forint személyi juttatással,
28.665.086 .- forint járulékokkal,
143.075.287.- forint dologi kiadással,
17.386.000 .- forint ellátottak pénzbeli juttatásaival,
92.627.554.- forint egyéb működési célú kiadással,
77.996.827 .- forint felhalmozási kiadással
állapítja meg.

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott bevételeit és kiadásait önkormányzati szinten a rendelet 1. melléklete szerint határozza meg a képviselő-testület.

(2) Az önkormányzat működési bevételeit kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet, felhalmozási bevételeit a 4 melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat működési kiadási előirányzatát előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 5. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az önkormányzat felhalmozási kiadásait a 6. melléklet szerint állapítja meg.

(5) Az önkormányzat által fenntartott intézmények bevételi és kiadási előirányzatait a 7. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszámát a 8. melléklet szerint határozza meg.

(7) Az Önkormányzat Európai Uniós forrásból megvalósuló kiadásait és bevételeit a 3. melléklet, tartalmazza.

(8) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek összegét tartalmazó kiadásait és az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulását a 9. melléklet tartalmazza.

4. § (1) A Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésében a képviselőtestület valamennyi felsőfokú végzettségű köztisztviselő részére illetménykiegészítést állapít meg. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20%-a.

(2) Képviselőtestület a köztisztviselők és a polgármester cafetéria-keretét 2022. évben bruttó 200.000.- Ft-ban állapítja meg.

(3) A helyi önkormányzat a Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésében valamennyi középfokú végzettségű köztisztviselő részére illetménykiegészítést állapít meg. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20%-a.

(4) Az Önkormányzat 2022. évben a köztisztviselői illetményalapot 46.380.- Ft-ban határozza meg.

5. §

A gazdálkodás szabályai

(1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.
(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak.
(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.
(4) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.
(5) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.
(6) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.
(7) Képviselő-testület önkormányzati biztost rendel ki, ha az által irányított költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot.
(8) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 10. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.
(9) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles betartani.

6. §

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

A költségvetés végrehajtását az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek tekintetében az éves ellenőrzési munkatervében foglaltak szerint kell megszervezni. belső ellenőrzési feladatokat az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás látja el. Az ellenőrzés tapasztalatairól évente tájékoztatni kell a Képviselő-testületet.

7. § (1) Az önkormányzat a társulásban ellátott feladatok működési forrásának biztosítására meghatározott forrásokat 1/12 részben finanszírozza a tárgyhónap 5. napjáig, illetve a társulási megállapodásokban szabályozottak szerint.

(2) A háziorvosi szolgálat részére a támogatást évi 12 egyenlő részben biztosítja havonta, minden hónap 10. napjáig.

(3) Az egyéb civil szervezetek részére meghatározott támogatásról a polgármester dönt, melyről negyedévenként – az I.negyedév kivételével – tájékoztatja a testületet.

(4) A közös hivatali feladatok ellátását 1/12-ed részben finanszírozza az intézmény részére.

(5) A polgármester a költségvetésben nem tervezett kiadások tekintetében 1.500.000.-Ft-ig vállalhat kötelezettséget.

8. § (1) A Szociális Alapellátást Biztosító Intézmény, Gyermekjóléti Szolgálat, Konyha intézményben nyújtott étkeztetés keretében az étel házhoz szállítását térítés-mentesen Novajidrány Község Önkormányzata végzi.

(2) A szolgáltatás díjai:

a) A nappali ellátás étkeztetés nélkül térítésmentes.

b) A nappali ellátás étkezéssel történő igénybevétele esetén az ellátott kizárólag csak az étkeztetésért fizet térítési díjat jövedelem arányában jelen rendelet 8. § (6) bekezdés c) pontjában a szociális étkeztetésre meghatározott szabályok szerint

c) A házi segítségnyújtást az Önkormányzat térítés-mentesen biztosítja.

(3) Novajidrány Község Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetést – intézményen kívüli gyermekétkeztetés keretében - a Szociális Alapellátást Biztosító Intézmény és Gyermekjóléti Szolgálat, Konyha intézményen keresztül biztosítja.

(4) Az Önkormányzat a novajidrányi lakóhellyel illetve tartózkodási hellyel rendelkező a novajidrányi Csicsergő Óvodában valamint a Novajidrányi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában a gyermekétkeztetést igénybe-vevő azon gyermekek részére, akik a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. XXXI. törvény alapján normatív térítési díj-kedvezményben nem részesülnek, települési támogatásként 50 %-os mértékű térítési díj kedvezményt biztosít.

(5) Novajidrány Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Önkormányzat és az általa fenntartott intézmények dolgozói közül azon dolgozókat, akik az étel előállításával, ellátott, gondozott részére történő kiadagolásával, szállításával munkaköri leírásukban meghatározottak szerint közvetlen kapcsolatban állnak kötelező étkezőnek minősülnek. Munkahelyi étkeztetésben részesülhetnek Novajidrány Község Önkormányzatának polgármestere, települési képviselői, alpolgármestere, Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói, Szociális Alapellátást biztosító Intézmény Gyermekjóléti Szolgálat és Konyha dolgozói, Novajidrányi Csicsergő Óvoda dolgozói, Novajidrány Község Önkormányzatánál közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozó, valamint azon közfoglalkoztatási jogviszonyban álló munkavállalók, akik az önkormányzat intézményeinél látják el feladataikat.

(6) A személyes gondoskodást nyújtó alapellátásokról és azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 3/2014.(III.6.) önkormányzati rendelet a továbbiakban rendelet az alábbiak szerint módosul:

a) A rendelet 2. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezésre kerül, helyette az alábbi rendelkezés lép hatályba:

„2. § (1) Novajidrány Község Önkormányzata által fenntartott Szociális Alapellátást Biztosító Intézmény, Gyermekjóléti Szolgálat, Konyha intézményben az étkeztetés nyersanyagnormája

a) óvodás gyermekek étkeztetésének napi nyersanyagnormája: 530.-Ft/étkezési nap - mely az általános forgalmi adót is tartalmazza

b) általános iskolai étkeztetés: háromszori étkeztetés esetén 570.-Ft/étkezési nap - mely az általános forgalmi adót is tartalmazza-

c) vendégétkeztetés nyersanyagnormája: 350.- Ft/adag/étkezési nap, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza.

d) munkahelyi étkeztetés nyersanyagnormája: 350.-Ft/adag/étkezési nap, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza

e) intézményen kívüli gyermekétkeztetés nyersanyagnormája: 350.-Ft/adag/étkezési nap, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza.”

b) a rendelet 2. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezésre kerül, helyette az alábbi rendelkezés lép hatályba:

„2. § (2) a) Iskolai étkeztetést igénybe vevő gyermek után fizetendő térítési díj:

aa) Háromszori étkeztetés – tízórai, ebéd, uzsonna - esetén 570-Ft/fő/adag/étkezési nap –tartalmazza az általános forgalmi adót - A fizetendő térítési díj megegyezik a nyersanyagnorma összegével.
b) Óvodai étkeztetés térítési díj 530..-Ft/ étkezési nap/adag, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza.
c) Vendégétkeztetés térítési díja 640.-Ft/ étkezési nap/adag, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza.
d) Munkahelyi étkeztetés térítési díja: 350.- Ft/étkezési nap/adag, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza.
e) intézményen kívüli gyermekétkeztetés díja 570.-Ft/adag/étkezési nap, mely az általános forgalmi adót is tartalmazza.”

c) A rendelet 2. § (3) bekezdése hatályon kívül helyezésre kerül, helyébe a következő rendelkezés lép.

„2. § (3) a) Az étkeztetés kedvezményes személyi térítési díja:

Nyugdíj sávok

Sávok

%

Ft

100 % alatt

28.500 Ft-ig

20 %

111 Ft

150 %- ig

28.501 Ft – 47.750 Ft-ig

40 %

222 Ft

200 %-ig

47.751 Ft – 57.000 Ft-ig

60 %

333 Ft

300 %-ig

57.001 Ft – 85.500 Ft-ig

80 %

444 Ft

300 %-tól

85.501 Ft-tól

100 %

555 Ft

b) önköltség:
- nappali ellátás: 1272.-Ft /nap – bruttó
- szociális étkeztetés önköltsége: 850.-Ft/nap – bruttó
- házi segítségnyújtás önköltsége: 389.-Ft/óra – bruttó
c) intézményi térítési díj:
- nappali ellátás: 0.-Ft/ nap – bruttó
- házi segítségnyújtás: 130.- Ft/óra – bruttó
- étkeztetés: 555.-Ft/ nap – bruttó”

d) A rendelet 2. § (4) bekezdése hatályon kívül helyezésre kerül.

Záró és vegyes rendelkezések

9. § (1) Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Ezen rendelet rendelkezéseit 2022. január 01. napjától kell alkalmazni.

(3) A rendelet 8. § (6) bekezdésében foglalt rendelkezések 2022. április 1. napján lépnek hatályba.

1. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE

forintban

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Előirányzat

Megnevezés

Előirányzat

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

483 098 058

K1. Személyi juttatás

290 785 705

B3. Közhatalmi bevételek

31 550 580

K2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

28 665 086

B4. Működési bevételek

10 517 194

K3. Dologi kiadások

143 075 287

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

1 966 439

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

17 386 000

K5. Egyéb működési célú kiadások

92 627 554

EBBŐL: Pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

4 650 000

Pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

87 977 554

A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1+B3+B4+B6)

527 132 271

A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1. …+K5.)

572 539 632

B. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

24 890 517

B. FINASZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9.) ÖSSZESEN

-

-

C. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (A+B)

552 022 788

C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

572 539 632

-

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4 399 507

K6. Beruházások

11 422 430

B5. Felhalmozási bevételek

-

K7. Felújítások

66 574 397

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

94 114 164

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

98 513 671

D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K6. …+K8.)

77 996 827

E. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

44 083 550

E. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9.) ÖSSZESEN

Ebből: B813. Maradvány igénybevétele

44 083 550

F. FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (D+E)

98 513 671

F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

77 996 827

G. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (A+D)

625 645 942

G. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (A+D)

650 536 459

H. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B+E)

68 974 067

H. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B+E)

-

I. BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (C+F)

650 536 459

I. KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (C+F)

650 536 459

2. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

A 2022. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS bevételi előirányzatai feladatonként

BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (államigazgatási) feladatok

Összesen

B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

94 564 637

0

0

0

0

0

94 564 637

1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása

73 731 826

73 731 826

2. Település-üzemeltetéshez kapcs. feladatellátás támogatása össz.

-

2.1. A zöldterület-gazdálkodással kapcsolódó feladatellátás tám.

3 124 388

3 124 388

2.2. Közvilágítás fenntartásának támogatása

3 625 589

3 625 589

2.3. Köztemető fenntartásának támogatása

1 688 222

1 688 222

2.4. Közutak fenntartásának támogatása

1 807 321

1 807 321

3. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

10 573 856

10 573 856

4.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

13 435

13 435

5.

-

6

-

7

B112. Települési önkormányzatok egyes köznevelési támogatásai

60 310 830

-

60 310 830

1. Óvoda működési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

8 840 000

8 840 000

2. Napi 8 órát elérő nyitvatartási idővel rendlelkező óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbér alapú támogatása

34 735 140

34 735 140

3. pedagógus Ii kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

467 690

467 690

4. pedagógus szakképzettséggel nem rendelkezők segítők átlagbér-alapú támogatása

15 512 000

15 512 000

5.Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

756 000

756 000

B113 Települési önk. szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

101 450 941

-

-

-

-

101 450 941

1. települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

34 501 000

34 501 000

2..Család és gyermekjóléti szolgálat

7 693 410

7 693 410

3. Szociális étkeztetés

1 476 200

3 241 910

3. Szociális segítés

25 000

4. Személyi gondozás

3 241 910

-

5. Idősek nappali intézményi ellátása

6 217 860

6 217 860

6. Intézményi gyermekétkeztetés bértámogatása

16 228 803

16 228 803

7. Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

27 391 048

27 391 048

8.Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

4 675 710

4 675 710

B114 Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 914 521

2 914 521

-

B115 Működési célú költségvetési támogatás és kiegészítő támogatás

42 679 315

42 679 315

B16.Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

181 177 814

-

181 177 814

1. Kieg.gyvt.

-

2. Közfoglalkoztatás

162 295 862

162 295 862

3. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kezelő

8 420 000

8 420 000

4. polgármester illetményének támogatása

3 915 653

3 915 653

6 546 299

-

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

B1 Működési célú támogatások államáztartáson belülről összesen

483 098 058

0

0

0

0

483 098 058

B34 Vagyoni típusú adók (msz.komm.adó)

3 275 917

3 275 917

B351 Értékesítési és forgalmi adó (iparűzési adó)

28 170 337

28 170 337

-

B36 Egyéb közhatalmi bevételek (igazg.szolg.díja, önk-nak átengedett egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék, adóbírság, egyéb bírság)

104 326

104 326

B3. Közhatalmi bevételek összesen

31 550 580

-

31 550 580

B401. Készletértékesítés ellenértéke

800 000

800 000

B402. Szolgáltatások ellenértéke

700 000

700 000

B403 Közvetített szolgáltatások

500 000

B404 Tulajdonosi bevételek

B405 Ellátási díjak

6 701 718

6 701 718

B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 809 476

-

B407. Általános forgalmi adó visszatérülése

-

B408. Kamatbevételek

6 000

6 000

B409 Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B410. Egyéb működési bevételek

-

B4. Működési bevételek összesen

10 517 194

10 517 194

Közös Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Garadna

1 966 439

1 966 439

B6. Működési célú átvett pénzeszközök összesen

1 966 439

1 966 439

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.6.)

527 132 271

-

-

-

-

527 132 271

B813 Maradvány igénybevétele

24 890 517

24 890 517

B8 Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

24 890 517

-

24 890 517

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

552 022 788

-

-

-

-

552 022 788

3. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

EU-s projektek

TOP-3.2.1-16-BO1-2017-00067 Energetikai korszerűsítés Novajidrányban

Bevételek :

pályázati támogatás

összesen

Kiadások

személyi juttatás

járulékok

dologi kiadás

felhalmozás

Összesen

86 931 714

86 931 714

533 393

81 270

86 317 051

86 931 714

TOP-2.1.3-16

Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztés

Bevételek :

pályázati támogatás

összesen

Kiadások

személyi juttatás

járulékok

dologi kiadás

felhalmozás

Összesen

84 837 450

84 837 450

84 837 450

84 837 450

4. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

A 2022. évi FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS bevételi előirányzatai feladatonként

forintban

BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (állam- igazgatási) feladatok

Összesen

eredeti ei.

módosított ei.

eredeti ei.

módosított ei.

eredeti ei.

módosított ei.

eredeti ei.

módosított ei.

B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

-

-

B22. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

-

B23. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

-

B24. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

-

B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről -közfoglalkoztatás -

4 399 507

4 399 507

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen

4 399 507

0

0

0

4 399 507

-

0

-

B51. Immateriális javak értékesítése

0

-

B52. Ingatlanok értékesítése

0

-

B53. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

-

B54. Részesedések értékesítése

0

-

B55. Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

-

0

-

0

-

B5. Felhalmozási bevételek összesen

0

-

B71. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

0

-

B72. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

-

B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök -EU projekt

94 114 164

94 114 164

-

0

-

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

94 114 164

0

0

0

94 114 164

-

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

98 513 671

0

0

0

98 513 671

-

-

-

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

98 513 671

0

0

0

98 513 671

-

5. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

NOVAJIDRÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2022. ÉVI KIADÁSAI

1a.

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége.

013320 Köztemető-fenntartás és működtetés

041232 Start-munka program -

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalk.

063020 Víztermelés, -kezelés, -ellátás

064010 Közvilá-gítás

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgált.

072111 Háziorvosi alapellátás

072311 Fogorvosi alapellátás

074031 Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

84040 Egyházak közösségi és hitéleti tevékenységének támogatása

082044 Könyvtári szolgáltatás

082091 Közműve-lődés

084031 Civil szervezetek működési támogatása

103010 Elhunyt személyek hátramara-dottainak pénzbeli ellátása

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

8510 20 Óvodai nevelés

074040 Fertőző megbetegedések megelőzése járványügyi ellátás

Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szociális Alapellátást biztosító Intézmén y és Gyermekjóléti Szolgálat

104042 Család és gyermekjóléti szolgáltatások

Összesen

Felhalmozási kiadás

Költségvetési kiadások összesen

Hitel vissza-fizetés

Kiadások mindösszesen

Személyi juttatások

kötelező feladat

eredeti ei.

35 331 858

75 420 183

59 362 864

7 379 546

840 000

63 177 275

36 649 383

12 624 596

290 785 705

módosított ei.

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

módosított ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

módosított ei.

Munkaadókat terhelő járulékok

kötelező feladat

eredeti ei.

4 248 703

5 417 851

3 945 792

971 150

8 205 503

4 214 678

1 661 409

28 665 086

módosított ei.

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

Dologi kiadások

kötelező feladat

eredeti ei.

35 053 709

1 688 222

13 640 722

4 508 450

1 905 000

6 992 571

6 325 192

156 210

417 000

570 000

995 000

140 000

3 099 000

2 870 000

11 991 155

46 605 192

6 117 864

143 075 287

módosított ei.

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

kötelező feladat

eredeti ei.

17 386 000

17 386 000

módosított ei.

-

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

-

-

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

-

-

Egyéb működési kiadások

Támog. értékű műk. kiadás

kötelező feladat

eredeti ei.

17 259 883

1 912 103

60 310 830

8 494 738

87 977 554

módosított ei.

-

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

-

-

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

-

-

Műk.c. pe. átadás ÁH-on kívülre

kötelező feladat

eredeti ei.

2 400 000

740 000

10 000

1 500 000

4 650 000

módosított ei.

-

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

-

-

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

-

módosított ei.

-

-

Összesen

kötelező feladat

eredeti ei.

91 894 153

1 688 222

94 478 756

67 817 106

1 905 000

6 992 571

6 325 192

2 556 210

740 000

8 767 696

10 000

1 410 000

2 907 103

1 500 000

-

140 000

20 485 000

60 310 830

11 364 738

83 373 933

87 469 253

20 403 869

572 539 632

77 996 827

650 536 459

650 536 459

módosított ei.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

önként vállalt feladatok

eredeti ei.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

módosított ei.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

állam-igazgatási feladatok

eredeti ei.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

módosított ei.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Mindösszesen

eredeti ei.

91 894 153

1 688 222

94 478 756

67 817 106

1 905 000

6 992 571

6 325 192

2 556 210

740 000

8 767 696

10 000

1 410 000

2 907 103

1 500 000

-

280 000

20 485 000

60 310 830

19 859 476

83 373 933

87 469 253

20 403 869

572 539 632

77 996 827

650 536 459

650 536 459

módosított ei.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

6. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási kiadások

Közfoglalkoztatás eszközbeszerzés

5 671 564

Szociális Alapellátást Biztosító Intézmény Gyermekjóléti Szolgálat, Konyha

1 435 256

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

4 315 610

TOP-3.2.1-16-BO1-2017-00067 Energetikai korszerűsítés Novajidrányban

11 781 427

TOP-2.1.3-16 Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztés

54 792 970

Felhalmozási célú kiadások

77 996 827

7. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

Intézmények bevételei és kiadásai

Novajidrány-Garadna-Hernádvécse-Hernádpetri-Pusztaradvány

Megneve-
zés

Előző évi pénz maradvány

Intézményi
bevételek

Támogatás

Bevétel
összesen

Személyi
juttatások

Járulék

Dologi
kiadások

Felhalmozási kiadások

Kiadás összesen

eredeti ei

278 112

83 095 821

83 373 933

63 177 275

8 205 503

11 991 155

83 373 933

-

Szociális Alapellátást Biztosító Intézmény és Gyermekjóléti Szolgálat

Megneve-
zés

Előző évi pénzmaradvány

Intézményi bevételek

Támogatás

Bevétel
összesen

Személyi
juttatások

Járulék

Dologi
kiadások

Felhalmozási kiadások

Kiadás összesen

eredeti ei.

11 043 475

8 511 194

69 349 840

88 904 509

36 649 383

4 214 678

46 605 192

1 435 256

88 904 509

8. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

Kötelező kimutatások

KIMUTATÁS

a saját bevételek összegéről

2022-2025.

forintban

Saját bevétel megnevezése *

2022. év

2023. év

2023. év

2025.év

Helyi adóból származó bevétel

31 448 254

10 000 000

11 000 000

12 000 000

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

Tárgyi eszköz értékesítéséből származó bevétel

Immateriális jószág értékesítéséből származó bevétel

Részvény értékesítéséből származó bevétel

Részesedés értékesítéséből származó bevétel

Vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

104 326

150 000

160 000

170 000

Kezességgel kapcsolatos megtérülés

Saját bevétel összesen

31 552 580

10 150 000

11 160 000

12 170 000

* Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. § alapján

KIMUTATÁS

az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek összegéről

2022-2025

forintban

Adósságot keletkeztető ügylet megnevezése **

2022. év

2023

2024. év

2025. év

Hitel felvételéből eredő aktuális tőketartozás

Kölcsön felvételéből eredő aktuális tőketartozás

Hitel átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

Kölcsön átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

A számviteli törvény (SZt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke

Egyéb értékpapír vételára

Váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig és a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

A Szt. szerinti pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt és a lizing-szerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege.

A visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve a Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár

Szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

Külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettség összesen

0

0

0

** Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) bekezdés e alapján

9. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szerv által elismert tartozásállományról

2022.

Költségvetési szerv neve: ........................................

Eredeti éves költségvetés kiadási előirányzata: ......................... eFt

Eredeti éves költségvetés kiadási előirányzat ....... %-a: ......................... eFt

(%= az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott mérték)

sorsz.

........ napon túli

Tartozásállomány megnevezése

tartozásállomány

(x)

1

Állammal szembeni tartozások

2

Központi költségvetési szervekkel

szemben fennálló tartozás

3

Elkülönített állami pénzalapokkal

szembeni tartozás

4

TB alapokkal szembeni tartozás

5

Tartozásállomány önkormányzatok

és intézményeik felé

6

Szállítókkal szembeni tartozásállomány

7

Egyéb tartozásállomány

Összesen

(x) Az önkormányzat költségvetési rendeletének ....... §-ában

meghatározott határnapon túli tartozásállomány.

........................ 2022.. ............ hó .... nap

..........................................

költségvetési szerv vezetője

10. melléklet az 1/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szervek engedélyezett létszáma

Költségvetési szerv megnevezése

Engedélyezett létszám (fő)

Novajidrány Község Önkormányzata

9

közalkalmazott

polgármester

1

választott tisztségviselő

települési képviselők

5

választott

alpolgármester

1

választott

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó részmunkaidős munkavállaló

4

munkavállaló

ebből: - EFOP-2.1.2-16-2018-00060 Gyermekesély programok infrastrukturális háttere- EFOP -1.4.3.-16-2017-00069 Biztos Kezdet Gyerekházak és " Jó kis hely" - kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása megvalósítása

2

munkavállaló

Támogatott foglalkoztatás

1

munkavállaló

Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal

12

köztisztviselő

Novajidrányi Közös Önkormányzati Hivatal

1

munkavállaló

Szociális alapellátást Biztosító Intézmény és Gyermekjóléti Szolgálat, Konyha

11

közalkalmazott

ebből részmunkaidős: - 4 órás -

1

közalkalmazott

Összesen

44

Közfoglalkoztatottak engédelyezett létszáma

Költségvetési szerv megnevezése

Engedélyezett létszám (fő)

Novajidrány Község Önkormányzata

180

ebből részmunkaidős

0

Összesen

180