Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő testületének 10/2015 (XII.4.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Hatályos: 2015. 12. 05- 2022. 03. 03

Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő testületének 10/2015 (XII.4.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól1

2015.12.05.

Erdőhorváti Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában és 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva

a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól a következőket rendeli el:
A támogatásra vonatkozó általános szabályok
1. A rendelet célja, hatálya

1. § (1) Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete határozata alapján szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő, vissza nem térítendő támogatásra nyújtott be igényt.

(2) E rendelet célja, hogy a pályázati kiírásra benyújtott támogatási igényalapján elnyert szociális célú tűzifa támogatás igénybevételével kapcsolatban a szociális rászorultság szabályait és az igénylés részletes feltételeit meghatározza.

(3) E rendelet hatálya kiterjed Erdőhorváti Község közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező, és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 3. §-ában meghatározott személyekre.

(4) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő, és háztartás fogalmára a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben meghatározottakat kell érteni.

2. A támogatás feltételei

2. § (1) Az önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatást, tűzifát biztosít annak a személynek, aki

a) aktív korúak ellátása,

b) időskorúak járadéka,

c) adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatás,

e) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel,

f) ahol a háztartásban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hétszeresét

(2) A támogatás mértéke 0,5 – 2 m3 tűzifa.

(3) 2015. évben a támogatásra nyitva álló keret 113 erdei m3 tűzifa.

(4) A támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától. Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik.

(5) A tűzifa támogatás megítélésénél előnyt élvez az a kérelmező, aki a 2. § (1) bekezdésében meghatározott ellátások közül egyszerre több ellátásban is részesül.

3. A támogatás igénylésének menete

3. § (1) A támogatás megállapítása iránti eljárás az e rendelet 1. melléklete szerinti kérelemre indul.

(2) A kérelmeket 2015. december 31. napjáig lehet benyújtani a Vajdácskai Közös Önkormányzati Hivatal Erdőhorváti Kirendeltségénél - 3935 Erdőhorváti, Kassai u. 98. szám alatt.

(3) A kérelmek elbírálása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(4) A döntést követően haladéktalanul gondoskodnak a tűzifa kiszállíttatásáról az önkormányzat tulajdonát képező gépjárművekkel.

(5) Az átvételt a jogosult átvételi elismervényen aláírásával igazolja.

4. § A támogatás kizárólagos forrása a pályázati támogatás, valamint az Önkormányzat által biztosított saját forrás.

4. Záró rendelkezések

5. § Ezen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet az Erdőhorváti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (III. 1.) önkormányzati rendelete 10. §-a hatályon kívül helyezte 2022. március 4. napjával.