Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő testületének 6/2016 (X.17.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 10. 18- 2016. 10. 18

Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő testületének 6/2016 (X.17.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról1

2016.10.18.

Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. § (1) Erdőhorváti Községben a képviselő-testület egy vegyes háziorvosi körzetet alakít ki.

(2) A vegyes háziorvosi körzet Erdőhorváti, Komlóska és Háromhuta települések teljes közigazgatási területére terjed ki.

(3) A vegyes háziorvosi körzet székhelytelepülése Erdőhorváti.

2. § (1) Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete egy védőnői körzetet alakít ki.

(2) A védőnői körzet Erdőhorváti, Háromhuta és Komlóska települések teljes közigazgatási területére terjed ki.

(3) A védőnői körzet székhelytelepülése Erdőhorváti.

3. § (1) Erdőhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az iskola-egészségügyi ellátást háziorvos és védőnő útján biztosítja az Erdőhorváti Református Általános Iskola és az Erdőhorváti Óvoda intézményekben az óvodai nevelésben, iskolai oktatásban részesülő gyermekek, tanulók számára.

(2) Az iskola-egészségügyi ellátás biztosítása tekintetében a védőnői körzethez tartozik az (1) bekezdésben megjelölt intézmények óvodai nevelésben és az általános iskolai oktatás-nevelésben részt vevő gyermekek, tanulók ellátása.

4. § (1) Erdőhorváti Községi Önkormányzat egy fogorvosi alapellátási körzetet alakít ki.

(2) A fogorvosi körzet Erdőhorváti, Komlóska, Vámosújfalu és Tolcsva települések teljes közigazgatási területére terjed ki.

(3) A fogorvosi körzet székhelye: Olaszliszka

5. § (1) Az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a sárospataki székhelyű központi ügyelet útján a Sárospatak és Térsége Önkormányzati Társulás keretében biztosítja, a Sárospatak Város Önkormányzat Rendelőintézetével (3950 Sárospatak, Comenius u. 20.) kötött megállapodás keretében.

(2) A fogorvosi ügyeleti ellátás biztosításáról Sárospatak Város Önkormányzata által működtetett (3950 Sárospatak, Comenius u. 2.) rendelőintézet által gondoskodik.

6. § (1) E rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Erdőhorváti Önkormányzat Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátásról szóló 2/2003.(II.20.) önkormányzati rendelete.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. október 19. napjával.