Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016 (II.22.) önkormányzati rendelete

a közszolgálati tisztviselők illetménykiegészítéséről és a közszolgálati tisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról, szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 20/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 02. 23- 2016. 02. 23


Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk. (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontjában, 234. § (4) bekezdésében és 237. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva Újbarok Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a hozzájárulásával az alábbi rendeletet alkotja:


1. § Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a közszolgálati tisztviselők illetménykiegészítéséről és a közszolgálati tisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról, szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 20/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. §    A felsőfokú és a középfokú végzettségű közszolgálati tisztviselők illetménykiegészítésének a mértéke a 2016. évre 20 %.”


2. § A Rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. §    A közszolgálati tisztviselők részére Szár Községi Önkormányzat a 2016. évben a következő juttatásokat biztosítja:

a) illetményelőleg,

b) képernyő előtti munkavégzéshez a jogszabályban meghatározott minimálisan szükséges szemüveg vásárlásához pénzügyi támogatás,

c) ruházati költségtérítés.”


 3. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.




            Moharos Péter                                                                     Dr. Riegelman Henrik

             polgármester                                                                                     jegyző




A rendelet 2016. február 22. napján került kihirdetésre.



                                                                                                          Dr. Riegelman Henrik

                                                                                                                        jegyző