Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018 (VI.28.) önkormányzati rendelete

a települési önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2022. 02. 26

Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018 (VI.28.) önkormányzati rendelete

a települési önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

2022.02.26.

Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdésének az f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdésének az a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A települési képviselőt a testületi, illetve az azt megalapozó előkészítő munkában végzett tevékenységéért tiszteletdíj (alapdíj) illeti meg.

(2) A tiszteletdíj összege nettó 60.000,- Ft/hó. A képviselő egyéb juttatásban nem részesül.

(3) A képviselő az őt megillető tiszteletdíjról írásban tett nyilatkozattal lemondhat Szár Községi Önkormányzat javára. Ebben az esetben a képviselőt a költségvetési rendeletről történő szavazás formájában illeti csak meg a tiszteletdíjjal való rendelkezés joga.

(4) A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő képviselő tiszteletdíját 25 %-kal, maximum 12 havi időtartamra csökkenti. Ismételt kötelezettségszegés esetén a csökkentést újra meg kell állapítani. A tiszteletdíj csökkentésére vonatkozóan bármely képviselő javaslatot tehet.

(5) A tiszteletdíj (2) bekezdésben meghatározott összegét a képviselő-testület bármely képviselő javaslatára felülvizsgálja az éves önkormányzati költségvetés tárgyalását megelőzően.

2. § A polgármester és az alpolgármester képviselői tiszteletdíjra nem jogosult.

3. § (1) A tiszteletdíj összegét Szár Községi Önkormányzat költségvetéséből kell biztosítani.

(2) A tiszteletdíjak kifizetése havonta, minden hónap 5. napjáig esedékes. A kifizetésről a Szári Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik.

3/A. §1 Az 1. § (2) bekezdéstől eltérően a Szár Községi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépését követő hónaptól a Szár Községi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépéséig az önkormányzati képviselő tiszteletdíjra nem jogosult.

4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 8/2014. (X.28.) önkormányzati rendelete.

1

A 3/A. §-t a Szár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete 16. §-a iktatta be.