Szár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2016 (V.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 26- 2022. 02. 26

Szár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2016 (V.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.02.26.

Szár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § (1) Az Önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2016 (V.27.) önkormányzati rendelet 4. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) Az Nvtv. 5. § (5) bekezdésében foglaltakon túl korlátozottan forgalomképes önkormányzati tulajdonú vagyonelemek:

a) a helyi jelentőségű természetvédelmi terület létesítéséről szóló önkormányzati rendeletben meghatározott helyi jelentőségű védett természeti terület

b) a Szár 312 hrsz. alatti köztemető.

(4) Mindaz a vagyon, amely törvény vagy e rendelet alapján nem tartozik a törzsvagyon körébe, forgalomképes üzleti vagyon.”

(2) Az Önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2016 (V.27.) önkormányzati rendelet a következő 4/A. §-sal egészül ki:

„4/A. § (1) Az Önkormányzat tulajdonában lévő vagy tulajdonába kerülő vagyon a rendeltetése vagy tervezett rendeltetése alapján az Nvtv.-ben és a 4. §-ban foglaltak figyelembevételével sorolandó be az ott meghatározott vagyoni körbe.

(2) Amennyiben az üzleti vagyon valamely eleme közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátásához vagy hatáskör gyakorlásához válik szükségessé, az adott vagyoni elem a 4. § (1) és (2) bekezdésében foglaltak figyelembevételével a törzsvagyonba sorolandó át.

(3) Amennyiben a törzsvagyon valamely eleme már nem szolgálja közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását vagy hatáskör gyakorlását, az adott vagyontárgy a törzsvagyon köréből – a (4) bekezdésben foglaltak kivételével - kivonható, és az üzleti vagyonba átsorolható.

(4) Az ingatlan vagy ingatlanrész korlátozott forgalomképessége e rendelet erejénél fogva megszűnik, ha a helyi építési szabályzat végrehajtása céljából az erre vonatkozó jogszabály alapján lefolytatott telekalakítási eljárásban hozott végleges határozat alapján végrehajtható telekalakítás során kialakuló vagy másik ingatlanba beolvadó ingatlan vagy ingatlanrész kötelező önkormányzati feladatkör ellátásához vagy hatáskör gyakorlásához nem szükséges. Az ingatlan vagy ingatlanrész a telekalakítási határozat alapján kialakult megnevezése vagy rendeltetése szerint üzleti vagyonba sorolandó át.

(5) A vagyon (3) bekezdés szerinti átsorolásáról az Önkormányzat Képviselő-testülete dönt.

(6) A vagyon (1) és (2), valamint (4) bekezdés szerinti besorolás nyilvántartásban történő átvezetéséről a jegyző gondoskodik.”

2. § Hatályát veszti az Önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 7/2016 (V.27.) önkormányzati rendelet

c) 10. § (2) bekezdésében a „nyilvános” szövegrész.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.