Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014(XII.8.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2014. (VIII.08.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 10- 2014. 12. 09

Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének

12/2014. (XII.08.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról

szóló 7/2014. (VIII.08.) önkormányzati rendelet

módosításáról



Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(VIII.08.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) módosításáról a következőket rendeli el:


1. § Az R. 29. §-a a következő (4)-(7) bekezdésekkel egészül ki:


29. § (4)    A Képviselő-testület határozattal, meghatározott önkormányzati szakmai feladat ellátására, ellenőrzésére, felügyeletére, legfeljebb hat hónap időtartamra, ideiglenes bizottságot hozhat létre.

(5)     A Képviselő-testület az ideiglenes bizottság létszámáról, elnökéről, elnökhelyetteséről, tagjairól, feladatköréről, működésének alapvető szabályairól a bizottság létrehozásakor dönt.

(6)     Az ideiglenes bizottság a Képviselő-testület által meghatározott feladat elvégzését, valamint a működésére meghatározott idő lejártát követően megszűnik. Ezzel együtt az elvégzett munkájáról a Képviselő-testületnek - előzetesen a bizottság által elfogadott - jelentésben számol be.

(7)     Az ideiglenes bizottság működésére az állandó bizottság működésére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.


2. §  Az R. 30. § helyébe a következő rendelkezés lép:


30.         §  (1) A települési képviselők vagyonnyilatkozatának ellenőrzését és nyilvántartását az Ügyrendi Bizottság végzi.

     (2) Az Ügyrendi Bizottság feladatkörébe tartozik az összeférhetetlenségi eljárás lefolytatása.

(3) Az Ügyrendi Bizottság látja el a települési képviselők méltatlanságának vizsgálatával kapcsolatos feladatokat.

(4) A méltatlansággal kapcsolatos eljárást a bizottságnál bárki kezdeményezheti. Az eljárás eredményéről a bizottság tájékoztatja a soron következő ülésen a képviselő-testületet.



3. § Az R. 35. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:


35. § (4)     Amennyiben a képviselő az Mötv.-ben meghatározott kötelezettségeit megszegi, a képviselő-testület határozattal havi tiszteletdíját, természetbeni juttatását legfeljebb tizenkét havi időtartamra csökkentheti, megvonhatja.


4.§  Az R. 41. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(3) A jegyzői tisztség betöltetlensége illetve tartós akadályoztatása esetére legfeljebb 6 hónap időtartamra a jegyzői feladatokat a Kincsesbányai Közös Önkormányzati Hivatal 2014. június 1. nappal hatályba lépett, Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testülete által a 63/2014. (V.27.) határozattal elfogadott, Isztimér Község Önkormányzata Képviselő-testülete által a 45/2014. (V.28.) határozattal elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatában megjelölt ügyintéző látja el.


5. §  Ez a rendelet 2014. december 10-én lép hatályba, és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti. A 10/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet 2014. november 1. napon hatályát veszti.



                            Bajkai János                                   Jankovicsné Huszár Mónika

                            polgármester                                                       jegyző



A rendeletet a mai napon kihirdettem:



Kincsesbánya, 2014. december 8.

Jankovicsné Huszár Mónika

jegyző