Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015.(VIII.3.) önkormányzati rendelete

A vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről, a felügyeleti díjról, valamint az üzletek működésével összefüggésben elkövetett jogellenes cselekmények ellenőrzésének rendjéről

Hatályos: 2015. 08. 04

Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének

 17/2015 (VIII. 3.) önkormányzati rendelete

A vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről, a felügyeleti díjról, valamint az üzletek működésével összefüggésben elkövetett jogellenes cselekmények ellenőrzésének rendjéről



Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6. § (4) és 12. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye  32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §             A rendelet hatálya a Kincsesbánya község közigazgatási határán belül található, a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet alapján működő üzletekre és azok üzemeltetőire terjed ki.


A vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendje


2. §   A vendéglátó üzletek naponta éjszaka 22.00 órától másnap 06.00 óráig kötelesek zárva tartani.


3. §      Évente legfeljebb három alkalommal a 2. §-ban szabályozottaktól eltérő nyitva tartást engedélyezhet a jegyző annak a vendéglátó üzletnek, amely ellen az erre vonatkozó kérelem benyújtását megelőző 1 éven belül panaszt nem tettek, illetve panasz esetén a hatósági ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a panasz nem volt megalapozott 


4. §     A 2. §-ban foglalt nyitvatartási korlátozások a vendéglátó üzletben december 31. (szilveszter) és január 1. (újév) napjára nem vonatkoznak.


Felügyeleti díj


 5. §  A Képviselő-testület az üzletek éjszakai nyitva tartásával összefüggő többletfeladatokhoz igazodó, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6. § (4) bekezdés b) pontjában meghatározott felügyeleti díjat nem állapít meg. 


Az üzletek működésével összefüggésben elkövetett jogellenes cselekmények ellenőrzése


6. § Az üzletek működésével összefüggésben elkövetett jogellenes cselekmények ellenőrzésének módjára vonatkozó részletszabályokat nem állapít meg.


7.   §   Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.






                     Bajkai János                                 Jankovicsné Huszár Mónika

                     polgármester                                                          jegyző



A rendeletet a mai napon kihirdettem:


Kincsesbánya, 2015. augusztus 3.



Jankovicsné Huszár Mónika

                 jegyző