Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021.(II.23.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat részére, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértékéről szóló 8/2017. (VII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 02. 24- 2021. 02. 24

Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének

8/2021.(II. 23.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat részére, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértékéről szóló

8/2017. (VII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról



Kincsesbánya Község Önkormányzata Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Kincsesbánya Község Önkormányzata Polgármestere, a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021.(I. 29.) Korm. rendeletre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 



  1. §   A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat részére, valamint az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértékéről szóló, 8/2017. (VII.17.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


2. §  (2) Az anyakönyvvezető a házasságkötés időpontját az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény  27. § (2) bekezdésére figyelemmel határozza meg.


  1. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a 2021. február 1. napját követően tett házasságkötésre irányuló szándékbejelentések esetében kell alkalmazni.
  1. A rendelet a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.






                Murányi Marianna                          Jankovicsné Huszár Mónika

                     polgármester                                                       jegyző


A rendeletet a mai napon kihirdettem:

Kincsesbánya, 2021. február 23.


Jankovicsné Huszár Mónika

                 jegyző