Csókakő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2019 (II.5.) önkormányzati rendelete

a közterület elnevezés és házszámozás rendjéről szóló 6/2018. (X.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 02. 06- 2019. 02. 06

Csókakő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A közterület elnevezés és házszámozás rendjéről szóló 6/2018. (X.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10. § (4) - (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(4) Az ingatlanok számozását úgy kell elvégezni, hogy a számok a településközponttól kifelé haladva, illetve a magasabb rendű úttól kezdődően növekedjenek és a közterület jobb oldalán lévő ingatlanokat páratlan, bal oldalán lévő ingatlanokat páros számmal kell ellátni. Ha a közterület teret érint, akkor a számozás az óramutató járásával megegyezően történik.

(5) Az ingatlanok számozására arab számokat kell használni, folyamatos számozással. Kiegészítő jelzésként a számok alátöréseként a latin ábécé nagybetűi alkalmazhatók.

(6) Ha a közterületen az ingatlanok számozása már megtörtént, de telekmegosztás révén új ingatlan ékelődik be, akkor a meglévő házszámot változatlanul hagyva, a latin ábécé nagybetűivel történő alátöréssel kell az új házszámokat megállapítani.

(7) Ha a közterületen az ingatlanok számozása már megtörtént, és ezt követően telekösszevonásra kerül sor, az eredeti házszámokat kötőjellel egymástól elválasztva kell feltüntetni.”

2. § A Rendelet 12. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) Amennyiben az érintett közterületen több ingatlan házszámának megváltoztatására kerül sor, vagy a közterület összes házszáma felülvizsgálatra kerül, az összes érintett házszám egy határozatban történő megállapítása is lehetséges.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.