Baracska Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

Hatályos: 2022. 06. 01
a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről
Végső előterjesztői indokolás
A képviselő-testület a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 16/2016.(X.28.) önkormányzati rendeletét 2016. októberi soros ülésén alkotta meg.
Az azóta eltelt évek alatt történtek magasabb szintű jogszabályváltozások, valamint a 16/2016.(X.28.) önkormányzati rendeletben hivatkozott egyéb önkormányzati rendeletek közül is több módosítására, hatályon kívül helyezésére is sor került, ill. a képviselő-testület új rendeleteket is alkotott.
Figyelembe kellett venni azt is, hogy a hivatkozott korábbi önkormányzati rendelet néhány rendelkezése az évek alatt vagy jogszabálysértővé vált, vagy aktualitását vesztette, vagy felsőbb szintű jogszabály hatálya alá került bizonyos cselekmények szankcionálása, így a fentiek alapján a rendelet hatályon kívül helyezésével egy, a jelenlegi jogszabályi környezetnek megfelelő rendelet megalkotása vált indokolttá és szükségessé.
A jelen rendelettel a képviselő-testületnek továbbra is az a célja, hogy a település polgárainak nyugalmát szolgáló, a közterületek rendjét, rendeltetésszerű használatát biztosító, elősegítő szabályokat betartassa, igazodva a legégetőbb problémákhoz, valamint a lakossági elvárásokhoz.