Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016 (XII.1..) önkormányzati rendelete

a közszolgálati tisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól

Hatályos: 2016. 12. 02

Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya az Iszkaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott közszolgálati tisztviselőkre tejed ki.

(2) A rendelet 2. §-ban meghatározott juttatást a főállású polgármesterre is alkalmazni kell.


2. § A közszolgálati tisztviselő részére Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata a következő szociális juttatást biztosítja:

  1. illetményelőleg,
  2. képernyő előtti munkavégzéshez a jogszabályban meghatározott minimálisan szükséges szemüveg vásárlásához pénzügyi támogatás,
  3. ruházati költségtérítés.


3. § A rendelet 2. §-ában meghatározott juttatás mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, a visszatérítés szabályait a jegyző az egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.


4. § (1) A juttatásokra és támogatásokra az adott évben kifizethető összeget – felmerült igény szerint – az Iszkaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal, a főállású polgármester esetében Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata saját költségvetésében módosított előirányzatként kell meghatározni.


(2) A jegyző az e rendeletben szabályozott juttatások és támogatások fedezetéül szolgáló előirányzatok megalapozott, reális igényekhez igazodó szerepeltetéséért felelős.


(3) A juttatásokat a közszolgálati szabályzatban meghatározott módon kell felhasználni.


(4) A juttatásokról és támogatásokról évenként elkülönített nyilvántartást kell vezetni.


5. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



Gáll Attila

polgármester

Kovács Edit

jegyző



A rendelet 2016. december 1. napján kihirdetésre került.


                                   Kovács Edit

                                     jegyző