Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018 (X.31..) önkormányzati rendelete

Iszkaszentgyörgy Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 6/2010.(VIII.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 11. 01- 2019. 06. 29

Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdésének 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes települési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) kormányrendelet 42. §  szerinti tárgyalásos eljárás lefolytatását követően, a Fejér Megyei Kormányhivatal Állami Főépítésze, Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Engedélyezési és Szakhatósági Osztály a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vízügyi és vízgazdálkodási hatósági jogkörben, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság,  Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztály Útügyi Osztály,  Innovációs és Technológiai  Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős helyettes államtitkárság Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Útügyi Osztály, Miniszterelnökség Kulturális Örökség Védelméért Felelős Miniszter, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály, Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Népegészségügyi Osztály, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala, a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály Földművelésügyi és Erdészeti Osztály, a Székesfehérvári Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztály, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, az Országos Atomenergia Hivatal, az Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi Osztály véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § Iszkaszentgyörgy Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló a 6/2010.(VIII.27.) önkormányzati rendelet  (továbbiakban: Rendelet) 1. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) Jelen rendelethez a következő tervlapok, mint mellékletek tartoznak:

1. melléklet- Szabályozási Terv

2. melléklet– Övezeti terv

3. melléklet– Fejlesztési ütemek terve – Ü1, Ü2, Ü3, Ü4, Ü5.”


2. § A Rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A területegységek határolását a 3. melléklet „Fejlesztési ütemek terve – Ü1-5” című tervlapok tartalmazzák.”


3. § A Rendelet 3. § (7) bekezdés d) pontja hatályát veszti.


4. § A  Rendelet 8. §-a  kiegészül az alábbi (8) bekezdéssel:

(8) Kereskedelmi szolgáltató terület – 9 (Gksz-9 Városkapu)

(a) Beépítési mód:                                          szabadon álló

(b) Legnagyobb beépítettség:                         40%

(c) Legnagyobb építménymagasság:              7,5 m

(d) Legkisebb kialakítható telek:                     1000 m2

(e) A zöldfelület legkisebb mértéke:                 40%

(f) Az építési övezetben elhelyezhető: nem jelentős zavaró hatású gazdasági tevékenységi célú építmény, igazgatási-, iroda épületek, gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakás.

5. § A Rendelet 1. melléklete SZ-6 szabályozási terve hatályát veszti, helyébe jelen rendelet 1. melléklete, az SZ-6/M1 szabályozási tervlap lép.


6. § A Rendelet 3. mellékletének Ü6 tervlapja hatályát veszti


7.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően indult államigazgatási ügyekben kell alkalmazni. Folyamatban levő, még el nem bírált építési engedély kérelmek esetében amennyiben építtető számára kedvezőbbek a jelen rendelettel elfogadott módosítások, azokat az eljárás során alkalmazni lehet.




              Gáll Attila                                                               Kovács Edit

                          Polgármester                                                                jegyző





A rendelet kihirdetése megtörtént.


Iszkaszentgyörgy, 2018. október 31. napján.



                                               Kovács Edit

                                                   jegyző

Mellékletek