Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 24/2015 (XII.22.) önkormányzati rendelete

a kötelező adatkezelés szabályairól

Hatályos: 2015. 12. 23

Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (3) bekezdésében  kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:



1. §


A rendelet hatálya kiterjed Sárkeresztes Község Önkormányzata által kezelt adatokra.



2. §


(1) Sárkeresztes Község Önkormányzata feladatai ellátása érdekében jogosult kezelni az alábbi adatokat:

a) a civilszervezetek támogatása körében a szervezetek azonosító adatait,

b) az önkormányzati vagyonba tartózó ingatlanok és ingók értékesítése körében a szerződő felek személyi adatait,

c) az önkormányzati beruházások, felújítások, karbantartások körében a szerződő felek adatait,

d) közterület-használati engedélyezési eljárásban a kérelmezők személyes adatait vagy azonosító adatait.


(2) Az Önkormányzat és a Polgármester

a) az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott adatokat a támogatási szerződés létrejöttének időpontjától a támogatásról történő elszámolás időpontjáig kezeli.

b)  az (1) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott adatokat az adás-vételi vagy vállalkozási vagy megbízási szerződés létrejöttének időpontjától a szerződés megszűnésének időpontjáig kezeli.

c) az (1) bekezdés d) pontjában meghatározott adatokat a közterület-használati engedély kiadásának  időpontjától az engedély lejárta időpontjáig kezeli.


(3) Az adatkezelést a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal azon munkavállalói végzik, akiknek az adatkezelés és feldolgozás és nyilvántartás a munkaköri feladatai közé tartozik. Az adatkezelést végzők e tevékenységüket úgy folytatják, hogy az adatokhoz az arra jogosulatlan személyek ne férjenek hozzá, ne ismerhessék meg.


 (4) A Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal  Adatvédelmi Szabályzatában és informatikai Biztonsági Szabályzatában köteles megteremteni és fenntartani az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit, gondoskodni az adatok biztonságáról, meghatározni azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. 


(5) Az önkormányzat az (1) bekezdésben meghatározott tevékenységei  kapcsán rendelkezésére bocsátott adatokat kizárólag a feladatellátás biztosítása céljából használja fel, azokat harmadik személy részére tovább nem adja.




3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





Krähling János                                                                        Iván Szilvia

  polgármester                                                                             jegyző