Sárkeresztes Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2020. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2021. 05. 28

az önkormányzat 2020. évi költségvetésének végrehajtásáról

Általános indokolás

Általános indokolás

A zárszámadási rendelet a törvényi előírásoknak megfelelően - a jóváhagyott költségvetés szerinti szerkezetben - tartalmazza Sárkeresztes Község Önkormányzatának az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 1/2020. (II. 13.) önkormányzati rendelet végrehajtásának adatait.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. § (1)-(2) bekezdése értelmében a jogszabály előkészítője az előzetes hatásvizsgálatot elvégezte. Sárkeresztes Község Önkormányzatának az önkormányzat 2020. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló önkormányzati rendeletének nincs sem közvetett, sem közvetlen adminisztratív, társadalmi, gazdasági, környezeti és egészségi hatása, mert a zárszámadási rendelet a 2020. évi költségvetés végrehajtásáról, a bevételek és kiadások alakulásáról közöl tényadatokat.

A személyi, szervezeti, tárgyi, pénzügyi feltételek jelen rendelet alkalmazásában nem értelmezhetők, mivel az egy lezárt időszak gazdálkodásának tényadatait mutatja be, a jövő időszakra vonatkozó kötelezettséget, elvégzendő feladatot nem tartalmaz.