Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016 (II.25.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 06. 02- 2017. 06. 01

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



Általános rendelkezések



1.§ (1) A rendelet hatálya Hantos Község Önkormányzatára, képviselő-testületére, és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre továbbá a szakfeladataira terjed ki.

 (2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.


2.§ (1)  A  Képviselő-testület a címrendet az alábbiak szerint állapítja meg:


Cím sz.                       Cím megnevezése:                                        

1.         Hantos Községi Önkormányzata                             

2.         Hantosi Gesztenyés Kert  Óvoda és Egységes  Óvoda- Bölcsőde                                                


(2) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szervek is külön egy-egy címet alkotnak.


Az önkormányzati költségvetés kiadásainak és  bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja

3. §(1)[1]  A Képviselő-testület Hantos Község Önkormányzatának 2016. évi  módosított költségvetését 331 334 405.- Ft költségvetési bevétellel, 331 334 405,- Ft költségvetési kiadással, 0,- Ft költségvetési hiánnyal állapítja meg az 1. mellékletben részletezett bevételek és kiadások figyelembe vételével.

(2) [2]Az önkormányzat 2016.- évi költségvetési bevételén belül:

a.) önkormányzatok költségvetési támogatása működésre: 51 788 790,- Ft


b.) önkormányzatok költségvetési támogatása fejlesztésre: 9 999 307,- Ft.

(3) [3]Az önkormányzat 2016. évi költségvetési kiadásain belül:

a) módosított működési kiadások:                                    158 448 888,- Ft

            ezen belül:       

   

 

            aa) személyi juttatások:                                         59 888 705,- Ft           

              ab) szociális hozzájárulási adó:                             13.250.000,- Ft           

             ac) dologi kiadások:                                             44 099 727,- Ft         

             ad) Egyéb működési célú kiadások:                          9 660 023,-Ft         

            ae) Tartalékok:                                                         25 872 833,- Ft         

            af) ellátottak pü. juttatásai:                                      5 677 600,- Ft

      

 (4) A hitel felvételével kapcsolatos előzetes intézkedések megtételére – a Képviselő-testület jóváhagyásával- a polgármester jogosult

4.§ (1) A tervezett bevételi előirányzatokon felül keletkezett többletbevételeket költségvetési tartalékba kell helyezni.


(2) Az Önkormányzat átmeneti finanszírozási gondjainak áthidalására, a működtetés folyamatosságának biztosítására a számlavezető pénzintézettől folyószámlahitelt vehet igénybe.

5. §   A 3. §.-ban megállapított együttes bevételi főösszeg  bontását az 5.  melléklet tartalmazza .


6. §  (1) A 3.§-ban megállapított együttes kiadási főösszeg bontását az  4.  melléklet tartalmazza .


(2) [4] A 3. § (1) bekezdésében megállapított módosított  kiadási előirányzatokat önkormányzati szinten az alábbiak szerint hagyja jóvá:





a) személyi juttatásokat:             41 627 656,-Ft



b) szociális hozzájárulás adó:        8.272.000,-Ft



c)dologi kiadások:                      40 850 053,-Ft”

 (3) Az Önkormányzat működési és  felhalmozási célú  kiadásai előirányzatait a rendelet 2. és 4. melléklete tartalmazza.


7.§ (1) [5] A 7 § (1) bekezdésében megállapított módosított kiadási előirányzatokat intézményi szinten az alábbiak szerint hagyja jóvá:


a) személyi juttatások:                                   18 261 049,-Ft



b) szociális hozzájárulási adó:                        4 978 000,- Ft


c) dologi kiadások:                                        3 249 674,- Ft

(2) A Hantosi Gesztenyés Kert  Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde 2016. évi költségvetésének működési és felhalmozási kiadási előirányzatai   Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ../2016. (II.23.) számú határozata alapján beépült Hantos Községi Önkormányzat költségvetésébe a 3. melléklet szerint.


(3) A Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde  részére az irányító szerv általi támogatásokat a rendelet 13. melléklete tartalmazza.


A köztisztviselők illetményalapja



8. §  A Képviselő-testület a 2016 . évi költségvetésében a köztisztviselők illetményalapját    38.650 Ft-ban állapítja meg .


A 2016 . évi költségvetés végrehajtásának szabályai



9. §     A Képviselő-testület a 2016. évi működési és felhalmozási célú bevételi előirányzatait a 5. melléklet szerint hagyja jóvá.


10. §   (1)A Képviselő-testület a 2016.  évi  beruházásokat és felújításokat a 7. melléklet szerint fogadja el.

(2)  A képviselő-testület  2016.évi azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé a rendelet 9. melléklete szerint hagyja jóvá.


11.§  A Képviselő-testület a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit a rendelet 10. melléklete szerint fogadja el.


12. §   (1) A Képviselő-testület a 2016. évi költségvetéshez kapcsolódó létszámkeretet a 6. mellékletben határozza meg .

(2)A Képviselő-testület az Önkormányzat által közcélú  foglalkoztatott  munkavállalók létszámkeretét 11 főben határozza meg.



13. §  A Képviselő-testület a 2016. évi  költségvetésében az önkormányzat által a lakosságnak jutatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások mértékét a 14. mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .


14. §   (1) A Képviselő-testület a 2016. évi  költségvetésében a támogatások, kölcsönök nyújtását és törlesztését a rendelet 15. melléklete szerint fogadja el.

(2) A Képviselő-testület a 2016. évi  költségvetésében a támogatások, kölcsönök bevételeit  a rendelet 16. melléklete szerint fogadja el.


15. §  A Képviselő-testület a 2016. évi  költségvetésében az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztéseket 11. melléklete szerint fogadja el.  



16. §  (1) A Képviselő-testület a 2016. évi   helyi adó és egyéb közhatalmi bevételeit  a 17.  mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .



(2) A Képviselő-testület a 2016. évi   térítési díjakat 19.  mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .


17. §   A Képviselő-testület a 2016. évi  költségvetésében a tartalékot a 9. mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .



18.§ A Képviselő-testület a 2016. évi  költségvetésében a 2016. évi költségvetése bevételeit és kiadásait a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok szerinti bontását a 4 és 5. mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .


19. §   (1) A 16. §-ban foglalt változásokat is figyelembe véve a Képviselő-testület a bevételi és kiadási előirányzatokat valamint a 2016. évi költségvetési rendeletét december 31-ig módosítja .

(2)A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételt, tényleges többletnek, illetve szerződés esetén , az abban meghatározott  mértéknek megfelelő összegű előirányzat módosítás után  használhatja fel.

(3) Az általános gazdálkodási tartalék 100%-a felett a polgármester rendelkezik. A tartalék felhasználásáról a Képviselő-testületet tájékoztatja.



20.§  (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.  Ha év közben az Országgyűlés, Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az Önkormányzat számára meghatározott célra  pótelőirányzatot biztosít , a  polgármester a Képviselő-testületet a költségvetési rendelet módosítására irányuló javaslattal köteles tájékoztatni.(

(2)  Az átmenetileg szabad pénzeszközök pénzintézetnél történő lekötéséről a polgármester javaslatára a Képviselő-testület dönt.



21.§    (1) Ha az Országgyűlés a Képviselő-testület 2016. évi költségvetésében előirányzatot zárol, a Képviselő-testület a zárolást követő legközelebbi ülésén költségvetési rendeletét módosítja .


(2)A Képviselő-testület kinyilvánítja, hogy a szakmai színvonal megőrzése érdekében együttgondolkodásra, a szakmai bázis jobb kihasználására és hatékony működtetésre van szükség.



22.§  A költségvetési rendelet megalkotásáig eltelt időszak átmeneti gazdálkodásának adatai a költségvetési rendelet részét alkotja.


23.§  Az önkormányzati költségvetési intézmény  a következő készpénzes kifizetésekre igényelhet készpénz felvételét az Önkormányzattól:

  

a) a készlet- és kis értékű tárgyi eszköz beszerzésekre, a kiküldetési, reprezentációs kiadásokra, továbbá egyes kis összegű szolgáltatási kiadások készpénzben történő teljesítésére a költségvetési szerv pénzkezelési szabályzatában meghatározott házipénztári keret nagyságára is figyelemmel, és

b) a társadalom- és szociálpolitikai juttatások, az ellátottak pénzbeli juttatásainak készpénzben kifizetendő összegére.


Záró rendelkezések


24 . § (1) Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, azonban rendelkezéseit 2016.   január 1-től kell alkalmazni .

(2)       A rendelet kihirdetéséről a  jegyző gondoskodik  .



         

                /: Fischer  József:/                                                   /:Gálné Papp Erika :/

                    polgármester                                                                   jegyző






Hantos Községi Önkormányzat 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendelete 2016. február 25-én lépett hatályba, de rendelkezéseit 2016. január 1-től alkalmazni kell.


/: Fischer  József:/ sk.                                                  /:Gálné Papp Erika :/ sk.

                                          polgármester                                                                    jegyző




Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016.(X.03.) önkormányzati rendelete 2016. október 4-én lép hatályba.




/: Fischer  József:/ sk.                                                  /:Gálné Papp Erika :/ sk.

                                        polgármester                                                                   jegyző



Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 2017. június 02-án lép hatályba.




/: Fischer  József:/ sk.                                                  /:Gálné Papp Erika :/ sk.

                                  polgármester                                                                   jegyző


Az önkormányzati  rendeletet egységes szerkezetbe foglaltam.  2017. június 01-én.


Hantos, 2017.június 01.     

  


                 /: Gálné Papp Erika:/

                                                                                      jegyző

1. melléklet[6]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1 /2016. (II.25.)önkormányzati rendelethez

Hantos Községi Önkormányzat  2016. évi költségvetésének az egységes rovatrend szerinti  kiemelt kiadásai és bevételei jogcímenként



A

Megnevezés

B

Önkormányzat

C
Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde

D

Mindösszesen


BA

BB


CA

CB


DA

DB




E. ei.

M. ei.


E. ei.

M.ei


E. ei

M.ei.


1

K1. Személyi juttatások

40 866 000

41 627 656


18 001 000

18261049


58 867 000

59888705


2

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 272 000

8 272 000


4 978 000

4 978 000


13 250 000

13 250 000


3

K3. Dologi kiadások

35 920 000

40 850 053


2 816 367

3 249 674


38 736 367

44 099 727


4

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 318 000

5 677 600





5 318 000

5 677 600


5

K5. Egyéb működési célú kiadások

30 776 633

35 532 856





30 776 633

35 532 856


6

K6. Beruházási kiadások

88 761 000

89 789 974


190 000

330 639


88 951 000

90 120 613


7

K7. Felújítási kiadások

4 000 000

4 000 000





4 000 000

4 000 000


8

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 000 000

1 000 000





1 000 000

1 000 000


8

K1-8. Költségvetési kiadások

214 913 633

226 750 139


25 985 367

26819362


240 899 000

253569501


9

K9. Finanszírozási kiadások

77765000

77764904


0

0


77765000

77764904


10

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

292678633

304515043


25 985 367

26819362


318664000

331334405


11

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

85 400 432

86386390





85 400 432

86386390


12

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

76 000 000

85 999 307





76 000 000

85 999 307


13

B3. Közhatalmi bevételek

27 300 000

27 300 000





27 300 000

27 300 000


14

B4. Működési bevételek

8 171 568

8 171 568





8 171 568

8 171 568


15

B5. Felhalmozási bevételek










16

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

300 000

300 000





300 000

300 000


16

B1-7. Költségvetési bevételek

197 172 000

208 157 265





197 172 000

208 157 265


17

B8. Finanszírozási bevételek

118 960 000

120 645 933


2532000

2531207


121492000

123177140


18

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

316 132 000

328 803 198


2532000

2531207


318664000

331334405


2. melléklet[7]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1 /2016. (II.25.)önkormányzati rendelethez

Hantos Községi Önkormányzat  2016. évi költségvetésének működési és felhalmozási módosított  kiadási előirányzatai



A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

kötelező feladatok

D

önként vállalt feladatok

E

állami (államigazgatási) feladatok

F

ÖSSZESEN




CA

E. ei

CB

M. ei

.


DA

E. ei

DB

M. ei


EA

E. ei.

EB

M. ei.

EC

T.ei.

FA

E. ei.

FB

M.ei.

.


1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

31538000

31538000








31538000

31538000


2

Normatív jutalmak

K1102

950000

950000








950000

950000


3

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104













4

Jubileumi jutalom

K1106

672000

672150








672000

672150


5

Béren kívüli juttatások

K1107

1248000

1248000








1248000

1248000


6

Közlekedési költségtérítés

K1109

120000

120000








120000

120000




K1110

0

185000








0

185000


7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

930000

1296441








930000

1296441


8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

35458000

36009591








35458000

36009591



Külső személyi jutatások

K12

5408000

5618065








5408000

5618065


9

Személyi juttatások




K1

40866000

41627656








40866000

41627656


10

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                           

K2

8272000

8272000








8272000

8272000


11

Szakmai anyagok beszerzése

K311

350000

426120








350000

426120


12

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

9765000

9765000


400000

400000





10165000

10165000


13

Készletbeszerzés

K31

10115000

10191120


400000

400000





10515000

10591120


14

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

345000

400000








345000

400000


15

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

100000

150000








100000

150000


16

Kommunikációs szolgáltatások

K32

445000

550000








445000

550000


17

Közüzemi díjak

K331

2880000

3060048








2880000

3060048


18

Bérleti és lízing díjak

K333













19

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

1135000

4074934


2000000

2000000





3135000

6074934


20

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

3050000

3474200








3050000

3474200


21

Egyéb szolgáltatások

K337

4370000

4561273


1500000

1500000





5870000

6061273


22

Szolgáltatási kiadások

K33

11435000

15170455


3500000

3500000





14935000

18670455


23

Kiküldetések kiadásai

K341

30000

30000








30000

30000


24

Reklám- és propagandakiadások

K342




500000

689478





500000

689478


25

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

30000

30000


500000

689478





530000

719478


26

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

5557000

5561841


1188000

1239159





6745000

6801000



Fizetendő általános forgalmi adó

K352


768000









768000



kamatkiadások

K353

2500000

2500000








2500000

2500000



Egyéb dologi kiadások

K355




250000

250000





250000

250000


27

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

8057000

8829841


1438000

1489159





9495000

10319000


28

Dologi kiadások

K3

30082000

34771416


5838000

6078637





35920000

40850053


29

Családi támogatások (Erzsébet utalvány)

K42

0

359600








0

359600


30

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45













31

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46














Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47




435000

435000





435000

435000


32

Egyéb nem intézményi ellátások

K48




4883000

4883000





4883000

4883000


33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4


359600


5318000

5318000





5318000

5677600


34

Elvonások és befizetések

K502


3741023









3741023


35

Egyéb műk. célú támog. ÁHT-on belül

K506

4399000

4399000


60000

60000





4459000

4459000


36

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512




1460000

1460000





1460000

1460000


37

Tartalékok-általános

K513

24857633

25872833








24857633

25872833


38

Tartalékok-cél

K513













39

Egyéb működési célú kiadások

K5

29256633

34012856


1520000

1520000





30776633

35532856


40

Működési költségvetés előirányzat csoport


108476633

119043528


12676000

12916637





121152633

131960165


41

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62




65669000

65669000





65669000

65669000



Informatikai eszk. Besz.

K63




0

15000





0

15000



Egyéb eszközbszerzés

K64




4221000

5234974





4221000

5234974


42

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67




18871000

18871000





18871000

18871000



Beruházások

K6




88761000

89789974





88761000

89789974



Ingatlanok felújítása

K71




3149000

3149000





3149000

3149000



Ingatlanok előzetesen felszámított áfája

K74




851000

851000





851000

851000



Felújítások

K7




4000000

4000000





4000000

4000000


43

Lakástámogatás

K87




1000000

1000000





1000000

1000000


44

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport


0

0


93761000

94789974





93761000

94789974


45

Költségvetési kiadások

K1-K8

108476633

119043528


106437000

107706611





214913633

226750139


47

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

101218367

102053059








101218367

102053059


48

Finanszírozási kiadások

K9

101218367

102053059








101218367

102053059


49

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)


209695000

221096587


106437000

107706611





316132000

328803198




















3. melléklet[8]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1 /2016. (II.25.)önkormányzati rendelethez


Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde   2016. évi költségvetésének működési és felhalmozási módosított kiadási előirányzatai




A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

kötelező feladatok



D

önként vállalt felasatok


E

állami (államigazgatási) feladatok

F

ÖSSZESEN

CA

E.ei.

CB

M.ei.

.

DA

E.ei.

DB

M.ei.


EA

E.ei.

EB

M.ei.

EC

T.ei.

FA

E.ei.

FB

M.ei.


1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

16117000

14369819








16117000

14369819


2

Normatív jutalmak

K1102


1010000









1010000


3

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

100000









100000




Jubileumi jutalom

K1106

97000

97000








97000

97000


4

Béren kívüli juttatások

K1107

1004000

781627








1004000

781627


5

Közlekedési költségtérítés

K1109

323000

323000








323000

323000


6

Egyéb költségtérítések

K1110


142400









142400


7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113


342415









342415


8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

17641000

17066261








17641000

17066261




K12

360000

360000








360000

360000


9

Személyi juttatások

K1

18001000

17426261








18001000

17426261


10

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                           

K2

4978000

4978000








4978000

4978000


11

Szakmai anyagok beszerzése

K311

170000

65000








170000

65000


12

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

440000

392491








440000

392491


13

Készletbeszerzés

K31

610000

457491








610000

457491


14

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

31000

31000








31000

31000



15

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

120000

120000








120000

120000



16

Kommunikációs szolgáltatások

K32

151000

151000








151000

151000



17

Közüzemi díjak

K331

371000

658517








371000

658517



18

Bérleti és lízing díjak

K333

114000

114000








114000

114000



19

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

423000

665123








423000

665123



20

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

48000



182000

171543





230000

171543



21

Egyéb szolgáltatások

K337

182000

287744


158000

158000





340000

445744



22

Szolgáltatási kiadások

K33

1138000

1725384


340000

329543





1478000

2054927



23

Kiküldetések kiadásai

K341

10367

9574








10367

9574



24

Reklám- és propagandakiadások

K342














25

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

10367

9574








10367

9574



26

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

475000

487705


92000

88977





567000

576682



27

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

475000

576682


92000

88977





567000

576682



28

Dologi kiadások

K3

2384000

3196914


432000

418520





2816367

3249674



33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4














39

Egyéb működési célú kiadások

K5














40

Működési költségvetés előirányzat csoport


25363367

25235415


432000

418520





25795367

25653935



41

Beruházások

K6




190000

330639





190000

330639



42

Felújítások

K7














43

Lakástámogatás

K87














44

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport





190000

330639





190000

330639



45

Költségvetési kiadások

K1-K8

25363367

25235415


622000

749159





25985367

25984574



47

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91














48

Finanszírozási kiadások

K9














49

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)


25363367

25235415


622000

749159





25985367

25984574
























4. melléklet[9]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1 /2016. (II.25.)önkormányzati rendelethez

Hantos Községi Önkormányzat és költségvetési szerve a  Hantosi Gesztenyés Kert  Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde   2016. évi költségvetésének működési és felhalmozási  módosított kiadási előirányzatai összesen


ezer Ft-ban



A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

kötelező feladatok



D

önként vállalt feladatok


E

állami (államigazgatási) feladatok

F

ÖSSZESEN

CA

E.ei.

CB

M.ei.


DA

E.ei.

DB

M.ei.

.


EA

E.ei.

EB

M.ei.

EC

T.ei.

FA

E.ei.

FB

M.ei.


1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

47655000

45907819









47655000

45907819


2

Normatív jutalmak

K1102

950000

1960000









950000

1960000


3

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

100000

0









100000

0



Jubileumi jutalom

K1106

769000

769150









769000

769150


4

Béren kívüli juttatások

K1107

2252000

2029627









2252000

2029627


5

Közlekedési költségtérítés

K1109

443000

443000









443000

443000


6

Egyéb költségtérítések

K1110

0

327400









0

327400


7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

930000

1638856









930000

1638856


8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

53126000

53910640









53126000

53910640



Külső személyi juttatások

K12

5768000

5978065









5768000

5978065


9

Személyi juttatások

K1

58867000

59888705









58867000

59888705


10

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                           

K2

13250000

13250000









13250000

13250000


11

Szakmai anyagok beszerzése

K311

520000

491120









520000

491120


12

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

10205000

10157491


400000

400000






10605000

10557491


13

Készletbeszerzés

K31

10725000

10648611


400000

400000






11125000

11048491


14

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

376000

431000









376000

431000


15

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

220000

270000









220000

270000


16

Kommunikációs szolgáltatások

K32

596000

701000









596000

701000


17

Közüzemi díjak

K331

3251000

3718565









3251000

3718565


18

Bérleti és lízing díjak

K333














19

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

1558000

4740057


2000000

2000000






3558000

6740057


20

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

3098000

3474200


182000

171543






3280000

3645743


21

Egyéb szolgáltatások

K337

4552000

4849017


1658000

1658000






6210000

6507017


22

Szolgáltatási kiadások

K33

12573000

16895839


3840000

3829543






16413000

20725382


23

Kiküldetések kiadásai

K341

40367

39574









40367

39574


24

Reklám- és propagandakiadások

K342




500000

689478






500000

689478


25

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

40367

39574


500000

689478






540367

729052


26

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

6023000

6049546


1280000

1328136






7312000

7377682



Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0

768000









0

768000



kamatkiadások

K353

2500000

2500000









2500000

2500000



Egyéb dologi kiadások

K355




250000

250000






250000

250000


27

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

8532000

9317546


1530000

1578136






10062000

10895682


28

Dologi kiadások

K3

32466367

37602570


6270000

6497157






38736367

44099727


29

Családi támogatások

K42

0

359600









0

359600


30

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45














31

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46














32

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47




435000

4350000






435000

4350000



Egyéb nem intézményi elltásáok

K48




4883000

4883000






4883000

4883000


33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

0

359600


5318000

5318000






5318000

5667600


34

Elvonások, befizetések

K502

0

3741023









0

3741023


35

Egyéb műk.célú tám. ÁHT-on belül

K506

4399000

4399000


60000

60000






4459000

4459000


36

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512




1460000

1460000






1460000

1460000


37

Tartalékok-általános

K513

24857633

25872833









24857633

25872833


38

Tartalékok-cél

K513














39

Egyéb működési célú kiadások

K5

29256633

34012856


1520000

1520000






30776633

35532856





40

Működési költségvetés előirányzat csoport


134272000

145862890






12676000





12916637






146948000

158779527


41

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62




65669000

65669000






65669000

65669000



Informatikai eszk. besz.

K63




150000

183346






150000

183346



Egyéb gépek

K64




4221000

5326974






4221000

5326974


42

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67




18911000

18941293






18911000

18941293



beruházások

K6




88951000

90120613






88951000

90120613



Ingatlanok felújítása

K71




3149000

3149000






3149000

3149000



Ingatlanok felúj.ÁFA.

K74




851000

851000






851000

851000



felújítások

K7




4000000

4000000






4000000

4000000


43

Lakástámogatás

K87




1000000

1000000






1000000

1000000


44

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport





93951000

95120613






93951000

95120613


45

Költségvetési kiadások

K1-K8

134272000

145862890



106627000


107706611






240899000

253569501


47

Belföldi finanszírozás kiadásai

K911

76000000

76000000









76000000

76000000



Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1765000

1764904









1765000

1764904


48

Finanszírozási kiadások

K9

77765000

77764904









77765000

77764904


49

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)


212037000

223627794



106627000


107706611






318664000

331334405




5. melléklet[10]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1 /2016. (II.25.)önkormányzati rendelethez



Hantos Községi Önkormányzat és költségvetési szervei 2016. évi költségvetésének működési  és felhalmozási bevételi előirányzatai

                                                                                                                                                                                                                               Ft-ban


A

Rovat megnevezése

B

Rovat-
szám

C

Kötelező feladatok

D

Önként vállalt feladatok

E

Állami (államigazgatási) feladatok



F

Összesen:



CA
Eredeti ei:

CB
Mód.ei.

DA
Eredeti ei:

EB
Mód.ei.

EA
Eredeti ei:

CB
Mód.ei.

FA
Eredeti ei:

FB
Mód.ei.


1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

11678098

12664231





11678098

12664231



2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

23453367

22485100





23453367

22485100


3

Települési önkormányzatok szociális támogatása

B113

14830967

14760517





14830967

14760517


4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1200000

1200000





1200000

1200000



5

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

678952





0

678952


6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

0





0

0


7

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

51162432

51788790





51162432

51788790


8

Elvonások és befizetések bevételei

B12










9

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13










10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14










11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15










12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

34238000

34597600





34238000

34597600


13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

85400432

86386390





85400432

86386390


14

Magánszemélyek jövedelemadói

B311










15

Társaságok jövedelemadói

B312










16

15

Jövedelemadók

Társaságok jövedelemadói

B31

B312
















17

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32










18

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33










19

Vagyoni típusú adók

B343

2700000

2700000





2700000

2700000


20

Értékesítési és forgalmi adók

B35107

22000000

22000000





22000000

22000000


21

Fogyasztási adók

B352










22

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353










23

Gépjárműadók

B3542

2500000

2500000





2500000

2500000


24

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355










25

Termékek és szolgáltatások adói

B35

24500000

24500000





24500000

24500000


26

Egyéb közhatalmi bevételek

B3699

100000

100000





100000

100000


27

Közhatalmi bevételek

B3

27300000

27300000





27300000

27300000


28

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

500000

500000





500000

500000


29

Szolgáltatások ellenértéke

B402

2655000

2655000





2655000

2655000


30

Közvetített szolgáltatások értéke

B403










31

Tulajdonosi bevételek

B404

1670000

1670000





1670000

1670000


32

Ellátási díjak

B405

1518000

1518000





1518000

1518000


33

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1659000

1659000





1659000

1659000


34

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407










35

Kamatbevételek

B408

69568

69568





69568

69568


36

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409










37

Egyéb működési bevételek önkormányzat

B411

100000

100000





100000

100000


Egyéb működési bevételek

0







0


Összesen:

100000







100000


38

Működési bevételek

B4

8171568

8171568





8171568

8171568


39

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61











40

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B6407

300000

300000





300000

300000


41

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

0





0

0


42

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

300000

300000





300000

300000


43

Működési költségvetés előirányzat csoport



121172000

122157958






121172000

122157958


44

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21


9999307






9999307


45

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

76000000

76000000





76000000

76000000


46

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

76000000

85999307





76000000

85999307


47

Felhalmozási bevételek

B5

0

0





0

0


48

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

0





0

0


49

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport


76000000

85999307





76000000

85999307


5o

Költségvetési bevételek

B1-B7

197172000

208157265





197172000

208157265



51

költségvetési egyenleg  MŰKÖDÉSI











52

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI











53

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

76000000

76000000





76000000

76000000


54

Belföldi értékpapírok bevételei

B812










55

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131



42960000

42960079



42960000

42960079


56

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131



2532000

2531207



2532000

2531207


57

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132










58

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

0

1685854





0

1685854


59

Maradvány igénybevétele

B813










60

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

76000000

77685854

45492000

45491286



121492000

123177140


61

Külföldi finanszírozás bevételei

B82










62

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83










63

Finanszírozási bevételek

B8

76000000

77685854

45492000

45491286



121492000

123177140


64

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)


273172000

285843119

45492000

45491286



318664000

331334405

























6. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1 /2016. (II.25.)önkormányzati rendelethez

Hantos Községi  Önkormányzat 2016. évi költségvetése



Foglalkoztatottak létszáma (fő)




A

MEGNEVEZÉS

B

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) ÖNKORMÁNYZAT

C

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő
Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde

MINDÖSSZESEN


1

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző






2

I.  besorolási osztály összesen






3

II.  besorolási osztály összesen






4

III.  besorolási osztály összesen





5

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN






6

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)






7

főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, ügykezelő osztályvezető, további vezető






8

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs






9

"A", "B" fizetési  osztály összesen

2

1

3


10

"C", "D" fizetési osztály  összesen

4

3

7


11

"E"-"J"  fizetési  osztály  összesen


4

4


12

kutató, felsőoktatásban oktató





13

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

6

8

14


14

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló  (fizikai alkalmazott)

3

0

3


15

ösztöndíjas foglalkoztatott





16

közfoglalkoztatott

21

0

21


17

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

24

0

24


18

polgármester, főpolgármester

1

0

1


19

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja





20

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,
megyei közgyűlés elnöke, alelnöke





21

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

1

0

1


22

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

31

8

39


23

prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján foglalkoztatott prémiumévesek





24

prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján foglalkoztatott különleges foglalkoztatási állományba helyezettek létszáma





25

ösztöndíjas foglalkoztatottak (Pftv, illetve Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet)





26

munkaerőpiactól tartósan távol lévő személyek





27

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE NEM TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA AZ IDŐSZAK VÉGÉN ÖSSZESEN (=80+…+86)











7. melléklet[11]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat és költségvetési szerve a  Hantosi Gesztenyés Kert  Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde   2016. évi költségvetésének beruházási és felújítási  módosított kiadási előirányzatai

ezer Ft-ban




A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

D

Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde


E

Mindösszesen:


CA

E.ei

CB

M.ei

Mód.

össz.

DA

E.ei

DB

M.ei

Mód.

össz.

EA

E.ei

EB

M.ei

Mód.

összesen.



Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

65669000

65669000





65669000

65669000



Informatikai eszközök besz.

K63

0

15000


150000

168346


150000

183346



Egyéb gépek beszerzése

K64

4221000

5234974


0

92000


4221000

5326974



Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

18871000

18871000


40000

70293


18911000

18941293



Beruházások

K6

88761000

89789974


190000

330639


88951000

90120613



Ingatlanok felújítása

K71

3149000

3149000





3149000

3149000



Felújítás áfája

K74

851000

851000





851000

851000



Felújítások

K7

4000000

4000000





4000000

4000000










8. melléklet[12]

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése





Általános és céltartalék





A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

D

Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde


E

MINDÖSSZESEN

CA
E.ei

CB

M.ei


DA

E.ei

DB

M.ei.


EA

E.ei

EB

M.ei


1

Általános tartalékok

K512

24857633

25872833



 0


0


24857633

25872833


2

Céltartalékok

K512

 0

0


 0



0


 0

0






9. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése





a költségvetési év azon fejlesztési céljai, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé










ezer Ft-ban






Rovat megnevezése


Rovat-szám


kiadási eredeti előirányzat


ebből kiadási előirányzat fedezete-saját forrás


ebből kiadási előirányzat fedezete-adósságot keletkeztető ügylet


adósságot keletkeztető ügylet fajtája

hitel/lízing/ kölcsön/értékpapír

adósságot keletkeztető ügylet rovatszáma (B8)


adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja


adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja


adósságot keletkeztető ügylet- várható visszatérítendő összege (kamattal) lejáratig mindösszesen







1

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61











2

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

65669

5827

 59842

hitel

 B8113

 2016.08.01

2017.07.31.

61811



3

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

150

150

 0

 0

 0

 0

 0

 0



4

Egyéb eszközök beszerzése, létesítése

K64

4221

4221









4

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



5

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

18911

2753

 16158

hitel

B 8113

2016.08.01.

 2017.07.31.

16689



6

Beruházások

K6

88951

12951

76000

hitel

 B8113

 2016.08.01.

2017.07.31.

78500



7

Ingatlanok felújítása

K71

3149

3149 

 0

 0

 0

 0

 0

 0



8

Informatikai eszközök felújítása

K72

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



9

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



10

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

851

851 

 0

 0

 0

 0

 0

 0



11

Felújítások

K7

4000

4000

 0

 0

 0

 0

 0

 0


























10. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése


A Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételek       

ezer Ft-ban


A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

D

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

E

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

F

saját bevételek 2015.

H

saját bevételek 2016.

I

saját bevételek 2017.

J

saját bevételek 2018.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

2016.08.31

2017.07.31.

76000

 0

 0

 0

 0

2

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

 0

 0

 0

 0

 0

 0

3

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

 0

 0

 0

 0

 0

 0


K

Rovat megnevezése

L

Rovat-szám

N

M

O

 0

 0

 0

 0


353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül









1

1. a helyi adóból származó bevétel,

 B34

 2700

 0

3276

 2700

 2700

 2700

B351

22000

 0

24007

22000

22000

22000

B354

2500



2882

2500

2500

2500

2

4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0

3

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

 B36

100

 0

331

100

100

100

4

ÖSSZESEN:

 0

27300

 0

30496

27300

27300

27300


a)4 hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása,


b) a számvitelről szóló törvény (a továbbiakban: Szt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a

beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára,

c) váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke,


d) az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege,


e) a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése – ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és

 óvadéki repóügyleteket is – a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár,


f) a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,


g)5 hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.)
elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.


Stabilitási tv.10. § (3):  Az önkormányzat 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi összes fizetési kötelezettsége az adósságot keletkeztető ügylet futamidejének végéig egyik évben sem haladja meg az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-át.




Mötv. 106. § (1) E törvény alkalmazásában saját bevétel:


a) a helyi adók;


b) saját tevékenységből, vállalkozásból és az önkormányzati vagyon hasznosításából származó bevétel, nyereség, osztalék, kamat és bérleti díj;


c) átvett pénzeszközök;


d)53 törvény alapján az önkormányzatot megillető illeték, bírság, díj;


e) az önkormányzat és intézményei egyéb sajátos bevételei.


353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet


2. § (1) Az önkormányzat saját bevételének minősül


1. a helyi adóból származó bevétel,


2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,


3. az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,


4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,


5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint


6. a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

















11. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (E Ft)



A Projekt megnevezése

B Eredeti ei.

1

K1. Személyi juttatások


2

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó


3

K3. Dologi kiadások


4

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai


5

K5. Egyéb működési célú kiadások


6

K6. Beruházási kiadások

80000

7

K7. Felújítások


8

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások


9

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

80000

10

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától


11

B25 Felhalmozási célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

76000

12

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól


13

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól


14

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása


15

B1-B7 Költségvetési bevételek


16

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása


17

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

76000







12. melléklet
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése


Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  …/2014.(II….) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetése


A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban

NEMLEGES!









A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei. Működési célú

D

eredeti ei. Felhalmozási célú


1

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

 0

76000


2

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

 0


3

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

 0


4

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

 0

76000


5

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

 0















E

Megnevezés

F

Rovat-szám

G

eredeti ei. Működési célú

H

eredeti ei. Felhalmozáci célú


1

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

 0

76000


2

Betétek megszüntetése

B817

 0


3

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

 0


4

ebből: tulajdonosi kölcsönök visszatérülése

B818

 0


5

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

 0

76000


6

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

 0


























13. melléklet[13]
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése


Irányító szervi támogatások folyósítása                                                                      
                                                                                                                                                                                                          ezer Ft-ban




A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

Hantos Község Önkormnyzata

D

ÖSSZESEN

CA

E.ei.

CB

M. ei.


DA

E.ei.

DB

M. ei.


1

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása működési célra

K915

23453367

24288155


23453367

24288155


2

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása felhalmozási célra

K915

 0

0


0

0


3

ÖSSZESEN:


23453367

24288155


23453367

24288155
























14. melléklet[14]
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése


Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások


 Ft-ban




A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.


D

módosított ei.

1

Egyéb pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások (Erzsébet utalvány)

K42


359600

2

Családi támogatások

K42


359600

3

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44



4

foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv. 35. § (1) bek.]

K45



5

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45



6

hozzájárulás a lakossági energiaköltségekhez

K46



7

lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 38. § (1) bek. a) és b) pontok]

K46



8

természetben nyújtott lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 47.§ (1) bek. b) pont]

K46



9

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46




Intézményi ellátottak juttatása

K47

435000

435000

10

rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok]

K48



11

önkormányzati segély

K48

3283000

3283000

12

Egyéb, az önkorm. Rendeletében megállapított juttatás

K48

1400000

1400000

13

Saját hatáskörben (nem szoc.előír.alapján) adott pü. ellátás

K48



14

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás

K48



15

köztemetés

K48

200000

200000

15

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

4883000

4883000

16

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5318000

5677600

15. melléklet[15]
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése

Támogatások, kölcsönök nyújtása és törlesztése                                                                         Ft-ban


A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.

D

Mód.ei


1

Nemzetközi kötelezettségek

K501

 0

0


2

Elvonások befizetések

K502

0

3741023


3

Működési célú garancia és kezességvállalásból származó kifizetés ÁHT-on belül

K503

0

0


4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

0

0


5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

0

0


6

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

4459000

4459000


7

társulások és költségvetési szerveik részére

K506




8

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

4459000

4459000


9

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

0

0


10

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

0


11

kamattámogatások

K510

0

0


12

egyéb civil szervezetek részére

K512

1460000

1460000


13

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

1460000

1460000


14

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

0

0


15

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

0

0





0

0


16

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

0


17

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

0

0


18

Lakástámogatás

K87

200

200




16. melléklet
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése

Támogatások, kölcsönök bevételei

ezer Ft-ban





A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.

1

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14


2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15


2.1

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B16


22

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B16

8900

23

elkülönített állami pénzalapoktól

B16

25338

3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

34238

4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23


5

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24


5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25


6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25


7

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B6407

300

8

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63


9

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72


10

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73












17. melléklet
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése

                                                                    Helyi adó és egyéb közhatalmi bevételek                                                                                          

                                                                                                                                                     ezer Ft-ban


A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.

1

magánszemélyek kommunális adója

B34

2700

2

Vagyoni tipusú adók

B34

2700

3

Értékesítési és forgalmi adók

B351

22000

3.1

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

22000

3.2

ebből: ideiglenes jelleggel végzett tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

0

4

Gépjárműadók

B354

6250

4.1

ebből: belföldi gépjárművek adójának a központi költségvetést megillető része

B354

3750

4.2

ebből: belföldi gépjárművek adójának a helyi önkormányzatot megillető része

B354

2500

5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók 

B355

0

6

Termékek és szolgáltatások adói

B35

24500

15

szabálysértési pénz- és helyszíni mbírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi önkormányzatot megillető része

B36

0

16

egyéb bírság

B36

0


Késedelmi és önellenőrzési pótlék

B3699

100

17

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

100




18. melléklet
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  1/2016.(II.25.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetése

                                                                    Az eltelt időszak átmeneti gazdálkodásának adatai

                                                                                                                                                     ezer Ft-ban

Bevételek

Önkormányzat

Óvoda

összesen

Működési célú támogatás  ÁHT-on belül

8527

3909

12436

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-on belül

0

0

0

Közhatalmi bevételek

0

0

0

Működési bevételek

1362

0

1362

Bevételek összesen:

9889

2909

13798

Kiadások

Önkormányzat

Óvoda

Összesen

Személyi juttatások

6408

3000

9408

Munkaadókat terhelő járulékok

1063

810

1873

Dologi kiadások

2785

469

3254

Ellátottak pénzbeli juttatásai

100

0

100

Egyéb működési célú kiadások

740

0

470

Beruházási kiadások

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások:

0

0

0

Kiadások összesen:

10736

4279

15375





19. melléklet
 Hantos  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.25.) önkormányzati rendelethez



 Ékezési térítési díjak”





A


B


C

D


MEGNEVEZÉS

Nettó ( nyersanyag norma)

ÁFA

TÉRÍTÉSI DÍJ

1

BÖLCSŐDÉS GYERMEKEK

354 Ft

96 Ft

450 Ft

2

ÓVODÁS GYERMEKEK

354 Ft

96 Ft

450 Ft

3

NAPKÖZIS GYERMEKEK

394 Ft

106 Ft

500 Ft

4

MENZÁS GYERMEKEK

268 Ft

72 Ft

340 Ft

5

SZOCIÁLIS ÉTKEZŐK




5.1

egy főre jutó jövedelem

-0.- Ft                                                  

0 Ft


0 Ft

5.2

- 1- 42.749.- Ft/fő                               

252 Ft

68 Ft

320 Ft

5.3

-42.750-85.499.- Ft/fő                          

328 Ft

89 Ft

417 Ft

5.4

85.500.-Ft/fő-től


420 Ft

113 Ft

533 Ft

6

Közalkalmazottak és köztisztviselők

413 Ft

112 Ft

525 Ft

7

VENDÉG ÉTKEZŐK (előfizetéses)

433 Ft

117 Ft

550 Ft









[1]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 1.§-a Hatályos: 2017. június 02-től

[2]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 1.§-a Hatályos: 2017. június 02-től


[3]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 1.§-a Hatályos: 2017. június 02-től


[4]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (1) bekezdése Hatályos 2017. június 02-től

[5]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete 3.§-a Hatályos: 2017.június 02.-tól

[6]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  3/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (2) bekezdése. Hatályos: 2017. június 02-től

[7]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (3) bekezdése Hatályos: 2017.június 02-től

[8]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (4) bekezdése Hatályos: 2017.június 02-től

[9]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (VI.01) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdése Hatályos: 2017. június 02.-től

[10]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdése Hatályos: 2017. június 02-től

[11]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (7) bekezdése Hatályos 2017. június 02-től

[12]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  3/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (8) bekezdése Hatályos: 2017. június 02-től

[13]

Módosította Hantos községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017.(VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§  (9) bekezdése Hatályos: 2017. június 02-től

[14]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2017.(VI.01.) önkormányzata 2.§ (10) bekezdése Hatályos: 2017. június  02-től

[15]

Módosította Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete 2.§ (11) bekezdése Hatályos: 2017. június 02-től