Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018 (III.19..) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről

Hatályos: 2019. 05. 30

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



Általános rendelkezések



1.§ (1) A rendelet hatálya Hantos Község Önkormányzatára, képviselő-testületére, és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre továbbá a szakfeladataira terjed ki.

 (2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.


2.§ (1)  A  Képviselő-testület a címrendet az alábbiak szerint állapítja meg:


Cím sz.                       Cím megnevezése:                                        

1.         Hantos Községi Önkormányzata                             

2.         Hantosi Gesztenyés Kert  Óvoda és Egységes  Óvoda- Bölcsőde, Konyha                                                         

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szervek is külön egy-egy címet alkotnak.


.

Az önkormányzati költségvetés kiadásainak és  bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja



3. § (1) A Képviselő-testület Hantos Község Önkormányzatának 2018. évi költségvetését 224 901 572,- Ft módosított költségvetési bevétellel, 224 901 572,- Ft módosított  költségvetési kiadással, 0,- Ft módosított költségvetési hiánnyal állapítja meg, az 1.  mellékletben részletezett bevételek és kiadások figyelembevételével.


(2) Az Önkormányzat 2018. évi költségvetési bevételén belül: 

önkormányzatok módosított  költségvetési támogatása 52 396 487,- Ft,

b) Önkormányzatok  költségvetési támogatása fejlesztésre:                            0,- Ft


(3) Az önkormányzat 2018. évi költségvetési kiadásain belül:

a) módosított működési kiadások:                                    156 875 122,- Ft

  ezen belül:

   aa) személyi juttatások:                                           62 553 646,- Ft

  ab) szociális hozzájárulási adó:                               11 084 468 ,- Ft

ac) dologi kiadások:                                               49 821 433,- Ft

ad) Egyéb működési célú kiadások:                        11 451 713,- Ft

  ae) működési célú tartalék:                                      16 055 862 ,-Ft

af) ellátottak pü. juttatásai:                                        5 908 000,- Ft

 (4) Hitelfelvétellel kapcsolatos előzetes intézkedések megtételére – a Képviselő-testület jóváhagyásával - a polgármester jogosult


4.§ (1) A tervezett bevételi előirányzatokon felül keletkezett többletbevételeket költségvetési tartalékba kell helyezni.

(2) Az Önkormányzat átmeneti finanszírozási gondjainak áthidalására, a működtetés folyamatosságának biztosítására a számlavezető pénzintézettől folyószámlahitelt vehet igénybe.


5. §   A 3. §.-ban megállapított együttes bevételi főösszeg  bontását az 5.  melléklet tartalmazza .


6. §  (1) A 3.§-ban megállapított együttes kiadási főösszeg bontását az  4.  melléklet tartalmazza .


(2) A 3. § (1) bekezdésében megállapított   kiadási előirányzatokat önkormányzati szinten az alábbiak szerint hagyja jóvá:


a) személyi juttatásokat 31 724 865,-Ft


b) szociális hozzájárulás adó 5 163 367,-Ft


c) dologi kiadások 37 294 962,-Ft”


 (3) Az Önkormányzat működési és  felhalmozási célú  kiadásai előirányzatait a rendelet 2. melléklete tartalmazza.


7.§ (1) A Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda Bölcsőde, Konyha  kiemelt kiadási előirányzatait az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) személyi juttatások 30 828 048,- Ft


b) szociális hozzájárulási adó 5 921 101,- Ft



c) dologi kiadások 11 722 982,- Ft


(2) A Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda-Mini Bölcsőde, Konyha 2018. évi költségvetésének működési és felhalmozási kiadási előirányzati Hantos Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda-Mini Bölcsőde, Konyha 2018. évi költségvetésének módosításáról szóló határozata alapján beépült Hantos Község Önkormányzat költségvetésébe a 3. melléklet szerint.


(3) A Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde  részére az irányító szerv általi támogatásokat a rendelet 14. melléklete tartalmazza.


A köztisztviselők illetményalapja



8. §  A Képviselő-testület a 2018 . évi költségvetésében a köztisztviselők illetményalapját    38.650 Ft-ban állapítja meg .



A 2018 . évi költségvetés végrehajtásának szabályai



9. §     A Képviselő-testület a 2018. évi működési és felhalmozási célú bevételi előirányzatait a 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

10. §   (1) A Képviselő-testület a 2018.  évi  beruházásokat és felújításokat a  7. melléklet szerinti tartalommal fogadja el.

(2)  A képviselő-testület  2018.évi azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé a rendelet 10. melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit a rendelet 11. melléklete szerint fogadja el.

11. §   (1) A Képviselő-testület a 2018. évi költségvetéshez kapcsolódó létszámkeretet a 6. mellékletben határozza meg .


​(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat által közcélú  foglalkoztatott  munkavállalók létszámkeretét 7 főben határozza meg.


12. §  A Képviselő-testület a 2018. évi  költségvetésében az önkormányzat által a lakosságnak jutatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások mértékét a 15. mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .


13. §   (1) A Képviselő-testület a 2018. évi  költségvetésében a támogatások, kölcsönök nyújtását és törlesztését a rendelet 16. melléklete szerint fogadja el.

(2) A Képviselő-testület a 2018. évi  költségvetésében a támogatások, kölcsönök bevételeit  a rendelet 17. melléklete szerint fogadja el.


14. §  A Képviselő-testület a 2018. évi  költségvetésében az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztéseket 12. melléklete szerint fogadja el.  



15. §  A Képviselő-testület a 2018. évi   helyi adó és egyéb közhatalmi bevételeit  a 18. számú mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .



16. §   A Képviselő-testület a 2018. évi  költségvetésében a tartalékot a 9. mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .


17.§ A Képviselő-testület a 2018. évi  költségvetésében a  bevételeit és kiadásait a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok szerinti bontását a 4 és 5. mellékletében foglaltaknak megfelelően állapítja meg .


18. §   (1) A 16. §-ban foglalt változásokat is figyelembe véve a Képviselő-testület a bevételi és kiadási előirányzatokat valamint a 2018. évi költségvetési rendeletét december 31-ig módosítja .

(2)A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételt, tényleges többletnek, illetve szerződés esetén , az abban meghatározott  mértéknek megfelelő összegű előirányzat módosítás után  használhatja fel.

(3) Az általános gazdálkodási tartalék 100%-a felett a polgármester rendelkezik. A tartalék felhasználásáról a Képviselő-testületet tájékoztatja.


19.§ (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármester a B11. Önkormányzatok működési támogatásai rovaton megtervezett költségvetési bevételi előirányzat és a B21. felhalmozási célú önkormányzati támogatása rovaton megtervezett költségvetési bevételi előirányzat módosítására a K513. tartalékok rovaton megtervezett költségvetési kiadási előirányzattal szemben.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az (1) bekezdésben megjelölt kivétellel a B1. működési célú támogatások államháztartáson belülről, a B2.  felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről, a B6. működési célú átvett pénzeszközök és a B7. felhalmozási célú átvett pénzeszközök rovatain megtervezett költségvetési bevételi előirányzatok módosítására a bevételhez kapcsolódó célnak megfelelő költségvetési kiadási előirányzatok egyidejű módosításával.


(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra.


(4) A Képviselő –testület felhatalmazza a költségvetési szerv vezetőjét, hogy az eredeti vagy a módosított előirányzatán felül teljesített költségvetési bevételét felhasználja a költségvetési bevételi és költségvetési kiadási előirányzatok módosítását követően.


(5) A Képviselő-testület  felhatalmazása alapján történt előirányzat módosításokról és előirányzat átcsoportosításokról a polgármester a képviselő-testületet a következő költségvetési rendeletmódosításkor tájékoztatja.


(6)  Az átmenetileg szabad pénzeszközök pénzintézetnél történő lekötéséről a polgármester javaslatára a Képviselő-testület dönt.


20.§    (1) Ha az Országgyűlés a Képviselő-testület 2018. évi költségvetésében előirányzatot zárol, a Képviselő-testület a zárolást követő legközelebbi ülésén költségvetési rendeletét módosítja .


(2)A Képviselő-testület kinyilvánítja, hogy a szakmai színvonal megőrzése érdekében együttgondolkodásra, a szakmai bázis jobb kihasználására és hatékony működtetésre van szükség.


21.§  A költségvetési rendelet megalkotásáig eltelt időszak átmeneti gazdálkodásának adatai a költségvetési rendelet részét alkotja. (19. melléklet)


22. §. A képviselő-testület a 2018. évre vonatkozó étkezési térítési díjakat a  20. melléklet szerint fogadja el.


23.§  Az önkormányzati költségvetési intézmény  a következő készpénzes kifizetésekre igényelhet készpénz felvételét az Önkormányzattól:

  

a) a készlet- és kis értékű tárgyi eszköz beszerzésekre, a kiküldetési, reprezentációs kiadásokra, továbbá egyes kis összegű szolgáltatási kiadások készpénzben történő teljesítésére a költségvetési szerv pénzkezelési szabályzatában meghatározott házipénztári keret nagyságára is figyelemmel, és

b) a társadalom- és szociálpolitikai juttatások, az ellátottak pénzbeli juttatásainak készpénzben kifizetendő összegére.


Záró rendelkezések


24 . § (1) Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, azonban rendelkezéseit 2018.   január 1-től kell alkalmazni .


(2)       A rendelet kihirdetéséről a  jegyző gondoskodik 

/: Fischer  József:/                                                   /:Gálné Papp Erika :/

                                              polgármester                                                                   jegyző


A rendeletet  2018. március  19-én kihirdettem.


Hantos, 2018. március 19.            

  


    /: Gálné Papp Erika:/

                                                                                      jegyző

“Hantos Község Önkormányzat Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 1. melléklete”

 az egységes rovatrend szerinti  kiemelt kiadásai és bevételei jogcímenként


Ft-ban

Megnevezés AA

Önkormányzat

óvoda

összesen

BA

BB

CA

CB

DA

DB




E. ei.

M. ei.

E. ei.

M.ei

E. ei

M.ei.


1

K1. Személyi juttatások

26683000

31724865

30828781

30828048

55750000

62553646


2

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4687100

5163367

5921101

5921101

10481100

11084468


3

K3. Dologi kiadások

28088857

37294962

12526471

11722982

38677857

49821433


4

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

5690000

5908000

0

0

5690000

5908000


5

K5. Egyéb működési célú kiadások

17456085

27507575

0

0

17456085

27507575


6

K6. Beruházási kiadások

3175000

5143139

508000

342393

3683000

5651139


7

K7. Felújítási kiadások

59892068

59892068

0

0

59892068

59892068


8

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

400000

400000

0

0

400000

400000


8

K1-8. Költségvetési kiadások

146072110

173033976

49784353

48814524

192030110

222818329


9

K9. Finanszírozási kiadások

40017890

44844243

0

0

40017890

44844243


10

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

187090000

217878219

49784353

48814524

233048000

267662572


11

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

79340623

84867202

0

0

79340623

84867202


12

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

46887268

68624652

0

0

46887268

68624652


13

B3. Közhatalmi bevételek

29500000

30198761

0

0

29500000

30198761


14

B4. Működési bevételek

4899065

5724560

3669384

5002768

8568449

9393944


15

B5. Felhalmozási bevételek

0

2000000

0

0

0

2000000


16

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

50000

50000

0

0

50000

50000


16

B1-7. Költségvetési bevételek

160676956

191465175

3669384

5002768

164346340

195134595


17

B8. Finanszírozási bevételek

26413044

264130044

46114969

46114969

68701660

72528013


18

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

187090000

217878219

49784353

51117737

233048000

267662572


“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 2. melléklete”

Hantos Község Önkormányzat  2018. évi költségvetésének   működési és felhalmozási kiadási előirányzatai


Ft-ban


A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

kötelező feladatok

D

önként vállalt feladatok

E

állami (államigazgatási) feladatok

F

ÖSSZESEN




CA

E. ei

CB

M. ei



DA

E. ei

DB

M. ei


EA

E. ei.

EB

M. ei.


FA

E. ei.

FB

M.ei.


1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

16872000

19959375


0

0


0

0


16872000

19959375


2

Normatív jutalmak

K1102

1100000

1382390


0

0


0

0


1100000

1382390


3

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

0

0


0

0


0

0


0

0


4

Jubileumi jutalom

K1106

0

0


0

0


0

0


0

0


5

Béren kívüli juttatások

K1107

770000

775000


0

0


0

0


770000

775000


6

Közlekedési költségtérítés

K1109

72000

77555


0

0


0

0


72000

77555




K1110

62000

83170


0

0


0

0


62000

83170


7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

1821500

2321929


0

0


0

0


1821500

2321929


8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

20697500

24599414


0

0


0

0


20697500

24599414



Külső személyi jutatások

K12

5985500

7125421


0

0


0

0


5985500

7125421


9

Személyi juttatások




K1

26683000

31724865


0

0


0

0


26683000

31724865


10

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                            

K2

4687100

5163367


0

0


0

0


4687100

5163367


11

Szakmai anyagok beszerzése

K311

350000

350000


0

0


0

0


350000

350000


12

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

3333400

2900374


0

0


0

0


3333400

2900374


13

Készletbeszerzés

K31

3683400

3250374


0

0


0

0


3683400

3250374


14

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

400000

525000


0

0


0

0


400000

525000


15

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

120000

120000


0

0


0

0


120000

120000


16

Kommunikációs szolgáltatások

K32

520000

645000


0

0


0

0


520000

645000


17

Közüzemi díjak

K331

3010000

3160000


0

0


0

0


3010000

3160000



Vásárolt élelmezés

K332

0

0


0

0


0

0


0

0


18

Bérleti és lízing díjak

K333

0

0


0

0


0

0


0

0


19

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

2485000

2405720


0

0


0

0


2485000

2405720


20

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

5852000

9417949


0

0


0

0


5852000

9417949


21

Egyéb szolgáltatások

K337

7178000

12278001


0

0


0

0


7178000

12278001


22

Szolgáltatási kiadások

K33

18525000

27261670


0

0


0

0


18525000

27261670


23

Kiküldetések kiadásai

K341

20000

20000


0

0


0

0


20000

20000


24

Reklám- és propagandakiadások

K342

400000

409461


0

0


0

0


400000

409461


25

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

420000

429461


0

0


0

0


420000

429461


26

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

4840457

5066457


0

0


0

0


4840457

5066457



Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0

342000


0

0


0

0


0

342000



kamatkiadások

K353

0

0


0

0


0

0


0

0



Egyéb dologi kiadások

K355

100000

300000


0

0


0

0


100000

300000


27

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

4940457

5708457


0

0


0

0


4940457

5708457


28

Dologi kiadások

K3

28088857

37294962


0

0


0

0


28088857

37294962


29

Családi támogatások (Erzsébet utalvány)

K42

0

218000


0

0


0

0


0

218000


30

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

0

0


0

0


0

0


0

0


31

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

0


0

0


0

0


0

0



Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

0


0

0


0

0


0

0


32

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5690000

5690000


0

0


0

0


5690000

5690000


33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5690000

5908000


0

0


0

0


5690000

5908000


34

Elvonások és befizetések

K502

0

1546713


0

0


0

0


0

1546713


35

Egyéb műk. célú támog. ÁHT-on belül

K506

9305000

9305000


0

0


0

0


9305000

9305000


36

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

600000

600000


0

0


0

0


600000

600000


37

Tartalékok-általános

K513

7551085

16055862


0

0


0

0


7551085

16055862


38

Tartalékok-cél

K513




0

0


0

0





39

Egyéb működési célú kiadások

K5

17456085

27507575


0

0


0

0


17456085

27507575


40

Működési költségvetés előirányzat csoport


82605042

107598769


0

0


0

0


82605042

107598769



Immateriális javak beszerzése

K61

0

0


0

0


0

0


0

0


41

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

0


2500000

2500000


0

0


2500000

2500000



Informatikai eszk. Besz.

K63

0

0


0

344280


0

0


0

344280



Egyéb eszközbszerzés

K64

0

0


0

1552309


0

0


0

1552309


42

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

0


675000

746550


0

0


675000

746550



Beruházások

K6

0

0


3175000

5143139


0

0


3175000

5143139



Ingatlanok felújítása

K71

0

0


47159109

47159109


0

0


47159109

47159109



Ingatlanok előzetesen felszámított áfája

K74

0

0


12732959

12732959


0

0


12732959

12732959



Felújítások

K7

0

0


59892068

59892068


0

0


59892068

59892068


43

Lakástámogatás

K87

0

0


400000

400000


0

0


400000

400000


44

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport


0

0


63467068

65435207


0

0


63467068

65435207


45

Költségvetési kiadások

K1-K8

82605042

107598769


63467068

65435207


0

0


146072110

173033976


47

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

41017890

44844243


0

0


0

0


41017890

44844243


48

Finanszírozási kiadások

K9

41017890

44844243


0

0


0

0


41017890

44844243


49

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)


123622932

152443012


63467068

65435207


0

0


187090000

217878219


“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018 (III. 19.)

önkormányzati rendelet 3. melléklete”

Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda-Mini Bölcsőde, Konyha 2018. évi költségvetésének  működési és felhalmozási kiadási előirányzatai




A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

kötelező feladatok



D

önként vállalt felasatok


E

állami (államigazgatási) feladatok

F

ÖSSZESEN

CA

E.ei.

CB

M.ei.


DA

E.ei.

DB

M.ei.


EA

E.ei.

EB

M.ei.


FA

E.ei.

FB

M.ei.


1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

23752000

24564860


0

0


0

0


23752000

24564860


2

Normatív jutalmak

K1102

1545000

2663751


0

0


0

0


1545000

2663751


3

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

100000

0


0

0


0

0


100000

0



Jubileumi jutalom

K1106

0

0


0

0


0

0


0

0


4

Béren kívüli juttatások

K1107

1478000

1869132


0

0


0

0


1478000

1869132


5

Közlekedési költségtérítés

K1109

467000

508280


0

0


0

0


467000

508280


6

Egyéb költségtérítések

K1110

120000

118500


0

0


0

0


120000

118500


7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

905000

471990


0

0


0

0


905000

471990


8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

28367000

30196513


0

0


0

0


28367000

30196513




K12

700000

632268


0

0


0

0


700000

632268


9

Személyi juttatások

K1

29067000

30828781


0

0


0

0


29067000

30828781


10

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                            

K2

5794000

5921101


0

0


0

0


5794000

5921101


11

Szakmai anyagok beszerzése

K311

140000

126160


0

0


0

0


140000

126160


12

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

5718000

8078320


0

0


0

0


5718000

8078320


13

Készletbeszerzés

K31

5858000

8204480


0

0


0

0


5858000

8204480


14

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

220000

100480


0

0

0

0

0


220000

100480



15

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

100000

86480


0

0


0

0


100000

86480



16

Kommunikációs szolgáltatások

K32

320000

186960


0

0


0

0


320000

186960



17

Közüzemi díjak

K331

1200000

1270061


0

0


0

0


1200000

1270061




Vásárolt élelmezés

K332

0

72755


0

0


0

0


0

72755



18

Bérleti és lízing díjak

K333

114000

68929


0

0


0

0


114000

68929



19

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

200000

60000


0

0


0

0


200000

60000



20

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

0

24000


0

0


0

0


0

24000



21

Egyéb szolgáltatások

K337

740000

678085


0

0


0

0


740000

678085



22

Szolgáltatási kiadások

K33

2254000

2173830


0

0


0

0


2254000

2173830



23

Kiküldetések kiadásai

K341

10000

0


0

0


0

0


10000

0



24

Reklám- és propagandakiadások

K342

0

0


0

0


0

0


0

0



25

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

10000

0


0

0


0

0


10000

0



26

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

2147000

1961201


0

0


0

0


2147000

1961201




Egyéb dologi kiadások

K355

0

0


0

0


0

0


0

0



27

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

2147000

1961201


0

0


0

0


2147000

1961201



28

Dologi kiadások

K3

10589000

12526471


0

0


0

0


10589000

12526471



33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

0

0


0

0


0

0


0

0



39

Egyéb működési célú kiadások

K5

0

0


0

0


0

0


0

0



40

Működési költségvetés előirányzat csoport


45450000

49276353


0

0


0

0


45450000

49276353



41

Beruházások, egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

0


400000

400000


0

0


400000

400000



42

Beruházási előcélú előzetesen felszámított áfa

K67

0

0


108000

108000


0

0


108000

108000



43

Lakástámogatás

K87

0

0


0

0


0

0


0

0



44

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport


0

0


508000

508000


0

0


508000

508000



45

Költségvetési kiadások

K1-K8

45450000

49276353


508000

508000


0

0


45958000

49784353



47

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

0

0


0

0


0

0


0

0



48

Finanszírozási kiadások

K9

0

0


0

0


0

0


0

0



49

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)


45450000

49276353


508000

508000


0

0


45958000

49784353





“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 4. melléklete”

Hantos Község Önkormányzat és költségvetési szerve a  Hantosi Gesztenyés Kert  Óvoda-Mini Bölcsőde, Konyha 2018. évi költségvetésének  működési és felhalmozási kiadási előirányzatai összesen




A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

kötelező feladatok



D

önként vállalt feladatok


E

állami (államigazgatási) feladatok

F

ÖSSZESEN

CA

E.ei.

CB

M.ei.


DA

E.ei.

DB

M.ei.



EA

E.ei.

EB

M.ei.


FA

E.ei.

FB

M.ei.


1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

40624000

44524235


0

0



0

0


40624000

44524235


2

Normatív jutalmak

K1102

2645000

4046141


0

0



0

0


2645000

4046141


3

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

100000

0


0

0



0

0


100000

0



Jubileumi jutalom

K1106

0

0


0

0



0

0


0

0


4

Béren kívüli juttatások

K1107

2248000

2644132


0

0



0

0


2248000

2644132


5

Közlekedési költségtérítés

K1109

539000

585835


0

0



0

0


539000

585835


6

Egyéb költségtérítések

K1110

182000

201670


0

0



0

0


182000

201670


7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

2726500

2793914


0

0



0

0


2726500

2793914


8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

49064500

54795927


0

0



0

0


49064500

54795927



Külső személyi juttatások

K12

6685500

7757719


0

0



0

0


6685500

7757719


9

Személyi juttatások

K1

55750000

62553646


0

0



0

0


55750000

62553646


10

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                                                                            

K2

10481100

11084468


0

0



0

0


10481100

11084468


11

Szakmai anyagok beszerzése

K311

490000

476160


0

0



0

0


490000

476160


12

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

9051400

10978694


0

0



0

0


9051400

10978694


13

Készletbeszerzés

K31

9541400

11454854


0

0



0

0


9541400

11454854


14

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

620000

625480


0

0



0

0


620000

625480


15

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

220000

206480


0

0



0

0


220000

206480


16

Kommunikációs szolgáltatások

K32

840000

831960


0

0



0

0


840000

831960


17

Közüzemi díjak

K331

4210000

4430061


0

0



0

0


4210000

4430061



Vásárolt élelmezés

K332

0

72755


0

0



0

0


0

72755


18

Bérleti és lízing díjak

K333

114000

68929


0

0



0

0


114000

68929


19

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

2685000

2465720


0

0



0

0


2685000

2465720


20

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

5852000

9441949


0

0



0

0


5852000

9441949


21

Egyéb szolgáltatások

K337

7918000

12956086


0

0



0

0


7918000

12956086


22

Szolgáltatási kiadások

K33

20779000

29435500


0

0



0

0


20779000

29435500


23

Kiküldetések kiadásai

K341

30000

20000


0

0



0

0


30000

20000


24

Reklám- és propagandakiadások

K342

400000

409461


0

0



0

0


400000

409461


25

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

430000

429461


0

0



0

0


430000

429461


26

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

6987457

7027658


0

0



0

0


6987457

7027658



Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0

342000


0

0



0

0


0

342000



kamatkiadások

K353

0

0


0

0



0

0


0

0



Egyéb dologi kiadások

K355

100000

300000


0

0



0

0


100000

300000


27

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

7087457

7669658


0

0



0

0


7087457

7669658


28

Dologi kiadások

K3

38677857

49821433


0

0



0

0


38677857

49821433


29

Családi támogatások

K42

0

218000


0

0



0

0


0

218000


30

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

0

0


0

0



0

0


0

0


31

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

0


0

0



0

0


0

0


32

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

0


0

0



0

0


0

0



Egyéb nem intézményi elltásáok

K48

5690000

5690000


0

0



0

0


5690000

5690000


33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5690000

5908000


0

0



0

0


5690000

5908000


34

Elvonások, befizetések

K502

0

1546713


0

0



0

0


0

1546713


35

Egyéb műk.célú tám. ÁHT-on belül

K506

9305000

9305000


0

0



0

0


9305000

9305000


36

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

600000

600000


0

0



0

0


600000

600000


37

Tartalékok-általános

K513

7511085

16055862


0

0



0

0


7511085

16055862


38

Tartalékok-cél

K513

0

0


0

0


0

0

0


0

0


39

Egyéb működési célú kiadások

K5

17456085

27507575


0

0


0

0

0


17456085

27507575





40

Működési költségvetés előirányzat csoport


128055042

156875122


0

0


0

0

0


128055042

156875122



Szellemi termékek

K61

0

0


0

0



0

0


0

0


41

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

0


2500000

2500000



0

0


2500000

2500000



Informatikai eszk. besz.

K63

0

0


0

344280



0

0


0

344280



Egyéb gépek

K64

0

0


400000

1952309



0

0


400000

1952309


42

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

0


783000

854550



0

0


783000

854550



beruházások

K6

0

0


3683000

5651139



0

0


3683000

5651139



Ingatlanok felújítása

K71

0

0


47159109

47159109



0

0


47159109

47159109



Ingatlanok felúj.ÁFA.

K74

0

0


12732959

12732959



0

0


12732959

12732959



felújítások

K7

0

0


59892068

59862068



0

0


59892068

59862068


43

Lakástámogatás

K87

0

0


400000

400000



0

0


400000

400000


44

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport


0

0


63975068

65943207



0

0


63975068

65943207


45

Költségvetési kiadások

K1-K8

128055042

156875122


63975068

65943207



0

0


192030110

222818329


47

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

2083243

2083243


0

0



0

0


2083243

2083243



Központi irányítószervi támogatások folyósítása

K915

38934647

42761000


0

0



0

0


38934647

42761000


48

Finanszírozási kiadások

K9

41017890

44844243


0

0



0

0


41017890

44844243


49

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)


169072932

201719365


63975068

65943207



0

0


233048000

267662572



“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 5. melléklete”



Hantos Község Önkormányzat és költségvetési szervei 2018. évi költségvetésének teljesítése  működési  és felhalmozási bevételi előirányzatai        Ft-ban



A

Rovat megnevezése

B

Rovat-
szám

C

Kötelező feladatok

D

Önként vállalt feladatok

E

Állami (államigazgatási) feladatok

F

Összesen:












CA

E.ei.

CB

M.ei.


DA

E.ei.

DB

M.ei.


EA

E.ei.

EB

M.ei.


FA

E.ei.

FB

M.ei.




1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

132858356

13906912


0

0


0

0


132858356

13906912


2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

24522866

23072133


0

0


0

0


24522866

23072133


3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti  feladatainak támogatása

B113

18572401

17483785


0

0


0

0


18572401

17483785




4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1800000

1800000


0

0


0

0


1800000

1800000



5

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

1186307


0

0


0

0


0

1186307




6

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

467967


0

0


0

0


0

467967


7

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

58753623

57917104


0

0


0

0


58753623

57917104


8

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

0


0

0


0

0


0

0


9

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



B13

0

0


0

0


0

0


0

0


10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

0


0

0


0

0


0

0



11


Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15


0

0


0

0


0

0


0

0


12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

20587000

26950098


0

0


0

0


20587000

26950098


13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

79340623

84867202


0

0


0

0


79340623

84867202



14

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

0

0


0

0


0

0


0

0

0


15

Társaságok jövedelemadói

B312

0

0


0

0


0

0


0

0

0

16

Jövedelemadók

B31

0

0


0

0


0

0


0

0

0

17

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

0


0

0


0

0


0

0

0

18

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

0


0

0


0

0


0

0

0

19

Vagyoni típusú adók

B34

2800000

2944107


0

0


0

0


2800000

2944107


20

Értékesítési és forgalmi adók

B351

24000000

24554654


0

0


0

0


24000000

24554654


21

Fogyasztási adók

B352

0

0


0

0


0

0


0

0

0

22

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

0

0


0

0


0

0


0

0

0

23

Gépjárműadók

B354

2600000

2600000


0

0


0

0


2600000

2600000


24

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

0

0


0

0


0

0


0

0


25

Termékek és szolgáltatások adói

B35

26600000

27154654


0

0


0

0


26600000

27154654


26

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

100000

100000


0

0


0

0


100000

100000


27

Közhatalmi bevételek

B3

29500000

30198761


0

0


0

0


29500000

30198761


28

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

0

0


900000

900000


0

0


900000

900000


29

Szolgáltatások ellenértéke

B402

0

0


3527679

3527679


0

0


3527679

3527679



30

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

0

0


0

0


0

0


0

0


31

Tulajdonosi bevételek

B404

0

0


1225000

1225000


0

0


1225000

1225000


32

Ellátási díjak

B405

1369000

1369000


0

0


0

0


1369000

1369000


33

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

796770

796770


0

0


0

0


796770

796770


34

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

0


0

0


0

0


0

0

0

35

Kamatbevételek

B4082

0

0


450000

450000


0

0


450000

450000


36

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

0


0

0


0

0


0

0



Biztosító által fizetett kártérítés

B410

0

0


0

0


0

0


0

0


37

Egyéb működési bevételek


B411

0

0


300000

1125495


0

0


300000

1125495


38

Működési bevételek

B4

2165770

2165770


6402679

7228174


0

0


8568449

9393944


39

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

0

0


0

0


0

0


0

0

0



40

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

0

0


0

0


0

0


0

0

0


41

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

50000

50000


0

0


0

0


50000

50000

0


42

Működési célú átvett pénzeszközök

B6




0

0


0

0






43

Működési költségvetés előirányzat csoport


111056393

117281733


6402679

7228174


0

0


117459072

124509907



44

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

12747384


0

0


0

0


0

12747384



45

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

46887268

55877268


0

0


0

0


46887268

55877268



46

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

46887268

68624652


0

0


0

0


46887268

68624652



47

Ingatlanok étékesítése

B52

0

2000000


0

0


0

0


0

2000000



48

Felhalmozási bevételek

B5


2000000


0

0


0

0



2000000



49

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport


46887268

70626652


0

0


0

0


46887268

70626652



5o

Költségvetési bevételek

B1-B7

157943661

187908385


6402679

7228174


0

0


164346340

195134595




51

költségvetési egyenleg  MŰKÖDÉSI


0

0


0

0


0

0


0

0



52

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI


0

0


0

0


0

0


0

0



53

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

0

0


0

0


0

0


0

0



54

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

0

0


0

0


0

0


0

0



55

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele Önkormányzat

B8131

0

0


0

0


0

0


0

0



56

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele óvoda

B8131

0

0


29767013

29767013


0

0


29767013

29767013



57

Maradvány igénybevétele

B813

0

0


29767013

29767013


0

0


29767013

29767013



58

ÁHT-ON BELÜL MEGELŐLEGEZÉSEK

B814

0

0


0

0


0

0


0

0



59

KÖZPONTI IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS

B816

38934647

42761000


0

0


0

0


38934647

42761000



60

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

38934647

42761000


29767013

29767013


0

0


68701660

72528013



61

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

0

0


0

0


0

0


0

0



62

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

0


0

0


0

0


0

0

0


63

Finanszírozási bevételek

B8

38934647

42761000


29767013

29767013


0

0


68701660

72528013



64

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)


196878308

230667385


36169692

36995187


0

0


233048000

267662572





“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III.19.)

önkormányzati rendelet 6. melléklete”


Hantos Község  Önkormányzat 2018. évi költségvetése Foglalkoztatottak létszáma (fő)



A

MEGNEVEZÉS

B

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) ÖNKORMÁNYZAT

C

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő
Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda-Mini Bölcsőde, Konyha

MINDÖSSZESEN




BA

E.ei.

BB

M.ei.


CA

E. ei.

CB

M.ei.


DA

E.ei.

DB

M.ei.


1

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző












2

I.  besorolási osztály összesen












3

II.  besorolási osztály összesen












4

III.  besorolási osztály összesen










5

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN












6

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)












7

Pedagógus (magasabb) vezetői megbízással




1

1



1


1


8

Pedagógus I.




1

1



1


1


9

"A", "B" fizetési  osztály összesen

1

0


2

2


3



2



10

"C", "D" fizetési osztály  összesen

2

3


4

5


6



8



11

"E"-"J"  fizetési  osztály  összesen




4

1



4



1



12

kutató, felsőoktatásban oktató














13

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

3

3


10


10



13


13



14

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló  (fizikai alkalmazott)

2

2






2


2



15

ösztöndíjas foglalkoztatott














16

közfoglalkoztatott

7

10






7



10



17

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

9

12






9


12



18

polgármester, főpolgármester

1

1







1


1



19

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja














20

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,
megyei közgyűlés elnöke, alelnöke














21

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

1

1






1



1



22

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

13

16


10

10


23

26




23

prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján foglalkoztatott prémiumévesek















24

prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján foglalkoztatott különleges foglalkoztatási állományba helyezettek létszáma
















25

ösztöndíjas foglalkoztatottak (Pftv, illetve Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet)
















26

munkaerőpiactól tartósan távol lévő személyek
















27

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE NEM TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA AZ IDŐSZAK VÉGÉN ÖSSZESEN (=80+…+86)















“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III.19.)

önkormányzati rendelet 7. melléklete”


Beruházások és felújítások

ezer Ft-ban

A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

D

Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda-Mini Bölcsőde, Konyha


E

Mindösszesen:

CA

E.ei

CB

M.ei


DA

E.ei

DB

M.ei


EA

E.ei

EB

M.ei

Immateriális javak beszerzése

K61

0

0


0

0


0

0

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

2500000

2500000


0

0


2500000

2500000

Informatikai eszközök besz.

K63

0

344280


0

0


0

344280

Egyéb gépek beszerzése

K64

0

1552309


400000

400000


400000

1952309

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

675000

746550


108000

108000


783000

854550

Beruházások

K6

3175000

5143139


508000

508000


3683000

5651139

Ingatlanok felújítása

K71

47159109

47159109


0

0


47159109

47159109

Felújítás áfája

K74

12732959

12732959


0

0


12732959

12732959

Felújítások

K7

59892068

59892068


0

0


59892068

59892068

8. melléklet a 2/2018. (III.19.) önkormányzati rendelethez


Hatályon kívül helyezte a 8/2019. (V.29.) önkormányzati rendelet.

Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 9. melléklete







Általános és céltartalék




A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

ÖNKORMÁNYZATI ELŐIRÁNYZATOK

D

Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde


E

MINDÖSSZESEN

CA
E.ei

CB

M.ei


DA

E.ei

DB

M.ei.


EA

E.ei

EB

M.ei


1

Általános tartalékok

K512

7551085

16055862


0

0


7551085

16055862


2

Céltartalékok

K512

 0

0


 0



0


 0

0




10. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  2/2018.(III.19.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetése





a költségvetési év azon fejlesztési céljai, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé




NEMLEGES!






 Ft-ban






Rovat megnevezése


Rovat-szám


kiadási eredeti előirányzat


ebből kiadási előirányzat fedezete-saját forrás


ebből kiadási előirányzat fedezete-adósságot keletkeztető ügylet


adósságot keletkeztető ügylet fajtája

hitel/lízing/ kölcsön/értékpapír

adósságot keletkeztető ügylet rovatszáma (B8)


adósságot keletkezte-tő ügylet kezdő időpontja


adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja


adósságot keletkeztető ügylet- várható visszatéríten-dő összege (kamattal) leáratig mindösszesen







1

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61











2

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



3

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



4

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



5

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



6

Beruházások

K6

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



7

Ingatlanok felújítása

K71

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



8

Informatikai eszközök felújítása

K72

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



9

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



10

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0



11

Felújítások

K7

 0

 0

 0

 0

 0

 0

 0




11. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  2/2018.(III.19.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetése


A Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételek

NEMLEGES!     

 Ft-ban


A

Rovat megnevezése

B

Rovat-szám

C

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

D

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

E

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

F

saját bevételek 2015

H

saját bevételek 2016

I

saját bevételek 2017

J

saját bevételek 2018

1

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

 0

 0

 0

 0

 0

 0

2

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

 0

 0

 0

 0

 0

 0

3

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

 0

 0

 0

 0

 0

 0


K

Rovat megnevezése

L

Rovat-szám

N

M

O






353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül









1

1. a helyi adóból származó bevétel,

 B34

 2 800 000

 0





B35

26 600 000

 0





2

4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

 0

 0

 0





3

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

 B36

100 000

 0





4

ÖSSZESEN:

 0

29 500 000

 0






a)4 hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása,


b) a számvitelről szóló törvény (a továbbiakban: Szt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a

beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára,

c) váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke,


d) az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege,


e) a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése – ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és

 óvadéki repóügyleteket is – a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár,


f) a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,


g)5 hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.)
elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.


Stabilitási tv.10. § (3):  Az önkormányzat 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi összes fizetési kötelezettsége az adósságot keletkeztető ügylet futamidejének végéig egyik évben sem haladja meg az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-át.




Mötv. 106. § (1) E törvény alkalmazásában saját bevétel:


a) a helyi adók;


b) saját tevékenységből, vállalkozásból és az önkormányzati vagyon hasznosításából származó bevétel, nyereség, osztalék, kamat és bérleti díj;


c) átvett pénzeszközök;


d)53 törvény alapján az önkormányzatot megillető illeték, bírság, díj;


e) az önkormányzat és intézményei egyéb sajátos bevételei.


353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet


2. § (1) Az önkormányzat saját bevételének minősül


1. a helyi adóból származó bevétel,


2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,


3. az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,


4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,


5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint


6. a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.



















                            Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

                                                            önkormányzati rendelet 12. melléklete


Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (E Ft)



A Projekt megnevezése

B Eredeti ei.

C

Módosított ei.


1

K1. Személyi juttatások


 428400


2

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó


 65815


3

K3. Dologi kiadások


 6955772


4

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai




5

K5. Egyéb működési célú kiadások




6

K6. Beruházási kiadások


1540013


7

K7. Felújítások

 46887268

46887268


8

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások




9

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

46887268

55877268


10

B16. Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától




11

B25. Felhalmozási célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától 

 46887268

55877268


12

B63. Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól




13

B73. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól




14

B1-7. A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása




15

B1-B7. Költségvetési bevételek

 46887268

55877268


16

B8. Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása




17

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

 46887268

55877268


nemleges


13. melléklet
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  2/2018.(III.19.) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetése


Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének  …/2014.(II….) önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetése


A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban









A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei. Működési célú

D

eredeti ei. Felhalmozási célú


1

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

 0


2

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

 0


3

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916



4

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91



5

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

 0















E

Megnevezés

F

Rovat-szám

G

eredeti ei. Működési célú

H

eredeti ei. Felhalmozáci célú


1

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

 0


2

Betétek megszüntetése

B817



3

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818



4

ebből: tulajdonosi kölcsönök visszatérülése

B818



5

Belföldi finanszírozás bevételei

B81



6

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

 0


11. melléklet a 8/2019. (V.29.) önkormányzati rendelethez


“Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 14.melléklete”


Irányító szervi támogatások folyósítása                                                                      
                                                                                                                                                                                                           Ft-ban




A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

Hantos Község Önkormnyzata

D

ÖSSZESEN

CA

E.ei.

CB

M. ei.


DA

E.ei.

DB

M. ei.


1

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása működési célra

K915

38934647

42761000


38934647

42761000


2

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása felhalmozási célra

K915

0

0


0

0


3

ÖSSZESEN:


38934647

42761000


38934647

42761000





Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 15. melléklete

Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások






A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.


D

módosított ei.


1

Családi támogatások:

K42

0

218000


2

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44




3

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45




4

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46




5

Intézményi ellátottak juttatása

K47




6

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5690000

5690000


7

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5690000

5908000





Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

önkormányzati rendelet 16. melléklete

Hantos Község Önkormányzat 2018. évi költségvetése teljesítése Támogatások, kölcsönök nyújtása és törlesztése



A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.

D

Mód.ei

1

Nemzetközi kötelezettségek

K501

 0

0

2

Elvonások befizetések

K502

0

1546713

3

Működési célú garancia és kezességvállalásból származó kifizetés ÁHT-on belül

K503

0

0

4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

0

0

5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

0

0

8

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

9305000

9305000

9

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

0

0

10

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

0

11

kamattámogatások

K510

0

0

13

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

600000

600000

14

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

0

0

15

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

0

0

16

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

0

17

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

0

0

18

Lakástámogatás

K87

400000

400000


14. melléklet a 8/2019. (V.29.) önkormányzati rendelethez


Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület

2/2018. (III. 19.) önkormányzati rendelet 17. melléklete





Támogatások, kölcsönök bevételei

 Ft-ban



A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.


központi kezelésű előirányzatoktól (Erzsébet utalvány)

B16

0


központi költségvetési szervek

B16

0


Egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

B16

0


társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B16

11100000


elkülönített állami pénzalapoktól

B16

8623000


Helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

B16

864000


Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

20587000


Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0


Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁHT-on belü - TOP energetikai pályázat


  • KEHOP ivóvíz arzénmentesítés
  • elkülönített állami pénzalapok

B25

46887268


Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belül

B2

46887268


Ingatlanok értékesítése


B52

0


Felhalmozási bevételek

B5

0


Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

50000


Működési célú átvett pénzeszközök

B6

50000


                                                        Hantos Község Önkormányzat  Képviselő-testület 2/2018. (III. 19.)

                                                                                 önkormányzati rendelet 18. melléklete


                                                                                Helyi adó és egyéb közhatalmi bevételek                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                  Ft-ban


A

Megnevezés

B

Rovat-szám

C

eredeti ei.

D. Mód. ei.

1

magánszemélyek kommunális adója

B34

2800000

2944107

2

Vagyoni tipusú adók

B34

2800000

2944107

3

Értékesítési és forgalmi adók

B351

24000000

24554654

4

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

24000000

24554654

5

ebből: ideiglenes jelleggel végzett tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

0

0

6

Gépjárműadók

B354

6500000

6500000

7

ebből: belföldi gépjárművek adójának a központi költségvetést megillető része

B354

3900000

3900000

8

ebből: belföldi gépjárművek adójának a helyi önkormányzatot megillető része

B354

2600000

2600000

9

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók 

B355

0

0

10

Termékek és szolgáltatások adói

B35

26600000

27154654

11

szabálysértési pénz- és helyszíni bírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi önkormányzatot megillető része

B36

0

0

12

egyéb bírság

B36

0

0

13

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

B36

100000

100000

14

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

100000

100000

15

Közhatalmi bevételek

B3

29500000

30198761

19. melléklet
Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 
2/2018.(III.19.)  önkormányzati rendeletéhez

Hantos Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetése

                                                                    Az eltelt időszak átmeneti gazdálkodásának adatai

                                                                                                                                                     ezer Ft-ban

Bevételek

Önkormányzat

Óvoda

összesen

Működési célú támogatás  ÁHT-on belül

11642

6489

18131

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-on belül

0

0

0

Közhatalmi bevételek

0

0

0

Működési bevételek

626

739

1365

Bevételek összesen:

12268

7228

19496

Kiadások

Önkormányzat

Óvoda

Összesen

Személyi juttatások

4447

4844

9291

Munkaadókat terhelő járulékok

781

965

1746

Dologi kiadások

4155

1731

5886

Ellátottak pénzbeli juttatásai

291

0

291

Egyéb működési célú kiadások

283

0

283

Beruházási kiadások

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások:

0

0

0

Kiadások összesen:

9957

7540

17497




20. melléklet

Hantos Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetése
 Hantos  Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2018. (III.19.) önkormányzati rendelethez



 Ékezési térítési díjak





A


B


C

D


MEGNEVEZÉS

Nettó ( nyersanyag norma)

ÁFA

TÉRÍTÉSI DÍJ

1

BÖLCSŐDÉS GYERMEKEK

354 Ft

mentes

354 Ft

2

ÓVODÁS GYERMEKEK

354 Ft

mentes

354 Ft

3

NAPKÖZIS GYERMEKEK

394 Ft

mentes

394 Ft

4

MENZÁS GYERMEKEK

268 Ft

mentes

268 Ft

5

SZOCIÁLIS ÉTKEZŐK




5.1

egy főre jutó jövedelem

-0.- Ft                                                   

0,- Ft

0,- Ft

0,- Ft

5.2

- 1- 42.749.- Ft/fő                               

252 Ft

68 Ft

320 Ft

5.3

-42.750-85.499.- Ft/fő                          

328 Ft

89 Ft

417 Ft

5.4

85.500.-Ft/fő-től


420 Ft

113 Ft

533 Ft

6

Közalkalmazottak és köztisztviselők

413 Ft

mentes

413 Ft

7

VENDÉG ÉTKEZŐK (előfizetéses)

433 Ft

mentes

433 Ft