Szabadhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014 (X.31.) önkormányzati rendelete

a települési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és a közmunka program szervezésével kapcsolatos költségtérítésről

Hatályos: 2014. 11. 01

Szabadhídvég Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 35. § (1) bekezdésének felhatalmazása alapján a települési képviselők, illetve a bizottságok nem képviselő tagjainak tiszteletdíjáról és költségtérítéséről; Közmunka programban részvevők költségtérítéséről a következő rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya


  1. §    (1)  A rendelet hatálya kiterjed a települési képviselőkre, a bizottságok elnökeire és tagjaira.


(2) A képviselői tiszteletdíjra vonatkozó, 2 § szerinti szabályozás nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.

A tiszteletdíj


2. §     A települési képviselő havi tiszteletdíja 38 650,- Ft.

A költségtérítés


3. §    (1) A képviselőknek és a bizottságok valamennyi tagjának a testületi ülések miatt kiesett jövedelmét az

önkormányzat az egy napra eső átlagbér mértékében pótolja.


(2) A képviselőket és a bizottsági tagokat a testületi munkával összefüggésben utazási költség illeti meg. A költségeket a Hivatalban használatos kiküldetési rendelvényen kell elszámolni.


(3) A képviselői részére az Önkormányzat és a település érdekeinek képviseletére eseti megbízás adható. Az ezzel kapcsolatban felmerülő utazási, étkezési és szállásköltségek megtérítéséről a megbízóval igazoltatott elszámolás alapján a Hivatal gondoskodik. Az elszámolás tartalmazza a megbízás célját, a teljesítés idejét, a megtett kilométert, a számlával igazolt étkezést, a szállás és egyéb számlával igazolt költségeket, és a megbízó aláírását.


(4) A települési START közmunka mintaprogram szervezésével és működtetésével kapcsolatban a polgármester részére költségtérítést állapít meg, havi 51 100,- Ft összegben. A megállapított összegben a jogosult által megelőlegezett, számlával igazolt, a program céljához igazodó költségek számolhatók el utólagosan.  A költségek igazolásáról szóló számlákról havi összesítőt kell készíteni, az elszámolás nyilvántartásáról a Hivatal gondoskodik. 

Záró rendelkezések



  1. §  A rendelet 2014. november 1-jén lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszi a 10/2010. (X.29.) önkormányzati rendelet.

Mosbergerné dr. Miklós Judit                                                                    Pap László

            jegyző                                                                                      polgármester






A rendelet  kihirdetve:


Szabadhídvég, 2014. október 31.


Mosbergerné dr. Miklós Judit

                  jegyző