Szabadhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017 (VII.14.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívül, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és ezen esetekben a többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékéről

Hatályos: 2017. 07. 15- 2023. 02. 23

Szabadhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017 (VII.14.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívül, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és ezen esetekben a többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékéről

2017.07.15.

Szabadhídvég Község Önkormányzatának Képviselő- testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ban kapott felhatalmazás alapján; az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzat által térítésmentesen biztosított házasságkötésre alkalmas hivatali helyiség:

a) Lepsényi Közös Önkormányzati Hivatal Szabadhídvégi kirendeltségének házasságkötő terme 8138 Szabadhídvég, Községház utca 1.

b) Szabadhídvégi Művelődési Ház 8138 Szabadhídvég, József A. u. 1.

c) Szabadhídvégi Szabadtéri Színpad 8138 Szabadhídvég, Községház utca 1.

2. § (1) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezése iránti kérelmet a jegyzőnek címezve a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg a jegyzőhöz kell benyújtani.

(2) Ha a kérelem a házasság hivatali helyiségen kívüli megkötésére irányul, a kérelemhez mellékelni kell a 2010. évi I. törvény 18. § (3) bekezdésében rögzített feltételek vállalásáról szóló nyilatkozatot, valamint a helyiség házasságkötésre való alkalmasságát igazoló fotót.

3. § (1) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén – kivéve a közeli halállal fenyegető állapot miatti eljárást – a többletszolgáltatásért az önkormányzat 2018. január 1-től az alábbi díjakat állapítja meg:

a) hivatali helyiségen kívüli házasságkötésnél a többletszolgáltatás díja bruttó 15.000.- Ft,

b) hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás díja bruttó 15.000.- Ft,

c) hivatali helyiségen kívüli és egyidejűleg hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén bruttó 20.000.- Ft

(2) A megállapított díjat a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg vagy azt követő 8 napon belül kell befizetni az önkormányzat házipénztárába, vagy az önkormányzat költségvetési számlájára átutalással teljesíteni.

4. § A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben közreműködő anyakönyvvezetőt választása szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidő helyett díjazás illeti meg, melynek mértéke bruttó 15.000.- Ft/alkalom.

5. § (1) Ez a rendelet 2017. július 15-én lép hatályba.

(2) Hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és ezen esetekben a többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékéről szóló 7/2017. (VI.28.) önkormányzati rendelet.