Vértesboglár Község Önkormányzat Képviselő-testület 14/2016. (IX.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2023. 10. 01

Vértesboglár Község Önkormányzat Képviselő-testület 14/2016. (IX.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

2023.10.01.

Vértesboglár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. §(1) és (12) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed Vértesboglár Község Önkormányzata tulajdonában álló ingatlanokra, ingó vagyontárgyakra, vagyoni értékű jogokra, értékpapírokra, társasági részesedésekre.

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra és nem lakás céljára szolgáló helyiségekre, e rendelet szabályait a tárgykörében hatályban lévő önkormányzati rendeletekkel együtt kell alkalmazni.

(3) A rendelet hatálya kiterjed az (1) bekezdésben meghatározott önkormányzati vagyon elidegenítésére, megterhelésére, használatba vagy bérbeadására és más módon történő hasznosítására, ideértve az önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adását és vagyontárgyak megszerzését is.

2. Értelmező rendelkezések

2. § E rendelet alkalmazásában:

a) vagyoni értékű jog: polgári jogi értelemben minden olyan jog, ami pénzben kifejezhető vagyoni értékkel bír és önálló forgalom tárgya lehet.

b) vagyonelem: a vagyon meghatározott fizikai, természeti, forgalmazási ismérvek alapján elkülönült, és ezen ismérvek alapján közös tulajdonságokkal rendelkező viszonylag homogén csoportja. Ilyenek az ingó, ingatlan, portfólió, vagyoni értékű jogok, mint vagyonelemek.

c) vagyontárgy: a vagyonelem térben, időben, forgalmazásban elkülöníthető, önálló értékkel és megjelenési formával bíró egyede.

d) törzsvagyon: az a vagyon, amely közvetlenül a kötelező önkormányzati feladat- és hatáskör ellátását, a közhatalom gyakorlását szolgálja.

e) forgalomképesség: vagyonnak, vagyontárgynak az a képessége, hogy polgári jogi jogügylet szabad tárgya lehet.

f) korlátozott forgalomképesség: a törzsvagyon törvényben vagy e rendeletben meghatározott vagyontárgyainak azon tulajdonsága, mely szerint polgári jogi jogügylet tárgyai csak törvényben vagy önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek betartásával lehetnek.

g) forgalomképtelenség: törvény vagy e rendeletben meghatározott vagyontárgyak azon tulajdonsága, hogy az ilyen vagyontárgy tulajdonjoga jogügylet útján nem ruházható át, nem terhelhető meg, nem köthető le, nem lehet tartozás fedezete és végrehajtás sem vezethető rá.

h) vagyonleltár: az önkormányzat tulajdonában a költségvetési év zárónapján meglévő vagyon állapota szerinti kimutatása. Célja az önkormányzati vagyon számbavétele értékben és mennyiségben.

II. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYON ÉS NYILVÁNTARTÁSA

3. Az önkormányzati vagyonának csoportosítása

3. § (1) A helyi önkormányzat törzsvagyonát és üzleti vagyonát e rendelet mellékletei tartalmazzák.

(2) A törzsvagyon

a) forgalomképtelen, kizárólag önkormányzati tulajdonban álló törzsvagyont az 1. melléklet,

b) korlátozottan forgalomképesnek megállapított törzsvagyont a 2. melléklet

tartalmazza.

(3) Az üzleti vagyon felsorolását a 3. melléklet tartalmazza.

(4) A Képviselő-testület a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 18 §. (1) bekezdésében meghatározottak szerinti nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná nem minősít tulajdonában álló vagyonelemet.

4. Az önkormányzati vagyon nyilvántartása, értékének meghatározása

4. § (1) Az önkormányzat vagyonát az önkormányzat hivatala tartja nyilván a mindenkori hatályos számviteli törvény előírásainak megfelelően.

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyon és annak változásai az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyon nyilvántartási és adatszolgáltatási rendjéről szóló 147/1992. (XI. 6.) Korm. rendeletszerinti ingatlanvagyon-kataszterben kerül nyilvántartásra.

(3) A kataszter elkészítéséről, folyamatos vezetéséről, továbbá az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, a kataszterben való átvezetéséről a jegyző gondoskodik.

(4) Ha az önkormányzat vagyona új vagyontárggyal gyarapszik, a szerzéssel egyidejűleg vagy a szerzést követő képviselő-testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.

(5) Az önkormányzati vagyonleltárt az éves költségvetési beszámolóhoz (zárszámadáshoz) összesített adatokkal az önkormányzatnak be kell mutatni, melyben a törzsvagyont elkülönítetten kell szerepeltetni, továbbá ki kell mutatni az önkormányzati vagyon értékét és a vagyontárgyakat terhelő kötelezettségeket.

5. § (1) Az önkormányzat a vagyon tárgyának értékesítése, megterhelése esetén a vagyontárgy forgalmi értékét

a) ingatlanvagyon és ingó vagyon esetén legalább a könyv szerinti nyilvántartás alapján,

b) vagyoni értékű jog esetén 3 hónapnál nem régebbi forgalmi értékbecslés, illetve ha rendelkezésre áll egy évnél nem régebbi értékbecslés, vagy üzleti értékelés, ennek felülvizsgált változata alapján,

c) értékpapír esetén a névérték alapján

határozza meg.

(2) Az önkormányzati vagyonnak nem pénzbeli hozzájárulásként gazdasági társaság, egyesülés, illetve közhasznú társaság részére történő szolgáltatásakor csak a könyvvizsgáló által megállapított értéken vehető figyelembe.

(3) Ha a szerződés tárgya több vagyontárgy, a rendelet értékhatárra vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazásakor a vagyontárgyak együttes értéke az irányadó.

III. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON FELETTI TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK KÖZÖS SZABÁLYAI

5. A tulajdonosi jogok gyakorlása

6. § (1) Az önkormányzatot megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik

(2) A tulajdonosi jogokat az önkormányzat képviselőtestülete, illetve átruházott hatáskörben a polgármester gyakorolja a mindenkori képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályairól szóló rendeletében (a továbbiakban: SZMSZ) meghatározottak alapján.

7. § (1) Egyes, a tulajdonosi jogok gyakorlása körében felmerülő feladatokat az SzMSz (ügyrend) rendelkezései szerint az önkormányzat hivatala látja el.

(2) A forgalomképtelen, illetve a korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak üzemeltetéséről, állagának megóvásáról a képviselő-testület önkormányzati hivatala, valamint intézményei és gazdasági társaságai útján gondoskodik.

(3) A forgalomképtelen és a korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak pótlására, létesítésére, gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig az önkormányzati hivatal készíti elő

(4) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak elidegenítéséről, megterheléséről és gazdasági társaságba való beviteléről a képviselő-testület dönt. E körben a képviselő-testület saját jognyilatkozatait a polgármester aláírásával teszi meg.

(5) Az önkormányzati vagyon elidegenítése, használatba vagy bérbeadása, illetve bármely más módon történő hasznosítása esetén a 10 millió forint értékhatárt elérő vagy azt meghaladó vagyontárgy esetében csak versenytárgyalás útján, a legjobb ajánlatot tevő részére történhet.

(6) A versenyeztetés részletes eljárási rendjét e rendelet 3. számú mellékletét képező Versenyeztetési Szabályzat tartalmazza.

(7) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyaknak a (4) bekezdésén túlmenő, az alapító okiratban rögzített tevékenységi körrel összefüggő módon történő, a tulajdonjog átruházásával nem járó hasznosításának joga az üzemeltetéssel megbízott intézményt, illetve gazdasági társaságot illeti meg.

(8) A forgalomképes vagyontárgy létesítéséről, megszerzéséről és gazdasági társaságba történő beviteléről, továbbá elidegenítéséről, elővásárlási jog gyakorlásáról a képviselő-testület dönt. A képviselő-testület jognyilatkozatait, valamint az elidegenítésről szóló szerződéseit a polgármester aláírásával teszi meg.

(9) Forgalomképes vagyontárgy elidegenítése esetén a képviselő-testület a forgalmi értékbecslésben megállapított értéktől kivételesen fontosnak ítélt, folyamatos politikai vagy alapos gazdasági érdek esetén egyedi mérlegelés alapján eltérhet.

6. Az egyes jogügyletekre vonatkozó eljárási szabályok

8. § A beépítetlen ingatlan (nem lakás célú helyiség) bérbeadása esetén a bérleti szerződés feltételeit a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének külön határozatában foglaltakra figyelemmel kell megállapítani.

9. § (1) A mezőgazdasági célra alkalmas ingatlan haszonbérbeadás (földhaszonbérlet) útján is hasznosítható. A haszon-bérbeadási feladatok a polgármester hatáskörébe tartozik.

(2) A haszonbérleti szerződés leghosszabb időtartama 2 év lehet. A szerződés időbeli hatályának meghatározásánál a Vértesboglár község rendezési tervét is figyelembe kell venni.

10. § Az önkormányzat tulajdonát képező értékpapír, illetve részvényvagyon hasznosítása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

7. Eljárás a tulajdonos képviseletében

11. § (1) Az önkormányzati vagyont érintő hatósági eljárásban a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél jogát a polgármester gyakorolja.

(2) A tulajdonosi jogokat gyakorló polgármester gyakorolja az osztatlan közös tulajdon esetében a tulajdonostársakat megillető jogokat és teljesíti kötelezettségeit.

8. Rendelkezés az önkormányzati vagyonnal

12. § A képviselő-testület hatáskörébe tartoznak az alábbi, vagyonhasznosításra vonatkozó döntések, értékhatártól függetlenül:

a) az önkormányzat tulajdonát képező vagyontárgyaknak az önkormányzati vagyon részeibe való besorolása,

b) ingatlan vásárlása, cseréje, értékesítésre történő kijelölése,

c) gazdasági és közhasznú társaságokban fennálló részesedéseinek értékesítésre történő kijelölése, valamint pénzbeli és apport befektetése társaságokba,

d) hitel felvétele, illetve annak felvételéhez vagyoni fedezet biztosítékul nyújtása,

e) kötvény, váltó kibocsátása és elfogadása,

f) kezesség vállalása, egy évet meghaladó lejáratú értékpapír vásárlása,

g) gazdasági és közhasznú társaság alapítása,

h) társadalmi szervezet, alapítvány létrehozásának engedélyezése, társadalmi szervezethez, alapítványhoz való csatlakozás, hozzájárulás, azok támogatása,

i) 100 ezer forint értékhatár felett a vagyontárgy értékesítése, a vagyon használatának, illetve a hasznosítás jogának átengedése, cseréje, biztosítékul adása és egyéb módon való megterhelése.

9. Vagyonkezelői jog

13. § (1) Az önkormányzat a tulajdonában lévő nemzeti vagyonra az Nvtv. rendelkezései szerint, azt ott meghatározott személyek, az önkormányzati közfeladat átadásához kapacsolódva vagyonkezelői jogot létesíthet. A vagyonkezelői jog létesítésére gyakorlására és megszűnésére vonatkozó részletes szabályokat az Nvtv. 11. §-a és az Mötv. 109. §-a határozza meg.

(2) Az önkormányzat a vagyonkezelő jogot az Nvtv. 11. §. (5) bekezdésében foglalt kivétellel vagyonkezelői szerződéssel ruházhatja át ellenérték fejében vagy ingyenesen, határozott vagy határozatlan időre az Mötv 109. §-ában és az Nvtv. 11. §. (1) – (9) bekezdésében meghatározott szabályok szerint, az Nvtv. 3. § 19. pont b) és c) alpontjában meghatározott szervezetek (vagyonkezelő) részére. A vagyonkezelői jog értékének meghatározásához jogosultsággal rendelkező szakértő javaslatát kell kérni, amely a képviselő-testület részére tájékoztató jellegű.

(3) Az önkormányzati tulajdonban lévő nemzeti vagyonra szerződéssel létesített vagyonkezelői jogot ingyenesen szerezheti meg az Nvtv. 3. § (1) 19. pont b)-c) alpontjában meghatározott körbe tartozó szervezetek közül az önkormányzati közfeladatot átvállaló:

a) önkormányzati társulás,

b) költségvetési szerv vagy önkormányzati intézmény

c) az állam, az Önkormányzat együtt vagy külön-külön 100%-os tulajdonában álló gazdálkodó szervezet

(4) A vagyonkezelőt a vagyonkezelői jog gyakorlása során az Nvtv. 11. § (8) bekezdésében foglalt jogok és kötelezettségek illetik meg, az Mötv. 109. § (6) – (7) bekezdésekben foglaltakon túl köteles gondoskodni a vagyon értékének megőrzéséről, állagának megóvásáról, üzemképes állapotának fenntartásáról, rendeltetésszerű használatáról.

(5) Az önkormányzat a vagyonkezelő feletti tulajdonosi ellenőrzését, a vagyonkezelés ellenőrzését az önkormányzati hivatal évente legalább egyszer köteles elvégezni a vagyonkezelői jog gyakorlójának bevonásával, vele legalább 15 nappal korábban előzetesen egyeztetett időpontban, figyelembe véve a vonatkozó jogszabályok és a vagyonkezelői szerződés tartalmát.

(6) A vagyonkezelő a tulajdonosi ellenőrzést köteles tűrni, az ellenőrzés érdekében kötelezhető minden közérdekből nyilvános adat, valamint – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szól törvény rendelkezéseit nem sértő – az önkormányzati vagyonra és vagyonkezelésre vonatkozó adat szolgáltatására és okirat bemutatására.

14. § A képviselő-testület polgármesterének hatáskörébe tartozik behajthatatlan követelések törlése 300 ezer forint összeg erejéig.

15. § A polgármester jogosult a képviselő-testület döntése alapján a vagyonhasznosítási jogügyletek megkötésére, megkötni a nem intézményi használatban lévő bérleti szerződéseket, megkötni – a képviselő-testület döntésének megfelelően a biztosítási szerződéseket.

10. Az önkormányzat intézményeinek bevételei

16. § (1) Az önkormányzat intézményeinek joga és lehetősége a használatában lévő ingatlanok, egyéb eszközök és szellemi kapacitás ésszerű, az alaptevékenységet nem sértő hasznosítása és azzal többletbevétel elérése. Az eredményességért és a jogszerűségért az intézmény vezetője felel.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott tevékenységből származó bevétel az intézményt illeti meg.

(3) A hasznosítás eredményét az intézmény működési feltételeinek javítására kell felhasználni.

IV. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

17. § Ez a rendelet 2016. október 1-jén lép hatályba.

18. § Hatályát veszti:

1. Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 9/2009. (XI.25) önkormányzati rendelete,

2. Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 9/2009. (XI. 25.) rendelet módosításáról szóló 5/2012. (III.16.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet

Vértesboglár Község Önkormányzatának kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló forgalomképtelen törzsvagyona

Helyrajzi szám

Címe

Megnevezés

Területe m2

Tulajdonosi arány

1

2/2

Kossuth u.

közterület

38788

1/1

2

15

Rákóczi u.

közterület

2289

1/1

3

43

Alkotmány u

közterület

1253

1/1

4

48

Alkotmány u.

közterület

2974

1/1

5 1

6

79

Dózsa György u.

közterület

2144

1/1

7 2

8 3

9

169

Közpark posta előtt

közterület

2597

1/1

10

203

Dózsa György u.

közterület

9429

1/1

11

222

Dózsa Gy. u.-ból köz

közterület

307

1/1

12

251

Petőfi Sándor u.

közterület

9131

1/1

13

254

Május 1. u.

közterület

7117

1/1

14 4

15 5

286/40

Május 1. utca folytatása

út

1713

1/1

16 6

311/1

Május 1. utca folytatása

út

2950

1/1

17

314/8

Pincék területe temetőnél

közterület

14205

1/1

18 7

19 8

20

352/4

glóbuszhoz út

út

463

1/1

21

353

Petőfi Sándor u.

közterület

7383

1/1

22

354

Rákóczi u.

közterület

6105

1/1

23

502

zártkert

saját használatú út

381

1/1

24

631

pincék

saját használatú út

3158

1/1

25

06

külterület

út

36938

1/1

26

07/2

külterület

út

1970

1/1

27

018

külterület

út

3567

1/1

28

030

zártkert Kenderföldek

út

6983

1/1

29

039

külterület

út

1257

1/1

30

041/2

külterület

út

638

1/1

31

042/2

külterület

árok

1408

1/1

32

054

külterület

út

5677

1/1

33

073

külterület

út

4744

1/1

34

074/5

külterület

út

3428

1/1

35

076

külterület

út

20445

1/1

36

077/17

külterület

út

2528

1/1

37 9

38

082/2

külterület

út

10470

1/1

39

082/3

Árok

árok

4331

1/1

40

082/7

külterület

út

3144

1/1

41

088

külterület

út

4567

1/1

42

090

külterület

út

6817

1/1

43

092/3

külterület

út

1038

1/1

44

098

külterület

út

5296

1/1

45

0108

külterület

út

584

1/1

46 10

47 11

89/1

Kossuth utca

közterület

20625

1/1

48 12

89/3

Kossuth utca

közterület

14548

1/1

49 13

286/41

Pincék területe Május 1. utca mögött

közterület

9661

1/1

50 14

286/42

Streith Miklós utca folytatása

út

2085

1/1

51 15

286/52

közterület

13103

1/1

2. melléklet

Vértesboglár Község Önkormányzatának nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű forgalomképtelen nemzeti vagyona

Sorszám

Helyrajzi szám

Címe

Megnevezés

Területe m2

Tulajdonosi arány

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3. melléklet

Vértesboglár Község Önkormányzatának korlátozottan forgalomképes vagyontárgyai

Helyrajzi szám

Címe

Megnevezés

Területe m2

Tulajdonosi arány

1.

47/4

Alkotmány utca végén

Gázfogadó állomás

671

1/1

2.

119

Alkotmány utca

Általános Iskola

3948

1/1

3. 16

4.

170/2

Petőfi Sándor utca

beépítetlen terület (gazd. bejárat művelődési házhoz)

604

1/1

5.

171/1

Alkotmány utca

Orvosi Rendelő

777

1/1

6.

172/2

Petőfi Sándor utca

Tűzoltószertár

384

1/1

7.

253/1

Alkotmány utca

Óvoda

2288

1/1

8.

07/4

külterület

Rek. Szeméttelep, sportpálya

46450

1/1

8a 17

65

Vízmű

közterület

1207

1/1

8b 18

351

Glóbusz

vízmű

287

1/1

8c 19

352/1

glóbusz körül

beépítetlen terület

3972

1/1

8d 20

082/1

II. kút

kút

400

1/1

8e 21

Vértesacsa 0276/44

Vértesacsa szennyvíztisztító telep

szennyvíztisztító telep

2093

331/1000

8f 22

171/2

Alkotmány utca

Kultúrház

3687

1/1

4. melléklet

Vértesboglár Község Önkormányzatának üzleti vagyontárgyai

Helyrajzi szám

Címe

Megnevezés

Területe m2

Tulajdonosi arány

1 23

2

252/5

Alkotmány utca

Közösségi Ház

1967

1/1

3 24

4

278

Május 1. utca

Présház

26

1/1

5

281/1

Május 1. utca

Présház

16

1/1

6

286/23/B

Május 1. utca

közterületről nyíló pince

14

1/1

7

286/28

Május 1. utca

beépítetlen terület

388

1/1

8

286/29

Május 1. utca

beépítetlen terület

363

1/1

9 25

10 26

11 27

12 28

13 29

14 30

15 31

16 32

17

294

Május 1. utca

beépítetlen terület (volt présház)

33

1/1

18

307

Május 1. utca

beépítetlen terület (volt présház)

51

1/1

19 33

20 34

21 35

22

409

Rákóczi utca mögött

beépítetlen terület

5574

1/1

23

521

zártkert

Erdő

3143

1/1

24 36

612/3/R

zártkert

önálló pince

15

1/1

25 37

612/4/A

zártkert

önálló pince

15

1/1

26 38

612/6/N

zártkert

önálló pince

15

1/1

27 39

28 40

89/2

Kossuth utca

üzlet és udvar

295

1/1

29 41

311/2

Óvoda mögött

beépítetlen terület

1084

1/1

30 42

286/43

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

937

1/1

31 43

286/44

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

961

1/1

32 44

286/45

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

985

1/1

33 45

286/46

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

1009

1/1

34 46

286/47

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

1034

1/1

35 47

286/48

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

1122

1/1

36 48

286/49

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

1151

1/1

37 49

286/50

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

1184

1/1

38 50

286/51

Streith Miklós utca folytatása

beépítetlen terület

1421

1/1

1

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 5. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

2

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 7. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

3

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 8. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

4

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 14. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

5

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 15. sora a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 16. sora a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 18. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

8

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 19. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

9

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 37. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

10

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 46. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

11

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 47. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

12

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 48. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

13

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 49. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

14

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 50. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

15

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 51. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

16

A 3. mellékletben foglalt táblázat 3. . sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § f) pontja hatályon kívül helyezte.

17

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8a. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

18

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8b. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

19

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8c. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

20

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8d. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

21

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8e. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

22

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8f. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

23

A 4. mellékletben foglalt táblázat 1. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § g) pontja hatályon kívül helyezte.

24

A 4. mellékletben foglalt táblázat 3. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § h) pontja hatályon kívül helyezte.

25

A 4. mellékletben foglalt táblázat 9. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

26

A 4. mellékletben foglalt táblázat 10. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

27

A 4. mellékletben foglalt táblázat 11. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

28

A 4. mellékletben foglalt táblázat 12. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

29

A 4. mellékletben foglalt táblázat 13. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

30

A 4. mellékletben foglalt táblázat 14. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

31

A 4. mellékletben foglalt táblázat 15. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

32

A 4. mellékletben foglalt táblázat 16. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

33

A 4. mellékletben foglalt táblázat 19. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § j) pontja hatályon kívül helyezte.

34

A 4. mellékletben foglalt táblázat 20. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § j) pontja hatályon kívül helyezte.

35

A 4. mellékletben foglalt táblázat 21. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § j) pontja hatályon kívül helyezte.

36

A 4. mellékletben foglalt táblázat 24. sora a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 4. mellékletben foglalt táblázat 25. sora a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

38

A 4. mellékletben foglalt táblázat 26. sora a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

39

A 4. mellékletben foglalt táblázat 27. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § k) pontja hatályon kívül helyezte.

40

A 4. mellékletben foglalt táblázat 28. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdése iktatta be.

41

A 4. mellékletben foglalt táblázat 29. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdése iktatta be.

42

A 4. mellékletben foglalt táblázat 30. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

43

A 4. mellékletben foglalt táblázat 31. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

44

A 4. mellékletben foglalt táblázat 32. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

45

A 4. mellékletben foglalt táblázat 33. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

46

A 4. mellékletben foglalt táblázat 34. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

47

A 4. mellékletben foglalt táblázat 35. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

48

A 4. mellékletben foglalt táblázat 36. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

49

A 4. mellékletben foglalt táblázat 37. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

50

A 4. mellékletben foglalt táblázat 38. sorát a Vértesboglár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.