Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2015 (XII.18.) önkormányzati rendelete

A SÖRÉDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZTISZTVISELŐINEK JUTTATÁSAIRÓL

Hatályos: 2016. 01. 01- 2020. 08. 06

Söréd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


1. § A rendelet célja –a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény keretei között – a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Közös Önkormányzati Hivatal) köztisztviselői részére nyújtandó szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások, támogatások (a továbbiakban: juttatás) keretjellegű megállapítása.

2. § (1) E rendelet hatálya a Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőire terjed ki.

(2) Az e rendelet 3. § (3) bekezdésében meghatározott rendelkezéseket a Közös Önkormányzati Hivatal, illetve jogelőd intézményeinek a nyugállományú köztisztviselőire is alkalmazni kell.

II. SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI JUTTATÁSOK


3. § (1) A képviselő-testület a Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői számára az alábbi visszatérítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat állapítja meg.

a) A köztisztviselő kérelmére a köztisztviselői illetményalap négyszereséig terjedő illetményelőlegben részesíthető.

b) A köztisztviselő kérelmére a nem a munkáltató által előírt iskolai képzéssel kapcsolatos igazolt költségeinek 40 %-áig terjedő támogatásban részesíthető.

A támogatás feltétele tanulmányi szerződés megkötése, amennyiben a képzéssel szerzett végzettség a munkáltató számára hasznosítható. A támogatás mértéke félévenként nem haladhatja meg a köztisztviselői illetményalap háromszorosát.

 (2) A Képviselő-testület a Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat biztosítja:

 a) A képernyő előtti munkát végző köztisztviselő kérelmére 2 évente monitorvédő szemüveg készítésének támogatására jogosult, amelynek összege legfeljebb a köztisztviselői illetményalap.

 b) A köztisztviselő családalapítási támogatásként házasságkötése, illetve gyermeke születésekor a köztisztviselői illetményalap mértékének megfelelő támogatásban részesíthető.

 A házasságkötéskor járó támogatás egy köztisztviselő esetében csak egyszer adható.

c) A képviselő-testület az egy köztisztviselőnek egy naptári évben járó cafetéria összegét 200 000 forintban határozza meg.

d) A méltányolható körülmények miatt szociálisan nehéz helyzetbe került köztisztviselő számára évente legfeljebb kétszer eseti szociális segély adható, amelynek összege legfeljebb a köztisztviselői illetményalap.

e) A közeli hozzátartozó eltemettetéséről gondoskodó köztisztviselő számára kérelmére a köztisztviselői illetményalap mértékéig terjedő temetési segély adható.

 f) A fizetési számlához kapcsolódóan a köztisztviselő részére évente – a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott mérték figyelembevételével – 12 000 Ft mértékű bankszámla-hozzájárulás jár.

(3) A képviselő-testület a Közös Önkormányzati Hivatal nyugállományú köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat biztosítja:

 a) ) A közeli hozzátartozó eltemettetéséről gondoskodó köztisztviselő számára kérelmére a köztisztviselői illetményalap mértékéig terjedő temetési segély adható.

b.) Kedvezményes étkeztetésben részesíthető.

 (4) Az (1)-(3) bekezdésekben meghatározott juttatások feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét az önkormányzat jegyzője a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg a költségvetési rendeletben a Közös Önkormányzati Hivatal számára meghatározott bérjellegű kifizetések előirányzatának erejéig.


III. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


4. § (1) E rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba.

 (2) A rendelet hatályba lépésének napjával hatályát veszíti Söréd Község Önkormányzata képviselő- testületének a köztisztviselők egyéb juttatásairól szóló 1/2002. (II. 15.) önkormányzati rendelete.

(3) ) A rendelet hatályba lépésének napjával hatályát veszíti Söréd Község Önkormányzata képviselő- testületének a köztisztviselők egyéb juttatásairól szóló 1/2002. (II. 15.) önkormányzati rendeletét módosító 8/2003.(XI.01.) önkormányzati rendelte.

(4) A rendelet hatályba lépésének napjával hatályát veszíti Söréd Község Önkormányzata képviselő- testületének a köztisztviselők egyéb juttatásairól szóló 1/2002. (II. 15.) önkormányzati rendeletét módosító 14/2006.(XII.01.) önkormányzati rendelte.

(5) A rendelet hatályba lépésének napjával hatályát veszíti Söréd Község Önkormányzata képviselő- testületének a köztisztviselők egyéb juttatásairól szóló 1/2002. (II. 15.) önkormányzati rendeletét módosító 1/2010.(II.01.) önkormányzati rendelte.