Bágyogszovát Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (V.28.) rendelete

az önkormányzat 2013. évi költségvetési zárszámadásáról

Hatályos: 2014. 05. 29

Bágyogszovát Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

(1) Az önkormányzat képviselő-testülete a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást



128 197 E Ft


költségvetési bevétellel


140 174 E Ft


költségvetési kiadással



13 474 E Ft


tárgy évi pénzmaradvánnyal



hagyja jóvá. Az önkormányzat pénzmaradványa összesen 13 474 e Ft, melyből a Közös Önkormányzati Hivatal maradványa 1 965 e Ft, az Óvoda maradványa 787 eFt.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési bevételeken és kiadásokon felül rövid,- illetve hosszú lejáratú hitelfelvételre nem került sor.

(3) Az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott kiadásait, bevételeit önkormányzati szinten az 1. számú mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.

(4) A működési célú bevételek és kiadások, valamint a tőkejellegű bevételek és kiadások mérlegét a 2. számú melléklet szerint fogadja el.

(5) Az önkormányzat bevételeit és kiadásait, létszám adatát címenkénti részletezésben a 3. számú mellékletben foglaltak szerint fogadja el. A kiadások költségvetési szervenkénti alakulását részletesen a 9. számú melléklet tartalmazza.


2. §

A képviselő-testület az Önkormányzat 2013. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:

(1) Az önkormányzatot megillető állami támogatások elszámolását a 4.1. számú melléklet szerint.

(2) Az Államháztartástól átvett támogatás értékű és államháztartáson kívülről átvett pénzeszközöket működési és felhalmozási cél szerinti bontás szerinti alakulását a 4.2. számú melléklet szerint.

 (3) Az önkormányzat beruházási és felújítási kiadásait az 5. számú melléklet szerint.


(4) Az önkormányzat pénzeszközeinek alakulását a 6. számú melléklet tartalmazza.


(5) Az önkormányzat által nyújtott szociális juttatások cél szerinti bontását a 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

 (6) A pénzeszközök év végi állományának alakulását a 8. számú melléklet, a pénzmaradvány levezetését, és felhasználását a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá, illetve engedélyezi.

 (7) Az önkormányzat a 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát – 11. számú mellékletben foglaltak szerint állapítja meg, a mérleg főösszeget 568 862 e Ft összegben hagyja jóvá.

(8) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonkimutatását a 12. melléklet szerint állapítja meg.

(11) A helyi adóval kapcsolatos követelések (hátralékok) illetve túlfizetések összegét, az egyszerűsített értékelési eljárás keretében elszámolt értékvesztés összegét a 13. számú melléklet tartalmazza.

 (13) A Bodonhely, Egyed, Pásztori és Sobor Község Önkormányzata által a Közös Hivatal működtetéséhez nyújtott támogatás elszámolását a 14. számú melléklet tartalmazza.

(13) A Bodonhely Község Önkormányzata által a Körjegyzőség működtetéséhez nyújtott támogatás elszámolását a 15. számú melléklet tartalmazza.


3. §

(1) A képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a pénzmaradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.

(2) A pénzmaradvány 2014. évi előirányzatokon történő átvezetéséről a jegyzőnek gondoskodni kell.

4. §

A képviselőtestület utasítja a jegyzőt, hogy a költségvetési beszámoló elfogadásáról a pénzmaradvány jóváhagyott összegéről, elvonásáról a költségvetési szervek vezetőit a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesítse.


5. §

Ez a rendelet 2014. május 29-én lép hatályba.



..........................................

.......................................

Horváth László

Polgármester

Szakács Krisztián

Jegyző