Bágyogszovát Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (XI.23.) önkormányzati rendelete

a közszolgálati tisztviselők jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2015. 12. 01- 2020. 01. 28

Bágyogszovát Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A rendelet hatálya a Bágyogszováti Közös Önkormányzati Hivatal bágyogszováti székhelyén (továbbiakban: Hivatal) határozatlan, és egy évet meghaladó határozott időre kinevezett köztisztviselőkre és ügykezelőkre (a továbbiakban együtt: közszolgálati tisztviselők) terjed ki.

2. § Az illetmény fizetési számlára történő kifizetése esetén a közszolgálati tisztviselő részére a mindenkori központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott legmagasabb havi bankszámla-hozzájárulás jár, amelynek kifizetésére egy összegben – minden év december 5. napjáig – kerül sor. Az év közben belépő közszolgálati tisztviselő részére az időarányosan járó összeg kerül kifizetésre. A jogviszonyukat megszüntető közszolgálati tisztviselők részére a munkában töltött utolsó munkanapon kell kifizetni (átutalni) az időarányos bankszámla-hozzájárulást.

3. § A csecsemőgondozási-, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesülő közszolgálati tisztviselők részére is jár a bankszámla-hozzájárulás.

4. § A rendelet 2015. december 1. napján lép hatályba, de rendelkezéseit 2015. január 1. napjától kell alkalmazni.


                          Horváth László                                               dr. Kukorelli László

                            polgármester                                                            jegyző