Bágyogszovát Község Önkormányzat Polgármesterének 3/2021. (V. 3.) önkormányzati rendeletének indokolása

Bágyogszovát Község Önkormányzata Képviselő-testületének az egyes szociális ellátásokról szóló 10/2019. (XI. 20.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 04

Bágyogszovát Község Önkormányzata Képviselő-testületének az egyes szociális ellátásokról szóló 10/2019. (XI. 20.) önkormányzati rendelete módosításáról

Általános indokolás

Bágyogszovát Község Önkormányzata Képviselő-testülete az egyes szociális ellátásokról szóló 10/2019. (XI. 20.) önkormányzati rendelete néhány rendelkezését az időközben megváltozott helyi körülményekhez kell igazítani, emiatt a rendelet módosítása vált szükségessé.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A szakasz a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás időtartamát és körét módosítja.

Az utóbbi időben a nyugellátás összege és a jövedelmek is emelkedtek, ezért módosítani kellett az egy főre eső jövedelem összegét.

A 2. §-hoz

A szülőknek több esetben nehézséget okozott a 60 napos határidő betartása, ezért a benyújtási határidő hat hónapra módosult. A Bágyogszováti Közös Önkormányzati Hivatal 2019. december 31. napjával megszűnt, így a kérelem benyújtása a Szanyi Közös Önkormányzati Hivatal Bágyogszováti Kirendeltségén lehetséges.

A 3. §-hoz

A szakasz módosítja a települési támogatás címén a képviselő-testület által megállapítható letelepedési támogatást igénybe vevők körét, a kérelemhez benyújtandó okiratokat, valamint pontosítja a megállapítható összeg számítását.

A 4. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezés.