Páli Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017.(VII.28.) önkormányzati rendelete

a gyermekek védelméről, a gyermekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátások helyi szabályairól szóló 6/2010.(IV.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 07. 29- 2019. 07. 25

Páli Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 18. § (2) bekezdésében és 29. § (2) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja.

1. §

A gyermekek védelméről, a gyermekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátások helyi szabályairól szóló 6/2010.(IV.30.) önkormányzati rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„4. § (1) Az önkormányzat a tanévkezdés megkönnyítése érdekében

a)az általános iskolai,

b)a középiskolai nappali tagozatos,

tanulmányokat folytató, Páli községben lakóhellyel rendelkező, ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult, valamint az ingyenes tankönyvellátásra jogosult és emellett rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő tanulók részére iskolakezdési támogatást biztosít, amennyiben a tanuló családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a hatszorosát.

(2)Jövedelemigazolásként a szülő, gondozó személyes nyilatkozata elfogadható, a kereseti igazolás mellőzhető.

(3)Az iskolakezdési támogatás összege

a)ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult tanuló esetében tanulónként 15.000,-Ft

b)ingyenes tankönyvellátásra jogosult és emellett rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő tanuló esetében tanulónként 3.000,-Ft”


2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




                               Póczik András                                               Pető Attila

                                polgármester                                                    jegyző