Rábatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2023. 05. 26

Rábatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének végrehajtásáról

2023.05.26.

Rábatamási Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Rábatamási Község Önkormányzatára (továbbiakban: Önkormányzat) és szerveire terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást 714.684 e/Ft költségvetési bevétellel és 409.018 e/Ft költségvetési kiadással hagyja jóvá.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati éves engedélyezett létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát feladatonként e rendelet 1. melléklete alapján fogadja el.

(3) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet, 3. melléklet szerint fogadja el.

(4) A Rábatamási Közös Önkormányzati Hivatal bevételit és kiadásait kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladat szerinti bontásban a 4. melléklet szerint fogadja el.

(5) A Rábatamási Körzeti Óvoda bevételeit és kiadásait kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladat szerinti bontásban az 5. melléklet szerint fogadja el.

(6) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 6. melléklet szerint fogadja el.

3. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat állami támogatásának részletezését a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a bevételek és kiadások előirányzat csoport, kiemelt előirányzat szerint bemutatását a 8. melléklet szerint fogadja el.

(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat beruházásai és felújításai kiadásait a 9. melléklet szerint fogadja el.

(4) A Képviselő-testület az átvett és átadott pénzeszközök alakulását a 10. melléklet és 11. melléklet szerint fogadja el.

(5) A Képviselő-testület a szociális juttatások részletes kimutatását a 12. melléklet szerint fogadja el.

(6) A Képviselő-testület az Önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeinek kimutatását a 13. melléklet szerint fogadja el.

(7) A Képviselő-testület az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 14. melléklet szerint fogadja el.

(8) A Képviselő-testület az Önkormányzatnak 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(9) A Képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programot és projektet a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) A Képviselő-testület az Önkormányzat által nyújtott kamatmentes kölcsön állományának alakulásáról szóló kimutatást a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) A Képviselő-testület az Önkormányzat az előirányzat-felhasználást a 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) A Képviselő-testület a többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) A Képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények) a 20. melléklet szerint fogadja el.

(14) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait a 21. melléklet szerint fogadja el.

4. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei módosított pénzmaradványát a 22. melléklet szerint fogadja el a képviselő-testület, egyben utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a pénzmaradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.

(2) A Képviselő-testület a 23. melléklet szerinti 2022. évi mérleget jóváhagyja, a 24. melléklet szerinti vagyonkimutatással alátámasztva.

(3) A Képviselő-testület az eredmény kimutatását a 25. melléklet szerint hagyja jóvá.

5. § Jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Rábatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat 2021. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló 5/2022. (V.30.) önkormányzati rendelete.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2023. december 31-én hatályát veszti.