Halászi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (V. 2.) önkormányzati rendeletének indokolása

az étkezési térítési díjakról

Hatályos: 2023. 06. 01

Halászi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (V. 2.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.06.01.
az étkezési térítési díjakról
Végső előterjesztői indokolás
Halászi Község Önkormányzata 2017. szeptember 1. napjától kezdődő határozatlan időre szerződést kötött a Hevi Mesterkonyha Szolgáltató Korlátolt Felelősségű társasággal mint vállalkozóval (székhelye: 9228 Halászi, Petőfi Sándor utca 60., képviseli: Heveder Zoltán ügyvezető) a települési bölcsőde, óvoda, általános iskola és – külön társulási megállapodással létrehozott – tagintézményei (a szerződés megkötésekor: Püski) kapcsán nyújtandó közétkeztetési szolgáltatás biztosítása tárgyában.
Mint a szerződéses jogviszony időtartama alatt éves rendszerességgel, az idei évben is jelezte a Vállalkozó díjemelési szándékát a mellékeltek szerint, a hivatkozott és mellékelt szerződés III/8. pontjában foglaltak alapján.
Figyelemmel arra, hogy a Felek között hatályban lévő, határozatlan időre megkötött szerződés tartalmazza a Felek érdekében álló díjemelés lehetőségét, s annak mértéke a szerződéses tapasztalatok alapján sem eltúlzott, valamint a szolgáltatási ármegállapodás elmaradása a közétkeztetési szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés megszűnését is eredményezheti, indokolt a Felek által szerződésszerűen, számszerűsíthető módon kitárgyalt mértékű, önkormányzati rendeletben megállapított díjemelés.