Újkér Község Önkormányzata 8/2014.(VII.8.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetben nyújtott szociális, és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 8/2013(XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 07. 08- 2015. 02. 27


Újkér Község Önkormányzati Képviselő-testülete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 8/2013(XII.15.) önkormányzati rendeletét ( a továbbiakban: rendelet) az alábbiak szerint módosítja:


1. §


A rendelet  15. § -a  helyébe az alábbi rendelkezés lép:


15. § (1) Általános eseti Önkormányzati segélyre jogosult a 13. §-ban meghatározott feltételek fennállása mellett az a személy, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, egyedül élő, vagy egyedülálló esetében a 200 %-át nem haladja meg.


(2) Általános eseti önkormányzati segélyt egy naptári évben maximum négy alkalommal lehet adni.


(3) Az egy alkalommal kifizetett általános eseti önkormányzati segély legkisebb összege 5000 Ft legmagasabb összege 30000 Ft.


(4) A kérelmezőnek a kérelmében indokolnia kell a általános eseti önkormányzati segélyre való rászorultságát.


(5) A képviselő-testület különös méltánylást érdemlő esetben ( különösen: baleset, haláleset, hosszantartó betegség, elemi csapás , munkanélküliség esetén) jövedelemhatárra való tekintet nélkül tárgyévenként  egyszeri alkalommal legfeljebb 150.000,- Ft összegű általános eseti önkormányzati segélyt állapíthat meg. 


2.§


A rendelet  16. § ( 1 ) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:


16. § (1) Gyógyszerkiadásokra tekintettel önkormányzati segélyre jogosult a 13. §-ban meghatározott feltételek fennállása mellett az a személy, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át nem haladja meg.


(2) Gyógyszerkiadásokra tekintettel önkormányzati segélyt egy naptári évben maximum három alkalommal lehet adni.


(3) Az egy alkalommal kifizetett gyógyszerkiadásokra tekintettel adott önkormányzati segély összege a  15.000 Ft-ot nem haladhatja meg.


(4) A kérelmezőnek a kérelméhez csatolnia kell a gyógyszerkiadásairól szóló számlákat, valamint szakorvos, vagy háziorvos igazolását a gyógyszerek szükségességéről.

3.§


Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárásokban  alkalmazni kell. A rendelet kihirdetéséről a jegyző az Sz.M.Sz-ben meghatározott módon gondoskodik.


                      


                          Hettlinger Károly                                               Dr. Dénes Lajos

                            polgármester                                                              jegyző








Rendelet kihirdetve: 2014. július 08.




                                                             Dr. Dénes Lajos

                                                                      jegyző