Újkér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VII. 18.) önkormányzati rendelete

a közterületi térfigyelő rendszerről

Hatályos: 2023. 07. 19

Újkér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VII. 18.) önkormányzati rendelete

a közterületi térfigyelő rendszerről

2023.07.19.

Újkér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 1. § (6) bekezdésében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § (1) Újkér Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a község közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet.

(2) A közterületi térfigyelő rendszer az önkormányzat bérleményét képező műszaki eszközök összessége, melyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését, továbbítását és törlését.

(3) A térfigyelő kamerarendszer rögzítő központja a rendőrséggel történő együttműködési megállapodás alapján, a Sopronkövesdi Körzeti Megbízotti Irodába kerül kialakításra.

2. § A közterületi térfigyelő rendszer célja:

1. az általános közbiztonság és az állampolgárok biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása;

2. a közbiztonság javítása és a bűnmegelőzés;

3. a bűnüldözésben, a bűnmegelőzésben, az állampolgárok személyi és vagyonbiztonságának növelésében tevékenykedő szervezetek közötti együttműködés segítése;

4. a közterületek általános rendjének biztosítása;

5. a közterületen található vagyon megóvása és felügyelete.

3. § A közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetését, működését és karbantartását ZNET Telekom Zrt. biztosítja.

4. § A közterületi térfigyelő rendszer részeként működő képfelvevővel megfigyelt közterületek kijelöléséről és a kijelölés visszavonásáról a Képviselő-testület határozatával dönt.

5. § A megfigyelt közterületek felsorolását az 1. sz. függelék tartalmazza, melynek naprakész állapotban tartásáról a jegyző gondoskodik a képviselő-testület által a kijelöléssel összefüggésben hozott határozatok alapján.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.