Mezőörs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016.(VI.30.) önkormányzati rendelete

Mezőörs Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 07. 01- 2016. 07. 01

Mezőörs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 143. § (4) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Mezőörs Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013. (IX.27.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: SZMSZ) az alábbiak szerint módosítja:

  1. §



Az SZMSZ 13. §-a az alábbi (3) – (6) bekezdéssel egészül ki:


(3) A polgármester megvonja a szót attól a hozzászólótól, akinél a figyelmeztetés nem vezetett eredményre, aki a napirend tárgyától eltér, továbbá aki a számára előírt időkorlátot túllépi.


(4)  Ismételt és súlyos rendbontás esetén a rendbontó eltávolításához a polgármester a rendőrség segítségét veheti igénybe.


(5)  A polgármesternek a rendfenntartás érdekében tett intézkedései ellen felszólalni, azokat visszautasítani, velük vitába szállni nem lehet.


(6)  Az állampolgárok saját ügyben történő hozzászólási szándékukat az ülés előtt 5 nappal korábban írásban jelenthetik  be a napirendi pont konkrét megjelölésével.



2. §


Az SZMSZ 34. §. (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


”A társadalmi megbízatású polgármester minden hét csütörtöki napján 8.30 és 10.30 óra között fogadóórát tart a Péri Közös Önkormányzati Hivatal Mezőörsi Kirendeltség hivatali helyiségében. ”

3. §


Jelen rendelet  a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Mellékletek