Újrónafő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013 (VIII.8.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatának, valamint a reklámtevékenység, reklámkihelyezések és választási hirdetmények elhelyezésének szabályozásáról szóló 9/2008.(IX. 10.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 08. 08- 2013. 08. 08

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva, a közterületek használatának, valamint a reklámtevékenység, reklámkihelyezések és választási hirdetmények elhelyezésének szabályozásáról szóló 9/2008.(IX. 10.) rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. §

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete a közterületek használatának, valamint a reklámtevékenység, reklámkihelyezések és választási hirdetmények elhelyezésének szabályozásáról szóló 9/2008.(IX. 10.) rendelete az alábbi 14/A. §-sal egészül ki:

„A közterület filmforgatási célú használatára vonatkozó szabályok

14/A. §

  1. A mozgóképről szóló törvény szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat (a továbbiakban: filmforgatás célú közterület-használat) vonatkozásában a rendelet szabályait az e paragrafusban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.
  2. Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete a filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő mozgóképről szóló törvény meghatározott hatásköreit átruházza a polgármesterre.
  3. A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani.
  4. Ha a mozgóképről szóló törvény szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület-használati szerződés van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.
  5. A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg a 10 nap időtartamot, mely indokolt esetben legfeljebb két alkalommal meghosszabbítható.
  6. A közterület-használat naponta 7.00-22.00 óra közötti időtartamra vonatkozhat, különösen indokolt esetben ettől eltérő időtartam is engedélyezhető.
  7. A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően legfeljebb 3 napon belül újra biztosítani kell.
  8. Turisztikailag kiemelt közterület a településen az újrónafői 32/5. hrsz.-ú ingatlan, melyen a filmforgatási célú közterület-használat együttesen (forgatási helyszín, technikai kiszolgálás, stáb-parkolás) nem haladhatja meg az 500 m2 területet.
  9. Mentes a díjfizetés alól a film forgatása, ha az filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében valósul meg.” 

2. §


  1. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
  2. A rendelet hatályba lépésével végrehajtottá válik, így a hatályba lépését követő napon a rendelet hatályát veszti.