Újrónafő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015 (IV.10.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek támogatási rendjéről szóló 8/2013. (VI.05.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 10- 2015. 04. 10

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a civil szervezetek támogatási rendjéről szóló 8/2013. (VI.05.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1.§


  1. Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete a civil szervezetek támogatási rendjéről szóló 8/2013. (VI.05.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Ör.) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) elismeri és támogatja a civil szervezetek, valamint az egyházak helyi közéletre gyakorolt hatását. Támogatja a kultúra, a közművelődés, az oktatás-nevelés, a szociális és karitatív tevékenység, a természeti és épített környezet megóvása, a közrend- és vagyonvédelem, a sportolás, az egészséges életmód, az esélyegyenlőség, a hagyományok teremtése és ápolása területén végzett tevékenységet.”


  1. Az Ör. 2. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) Támogatásban részesülhet az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényben meghatározott szervezet (a továbbiakban együtt: civil szervezet), valamint egyház, ha:”


  1. Az Ör. 2. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(2)   Nem részesülhet támogatásban az a civil szervezet, egyház:”



  1. Az Ör. 6. § (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(7) Pénzügyi támogatás mellett az Önkormányzat a civil szervezetek, egyház munkáját más módon, a működéshez szükséges ingatlan és infrastruktúra biztosításával, valamint tárgyi eszközök átadásával is segíti.”



  1. Az Ör. 6. § (8) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(8) A civil szervezetek, egyházak munkájának segítésére és a működési feltételek biztosítására az Önkormányzat a tulajdonában álló Szabadság utca 3. szám alatti kultúrtermet, valamint a Petőfi Sándor utca 15. szám alatti egykori általános iskola épületét jelöli ki.”


2. §


  1. Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)  A rendelet hatályba lépésével végrehajtottá válik, így a hatályba lépését követő napon a rendelet hatályát veszti.