Feketeerdő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek kialakításáról és megállapításáról

Hatályos: 2016. 12. 01

Feketeerdő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek kialakításáról és megállapításáról

2016.12.01.

Feketeerdő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a (2) bekezdésben biztosított véleményezési jogkörében eljáró alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésével a következő önkormányzati rendeletet alkotja:

Háziorvosi, házi gyermekorvosi körzet

1. § Feketeerdő közigazgatási területe egy felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi körzetet alkot. A körzethez tartozó telephely címe: 9211 Feketeerdő, Fő utca 1.

Fogorvosi körzet

2. § A fogorvosi ellátás vonatkozásában Feketeerdő közigazgatási területe egy fogorvosi körzetet alkot. A körzet székhelye: 9225 Dunakiliti, Kossuth Lajos utca 96/B.

Védőnői Körzet

3. § Feketeerdő közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot. A körzet székhelye: 9225 Dunakiliti, Kossuth Lajos utca 94.

Az alapellátáshoz kapcsolódó orvosi ügyeleti ellátás

4. § (1) Az önkormányzat az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást a Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft. (székhelye: 9226 Dunasziget, Cikola utca 61.) útján biztosítja.

(2) Az önkormányzat a fogorvosi ügyeleti ellátást a Danuta és Tsa Orvosi Bt. (székhelye: 9211 Feketeerdő, Akácos u. 2.) útján biztosítja.

Iskola-egészségügyi ellátás

5. § Az iskola-egészségügyi ellátás a dunakiliti oktatási és nevelési intézményben tanuló, illetve ellátott gyermekek részére a vegyes háziorvosi körzet és a védőnői körzet szolgáltatásából áll.

Záró rendelkezések

6. § A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.