Gyömöre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II.23.) sz. önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (X.28.) sz. rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 02. 24- 2015. 02. 24

Gyömöre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Az önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (X. 28.) sz. rendelet (továbbiakban: R.) 65. § (3) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) Az önkormányzat az 1. sz. függelékbe foglalt, a nemzetiségi önkormányzattal kötött megállapodás szerint biztosítja a települési nemzetiségi önkormányzatok részére a működéshez szükséges személyi feltételeket. A nemzetiségi önkormányzatok működését, döntéseinek előkészítését és végrehajtását a jegyző segíti. A települési nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási és adminisztratív feladatok ellátását a Hivatal végzi.”


2. § A R. az 1. sz. függelékkel egészül ki, mely tartalmazza a Gyömöre Község Önkormányzata és a Gyömörei Roma Nemzetiségi Önkormányzat között megkötött együttműködési megállapodást.


3. § Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és azt követő napon hatályát veszti.


Gyömöre, 2015. február 16.


Nagy Beáta

polgármester

Szalay Péter

jegyző

Mellékletek