Gyömöre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2019. (VIII.31.) sz. önkormányzati rendelete

Gyömöre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2019. (VIII. 31.) sz. helyi ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE hulladékszállítási díjra vonatkozó támogatás helyi szabályairól

Hatályos: 2019. 09. 01

Gyömöre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8-8a pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) A rendelet területi hatálya Gyömöre község közigazgatási területére terjed ki.


(2) A rendelet tárgyi hatálya az alábbi támogatásra terjed ki:

a) Hulladékszállítási díjra vonatkozó támogatás.


2. § A Képviselő-testület a hulladékszállítási díjra vonatkozó támogatásfeladat- és hatásköröket a polgármesterre ruházza át:


3. § (1) Kérelemre az adott év vonatkozásában a hulladékgyűjtő edényzet közszolgáltatási díjából a rendelkezésre álló díj 100 %-át az önkormányzat méltányossági allapon átvállalja annak a gyömörei, állandó bejelentett lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a lakásban élő 70 év feletti személynek, aki a népesség-nyilvántartás adatai alapján egyedül él, és az adott ingatlanon magánszálláshely idegenforgalmi hasznosítást nem végez. A támogatás kezdőnapja a kérelem beérkezése szerinti hónap első napja. A támogatás utolsó napja a jogosultság visszavonását, vagy a jogosult halálát követő számlazárás utolsó napja, de legfeljebb a jogosultság megszűnését követő 90. nap.


(2) A jogosultsági feltételek fennállása kétévente hivatalból felülvizsgálatra kerülnek.


(3) A kérelem évközben bármikor beadható, annak elbírálását követően az önkormányzat kezdeményezi a közszolgáltatónál a közszolgáltatási díj áthárítását.


(4) Azon hulladékszállítási díjra vonatkozó támogatásra jogosult ügyeket, melyek 2019. szeptember 01-ig jogerősen elbírálásra kerültek, legkésőbb 2019. október 30-ig felül kell vizsgálni.


4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésének napján hatályát veszti Gyömöre Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 4/2015. (II. 27.) sz. önkormányzati rendeletének 1. § (4) bekezdés g) pontja, 2.§ f) pontja, 18.§-a, valamint a 22.§ (4) bekezdése.

Gyömöre, 2019. augusztus 30.



Nagy Beáta

polgármester

dr. Fáskerty Éva Katalin

jegyző



ZÁRADÉK:

A rendelet 2019. augusztus 31-án kihirdetésre került.


Gyömöre, 2019. augusztus 31.


                                                                                     dr. Fáskerty Éva Katalin

                                                                                                   jegyző