Kisbabot Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők munkavégzéséről és juttatásairól

Hatályos: 2024. 01. 02

Kisbabot Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők munkavégzéséről és juttatásairól

2024.01.02.

Kisbabot Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) és (4) bekezdései, a 236. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazással élve a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet személyi hatálya kiterjed a Téti Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőkre (a továbbiakban: köztisztviselő).

(2) E rendelet 7. § és 8. § rendelkezéseit az önkormányzat foglalkoztatási jogviszonyban álló tisztségviselőire is alkalmazni kell.

(3) A rendelet 7. § és 8. § rendelkezéseit a polgármester és a foglakoztatási jogviszonyban álló alpolgármester tekintetében is alkalmazni kell.

A vezetői megbízással rendelkező köztisztviselők munkaköri megnevezése, díjazása

2. § (1) A köztisztviselők részére a munkamegosztás szempontjából elkülönült szervezeti egységek vezetésére osztályvezetői és főosztályvezető-helyettesi szintnek megfelelő vezetői megbízás adható.

(2) A Téti Közös Önkormányzati Hivatal belső szervezeti egységeinek (osztály, csoport) vezetésével megbízott köztisztviselő megnevezése: osztályvezető, csoportvezető. Az osztályvezetői megbízás a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.) szerinti főosztályvezető-helyettesi, a csoportvezetői megbízás az osztályvezetői megbízásnak felel meg.

(3) Az (1)–(2) bekezdésben foglaltaknak megfelelően

a) az osztályvezető a Kttv. 139. § c) pontja,

b) a csoportvezető a Kttv. 139. § c) pontja,

c) a csoportvezető helyettes a Kttv. 139. § c) pontja

szerinti alapilletményre jogosult.

Illetménypótlék, illetménykiegészítés

3. § (1) A 2. §-ban foglaltak szerinti vezető, vezetői illetménypótlékra jogosult, melynek mértéke:

a) osztályvezető esetében alapilletményének 15 %-a,

b) csoportvezető esetében alapilletményének 10%-a,

c) csoportvezető helyettes esetében alapilletményének a 10%-a.

(2) A középfokú iskolai végzettségű köztisztviselő az alapilletménye 20 %-ának, a felsőfokú végzettségű köztisztviselő az alapilletménye 30 % -ának megfelelő mértékű illetménykiegészítésre jogosult.

(3) A köztisztviselő részére, ha a besorolásánál figyelembe vett iskolai végzettségénél magasabb szintű, iskolarendszeren kívüli felsőfokú, illetve középfokú szakképzésben szerzett további szakképesítéssel, szakképzettséggel rendelkezik, - feltéve, ha az munkaköre ellátásához szükséges – a jegyző képzettségi pótlékot állapíthat meg, a képzettségi pótlék mértéke legfeljebb az illetményalap 30 %-a lehet.

Vagyonnyilatkozat

4. § A Téti Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a vele közös háztartásban élő házas- ill. élettársára és gyermekére vonatkozóan is vagyonnyilatkozatot kötelesek tenni.

A rendkívüli munkavégzés

5. § (1) A köztisztviselő rendkívüli munkavégzését a jegyző írásban rendeli el.

(2) A rendkívüli munkavégzés elrendelésének, nyilvántartásának és elszámolásának rendjét az Egységes Közszolgálati Szabályzat tartalmazza.

Helyettesítés

6. § (1) Ha a köztisztviselő a munkáltató intézkedése alapján munkakörébe nem tartozó munkát végez, s emellett eredeti munkakörét is ellátja, illetményén felül helyettesítési díj is megilleti.

(2) A helyettesítési díj a helyettesítés első napjától jár, mértékét a jegyző az Egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

Cafetéria-juttatás

7. § A köztisztviselők a Kttv. 151. §-ában meghatározott keretek között naptári évenként cafetéria juttatásra jogosultak, melynek éves összegét a jegyző a cafetéria szabályzatban állapítja meg.

Jóléti és szociális juttatások

8. § (1) A köztisztviselő évente kettő alkalommal illetményelőleg felvételére jogosult. Az illetményelőleg felvételét – a köztisztviselő kérelmére – a jegyző engedélyezi.

(2) A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi feltételeiről szóló rendeletben foglaltaknak megfelelően a napi munkaidejéből legalább 4 órán keresztül rendszeresen képernyős eszközt használó köztisztviselőt védőszemüveg beszerzéséhez szükség szerint, évente vissza nem térítendő támogatás illeti meg.

(3) A munkakör betöltéséhez, illetve a munkakörök jövőbeni ellátásához – utánpótlás biztosítása céljából – felsőfokú tanulmányok folytatására, továbbá felsőfokú nyelvvizsga letételére a köztisztviselővel tanulmányi szerződés köthető.

(4) A munkakörrel szorosan össze nem függő tanulmányok végzését a munkáltató abban az esetben támogathatja, ha a tantárgyak legalább 50%-a a köztisztviselő munkavégzése során hasznosítható.

(5) Az (1)–(4) bekezdésben felsorolt juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző az Egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

(6) A rendeletben foglalt járandóságok, juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét a képviselőtestület költségvetési rendeletében állapítja meg.

Záró rendelkezések

9. §1

10. § Ez a rendelet 2024. január 1-jén lép hatályba.

1

A 9. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.