Kisbodak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015.(IV.16.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2014.(III.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 16- 2019. 10. 20

Kisbodak Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. § A 4/2014.(III.24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 8.§ (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (7) A képviselő-testület ülését a polgármester hívja össze és vezeti, akadályoztatása esetén e hatáskörét az alpolgármester gyakorolja. Az ülést a polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, a tartós akadályoztatásuk esetén a korelnök (levezető elnök) hívja össze és vezeti.”


2. § A Rendelet 46. § az alábbi rendelkezésekkel egészül ki:


„(3) A képviselő-testület döntéshozatalából kizárható az, akit vagy akinek a közeli hozzátartozóját az ügy személyesen érinti. Az önkormányzati képviselő köteles bejelenteni a személyes érintettséget. „


„(4) Amennyiben az önkormányzati képviselő a (3) bekezdésben foglalt kötelezettség megszegi az ülés vezetője - ha tudomással bír róla - felhívja a képviselőt arra, hogy jelentse be személyes érintettségét.”


„(5) Ha a képviselő úgy nyilatkozik, hogy ő személyesen nem érintett az ügyben, de a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a képviselő személyes érintettsége fennáll, a képviselő kizárásáról a polgármester javaslatára a képviselő-testület dönt. Ha a képviselő-testület kizárja a képviselőt, a képviselő az adott ügyben nem szavazhat, de a határozatképesség szempontjából jelenlevőnek számít.”


3. § A Rendelet 51. § az alábbi rendelkezésekkel egészül ki:


„(5) A bizottság látja el az összeférhetetlenségi eljárással összefüggő feladatokat.”

„(6) A bizottság kezeli és tartja nyilván a vagyonnyilatkozatokat.”

„(7) A képviselő-testület nem állapít meg olyan döntést, melyhez a bizottság előterjesztése, illetve állásfoglalása szükséges.”

4. § A Rendelet 53. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) A polgármester tisztségét főállásban látja el.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követően 2015. április 16-án 18.50 perckor lép hatályba.