Magyarkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2019. (V.30.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2018. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2019. 05. 31- 2020. 07. 14

Magyarkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


1)    A rendelet hatálya Magyarkeresztúr Község Önkormányzatára (továbbiakban: Önkormányzat) és szerveire terjed ki.


2. §


  1. A képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást

51.326 e/Ft költségvetési bevétellel

38.328 e/Ft költségvetési kiadással

hagyja jóvá.


  1. Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati éves engedélyezett létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát feladatonként a rendelet 1. melléklete alapján fogadja el.


  1. A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. melléklet szerint fogadja el.


  1. A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.1., 1.2, melléklet szerint fogadja el.


3. §


A Képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetésének végrehajtását az alábbiak szerint fogadja el:


  1. Az önkormányzat állami támogatásának részletezését a 2.1. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  2. A bevételek és kiadások előirányzat csoport, kiemelt előirányzat szerint bemutatását a 2.2. számú melléklet szerint fogadja el.
  3. Az önkormányzat beruházásai és felújításai kiadásait a 2.3. számú melléklet szerint fogadja el.
  4. Az átvett és átadott pénzeszközök alakulását a 2.4 és 2.5. számú mellékletek szerint fogadja el.
  5. A szociális juttatások részletes kimutatását a 2.6. számú melléklet szerint fogadja el.
  6. Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeinek kimutatását a 3. számú melléklet szerint fogadja el.
  7. Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. számú melléklet szerint fogadja el.
  8. Az önkormányzatnak 2018. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  9. Az EU-s támogatással megvalósuló programot és projektet a 6. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  10. Az önkormányzat által nyújtott kamatmentes kölcsön állományának alakulásáról szóló kimutatást 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  11. Az önkormányzat az előirányzat-felhasználást a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  12. Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint a 9. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
  13. Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények) a 10. számú melléklet szerint fogadja el.
  14. A költségvetési évet követő három év tervezett bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait a 11. számú melléklet szerint fogadja el.


4. §


  1. Az önkormányzat és költségvetési szervei módosított pénzmaradványát a 12. számú mellékletek szerint fogadja el a képviselő-testület, egyben utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a pénzmaradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.
  2. A Képviselő-testület a 13. számú mellékletek szerinti 2018. évi mérleget jóváhagyja, a 14. számú melléklet szerinti vagyonkimutatással alátámasztva.
  3. Eredmény kimutatását 15. számú melléklet szerint hagyja jóvá.


5. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg Magyarkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat 2017. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló 2/2018. (V.30.) rendelete hatályát veszti.

Mellékletek