Potyond Község Önkormányzata Képviselő-testületének

A filmforgatási célú közterület használat szabályairól szóló rendelete

Hatályos: 2013. 07. 24

Potyond Község Önkormányzata

Potyond Község Önkormányzata Képviselő-testületének Potyond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013.(VII.23.) rendelete a filmforgatási célú közterület használat szabályairól





Rendelet-2013



Potyondi Önkormányzat

2013.07.22.




Potyond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013.(VII.22.) rendelete a filmforgatási célú közterület használat szabályairól



Potyond Község képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikke (2) bekezdésének felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja:


1.§

A közterület filmforgatási célú használata

(1) A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mgtv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat (a továbbiakban: filmforgatás célú közterület-használat) vonatkozásában a rendelet  szabályait az e szakaszban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) A filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, Mgtv-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

(3) Mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatása esetén adható Közérdekű célokat szolgálnak különösen az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú filmalkotások

(4) A közterület használati díjkedvezményt a képviselő-testület nem állapít meg.

(5) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg az egy hét időtartamot.

(6) Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozó közterület-használat nem hagyható jóvá. A közterület-használat naponta 7 és 21 óra közötti időtartamra vonatkozhat.

(7) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell

 (8) A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

(9) Ha az Mgtv. szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület-használati szerződés van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.

(10) A közterület használati hozzájárulás részletes szabályait A közterületek használatának szabályozásáról szóló rendelet szabályozza, annak rendelkezéseit megfelelően kell alkalmazni.


2.§

A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.


Molnár Vilmos                                                             Ottlakán Beatrix

polgármester                                                               jegyző



Kihirdetve:

Szilsárkányi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján

Szilsárkányi Közös Önkormányzati Hivatal Potyondi Kirendeltségének hirdetőtábláján


Potyond, 2013-07-23

                                                                                                 Ottlakán Beatrix

jegyző