Röjtökmuzsaj község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2018. (IX.15.) önkormányzati rendelete

a lakáscélú helyi támogatásról

Hatályos: 2018. 09. 20

Röjtökmuzsaj község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2018. (IX.15.) önkormányzati rendelete

a lakáscélú helyi támogatásról

2018.09.20.

2018-09-20-tól

Röjtökmuzsaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata a település közigazgatási területén a lakáshoz jutáshoz, illetve a megvásárolt lakás felújításához kamatmentes kölcsön támogatást állapít meg azon személyeknek, akik e rendeletben foglalt feltételeknek megfelelnek.

2. § Támogatásban részesíthetők a Röjtökmuzsajon letelepedési szándékkal lakóházat építő, illetve vásárló magyar állampolgárságú házaspárok, élettársi kapcsolatban élők, egyedülállók, akik az 50. életévüket még nem töltötték be.

3. § (1) A támogatásra való jogosultság feltételei:

a. a kérelem benyújtására a vásárolt vagy épített ingatlanba történő lakcímlétesítéstől számított 12 hónap nem telt el,
b. a kérelmező további ingatlannal nem rendelkezik,
c. a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének nyolcszorosát.
(2) A támogatás mértéke 300.000,- Ft, amely összeget 3 év törlesztési idő alatt kell az Önkormányzat részére visszafizetni, havi egyenlő részletekben.
(3) Lakás felújításához, korszerűsítéséhez, bővítéséhez támogatás nem állapítható meg.

4. § (1) A támogatás iránti kérelmet rendszeresített formanyomtatványon Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata hivatali helyiségében kell benyújtani. A kérelem elbírálására a képviselő-testület jogosult.

(2) A megállapított kamatmentes kölcsön összegének átutalása a kérelmező részére pénzintézeten keresztül történik.

(3) A támogatás nyújtásának további feltételeit a képviselő-testület határozatát követően, külön megállapodás tartalmazza, amelynek érvényességéhez a kérelmező készfizető kezest biztosít.

5. § (1) Ez a rendelet 2018. szeptember 20-án lép hatályba.

A rendelet kihirdetésének napja: 2018. szeptember 15.
(2) Hatályát veszti Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének a lakáscélú helyi támogatásról szóló 2/1995. (III. 20.) önkormányzati rendelete.