Csikvánd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2006. (II. 17.) önkormányzati rendelete

Csikvánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2006.(II.17.) rendelete az egyes gyermekvédelmi ellátásokról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2021. 06. 14

Csikvánd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2006. (II. 17.) önkormányzati rendelete

Csikvánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2006.(II.17.) rendelete az egyes gyermekvédelmi ellátásokról

2014.01.01.

Csikvánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. tv. (a továbbiakban: Gyvt.) felhatalmazása alapján a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A RENDELET HATALYA

1.  § (1) A rendelet hatálya kiterjed a Csikvánd község közigazgatási területén lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, a Gyvt. 4. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott személyekre.

(2) A rendelet szerint kell eljárni a község területén tartózkodó, a Gyvt. 4. § (3) bekezdésében meghatározott gyermekek esetében is.

II. Fejezet

HATÁSKÖRI SZABALYOK

2.  § (hatályon kívül!)

III. Fejezet

PÉNZBELI ÉS TERMESZETBENI ELLÁTÁSOK
[Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás] (hatályon kívül!)

3.  § (hatályon kívül!)

4.  § (hatályon kívül!)

[Beiskolázási támogatás]
(hatályon kívül!)

5.  § (hatályon kívül!)

III. Fejezet

GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOK

Gyermekjóléti szolgáltatás

6.  § (l)Az önkormányzat a Sokoróaljai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgáltatási Társulás Intézménye keretében biztosítja a gyermekjóléti szolgáltatást.

(2) A gyermekjóléti szolgálat igénybevétele térítésmentes. A gyermekjóléti szolgálat Gyvt. 39-40. §-a szerinti tevékenységét a szülő, más törvényes képviselő kérelmére, illetve a Gyvt. 17. (l) bekezdésében felsoroltak, valamint a jegyző, a gyámhivatal, vagy bármely állampolgár - a gyermek veszélyez- tettségére utaló - jelzése alapján látja el.

2
IV. Fejezet

ELJARASI SZABALYOK

7.  § (1) Az egyes pénzbeli ellátások iránti kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelem benyújtásához az abban foglalt igazolásokat csatolni kell.

(2) A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság elbírálásához a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997, (IX.10.) Korm. rendelet (továbbiakban: Gyer.) 3. számú melléklete szerinti kérelmet kell benyújtani, ami jelen rendelet 1. számú mellékletét képezi.

(3) A rendkívüli gyermekvédelmi támogatásra való jogosultság elbírálásához a Gyer. 2. számú mellékletében foglalt nyilatkozatot magába foglaló, jelen rendelet 2. számú mellékletét képező kérelmet kell benyújtani.

(4) A beiskolázási támogatás iránti kérelmet jelen rendelet 3. számú mellékletét képező formanyomtatványon kell benyújtani.

(5) A kérelem benyújtható személyesen, vagy meghatalmazott útján a polgármesteri hivatalban.

8.  § (1) Jelen rendelet alapján a családban az egy főre jutó jövedelem számításánál irányadó időszak minden jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző három hónap.

(2) Amennyiben jelen rendelet mellékletét képező formanyomtatványok jövedelemigazolás csatolását írják elő, úgy a benyújtott igazolásnak az ( 1) bekezdés szerinti jövedelmi állapotokat kell tanúsítania.

V. Fejezet

ZARÓ RENDELKEZESEK

9.  § (1) Jelen rendelet által nem szabályozott kérdések tekintetében a Gyvt., valamint a Gyer. rendelkezéseiben foglaltakat kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetése napján lép hatályba és rendelkezéseit a hatályba lépését követően benyújtott kérelmek vonatkozásában kell alkalmazni.

(3) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Csikvánd Község Önkormányzat Képviselő- testületének az egyes gyermekvédelmi ellátásokról szóló 15/2005. (XI. 15.) rendelete.